Terug

Alles over een Sub Ohm e-sigaret!

  • Door Robin
  • Thursday 18 / 10 / 2018 0
Alles over een Sub Ohm e-sigaret!

Op zoek naar een Sub Ohm e-sigaret? Dan bent u hier op de juiste pagina. Op deze pagina vindt u ons assortiment aan Sub Ohm startersets. Lees verder voor meer informatie over Sub Ohm dampen en waar je op moet letten.

Bekijk alle sub ohm e-sigaretten

Wat is “Sub ohm” dampen

Sub Ohm dampen betekent dampen met een coil die een weerstand lager heeft dan 1 Ohm. Sub Ohmen wordt vaak in verband gebracht met ‘Direct Lung’ dampen. Dit houdt in dat je direct over je longen kunt dampen zonder dat je de damp eerst in je mond inhaleert. Het tegenovergestelde van ‘Direct Lung’ is ‘Mouth to lung’ of de afkorting MTL dampen.

Sub Ohm coil

Een coil met een weerstand lager dan 1 ohm maakt het dus mogelijk om gebruik te maken van ‘Direct Lung’ dampen. Wanneer je pas net begint met je Sub Ohm e-sigaret, is het aan te raden om te kiezen voor een coil van ongeveer 0,5 ohm. Hierna kun je deze naar boven en naar beneden bijstellen indien gewenst.

Bekijk alle sub ohm e-sigaretten

Sub Ohm tabel

Tekst gaat verder onder de tabel

Bovenstaand ziet u de Sub Ohm tabel. De groene vlakken geven aan wat een goede combinatie is tussen Voltage en Weerstand (Ohm). De combinatie van deze twee kan worden uitgedrukt in Wattage of stroom. Een kleine les in elektrotechniek.

Sub Ohm vloeistof

Uit bovenstaande tabel is dus af te leiden dat het wattage van Sub Ohm dampen velen malen hoger ligt dan bij normaal dampen. Hiervoor moet je ook rekening houden met de keuze van je vloeistof. Zo bestaat vloeistof altijd uit de twee hoofdbestanddelen namelijk PG en VG. VG maakt de vloeistof meer stroperig en geeft meer smaak af dan PG. In de regel is het advies om bij Sub Ohm dampen altijd te kiezen voor een PG VG gehalte met minimaal 50% VG. Dus kortom: Wat is Sub Ohm vloeistof: “ Sub Ohm vloeistof is vloeistof met een hoger VG gehalte en dus beter geschikt voor verdamping met een lagere weerstand”.

Verder is in de regel van toepassing dat hoe lager de coil weerstand (Ohm) is, hoe hoger de aanbevolen VG waarde is. Dit levert uiteindelijk meer smaak en dampplezier op. Daarnaast is de damp velen malen zachter dan bij een hoger PG gehalte.

Bekijk alle sub ohm e-sigaretten

Sub ohm en nicotine

Bij Sub Ohm elektronische sigaretten, is de verdamping over het algemeen vele malen hoger. De e-sigaret verdampt dus veel meer e-liquid dan bij normaal dampen boven de 1 ohm. Naast dat dit meer smaak geeft, verdampt de e-sigaret dus ook meer nicotine. Ons advies is dan ook om bij Sub Ohm dampen geen hoger nicotinegehalte te kiezen dan 6 mg/ml. Naast dat je hierbij kant en klare liquid voor kunt kopen, is het ook een idee om hiervoor een Shake & Vape te gebruiken.

Sub Ohm tips (in het kort)

  1. Experimenteer met verschillende weerstanden voor de coil.
  2. Experimenteer met verschillende PGVG gehaltes voor een optimale verdamping en ter voorkoming van een zogenaamde Dry Burn.
  3. Kies voor een lager nicotinegehalte. De Sub Ohm e-sigaret verdampt meer dan een normale e-sigaret dus de nicotine die u binnen krijgt is ook hoger.
  4. Vragen? Wij helpen u graag verder.

Bekijk alle sub ohm e-sigaretten

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
NLDamp 9,1 / 10 - 1517 Beoordelingen @ KiYoh
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen