Terug

België? Bezoek onze BE winkel

Het verhaal van Mirjam, hoe dampen haar leven beïnvloedt.

Het verhaal van Mirjam, hoe dampen haar leven beïnvloedt.

Een aantal weken geleden hebben wij de vraag gesteld of er mensen waren die een gastblog wilden schrijven, Mirjam heeft haar persoonlijke verhaal met ons gedeeld. Hiervoor zijn we haar erg dankbaar.
Mirjam heeft jaren lang gerookt en dit was niet zonder gevolgen, in deze blog deelt ze hoe dampen haar leven beínvloedt.

Hallo allemaal,

Speciaal voor de prille dampers deel ik mijn verhaal. Ruim 5 jaar geleden kreeg ik te horen dat ik mijn lijf kapot heb gerookt. Ik rookte 55 Gauloises op één dag. Hierdoor kreeg ik slagaderverkalking in mijn bloedvaten, inmiddels ben ik uitbehandeld en zit ik in een rolstoel. Er is geen mogelijkheid meer voor by-pass of dotteren.

Ik moest van het roken af en ben overgestapt op de e-sigaret, ik heb een maand lang geïnformeerd om een goede damper te kiezen. Ik dacht bij mezelf: ‘Jeetje zeg, totaal geen ervaring en zoveel aanbod, wat moet ik kiezen?’. Uiteindelijk ben ik gevallen voor de JustFog, op dat moment het meest betrouwbare voor een beginner. In het begin was het even wennen, hoe moet je nu weten dat je 2 batterijen nodig hebt, één in je handen en de ander in de oplader. Dan moet er ook maar een sapje (e-liquid) bij, maar welke…

Iedereen vergeet dat een pakje peuken zo’n 6,50 kost, maar een e-sigaret (ik noem het mijn toverfluit) mag niks kosten, stel dat het niks is…Ik kan je verzekeren als je goedkope rotzooi kiest is het ook niks en dan is meer kans op ontploffen en dat soort zaken. De meeste batterijen nu zijn allemaal beveiligd.
Ik ben van de één op de andere dag gestopt met roken en dat scheelt me nu 100.000 sigaretten en €50.400,- .

Uiteraard is mijn smaak veranderd en de nicotine in mijn sapjes zijn erg laag. Ik wil alle prille dampers er op wijzen wat roken met jouw lichaam kan doen. Ik heb ook altijd gedacht, dat overkomt mij niet. Op momenten dat je het moeilijk hebt, denk dan aan Mirjam met haar toverfluit en die véél te jong in een rolstoel zit en niet meer lang van haar leven mag genieten. Ik ben niet zielig, maar ik wil jullie graag waarschuwen.

Mochten jullie hulp nodig hebben of ergens over praten, stuur dan gerust een privé berichtje. Ik help je graag.
Ja en wat betreft de nicotine? Dat zit in de aardappelen, tomaten, paprika, pepers, aubergines, dus echt meteen naar 0 is echt niet noodzakelijk. Ik damp nu ruim 5 jaar op 6 mg en ook geen puf meer nodig voor mijn COPD.

Graag willen we Mirjam bedanken voor het delen van haar verhaal. Wilt u in contact komen met Mirjam, stuur ons dan een berichtje. Wilt u zelf een keer een verhaal delen of heeft u interessant onderwerp voor een blog, stuur gerust een berichtje.

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    NLDamp 9,1 / 10 - 1.752 Beoordelingen @ KiYoh >
    ← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen