Terug

Hoe gebruik ik nicotine in mijn e-sigaret?

  • Door Serena
  • Thursday 20 / 09 / 2018 0
Hoe gebruik ik nicotine in mijn e-sigaret?

Nicotine is een kleurloze vloeistof met een scherpe smaak, afkomstig van de tabaksplant. We kennen nicotine vooral, omdat het bekend is van sigaretten. Maar wist u dat nicotine ook voorkomt in andere voedingsmiddelen, bijvoorbeeld aardappelen of tomaten.

Effecten nicotine

Nicotine is een stof met een verslavende werking. Het duurt 7 seconden voordat het in uw lichaam wordt opgenomen. Binnen deze 7 seconden bereikt het uw hersen en longen en wordt het opgenomen in uw bloedbaan. Als de nicotine wordt opgenomen in het lichaam, dan komen er bepaalde stoffen vrij, zoals epinephrine (adrenaline), dopamine, beta- endorfine en acetylcholine. Deze stoffen hebben het volgende effect :

  • U wordt kalm
  • Uw hartslag wordt hoger
  • De bloedvaten vernauwen
  • Het geeft een ontspannend gevoel
  • U krijgt een voldaan gevoel
  • U wordt alert
  • Een verhoogde concentratie

Verhoudingen van nicotine in de e-sigaret

Nicotine is verkrijgbaar in de volgende gehaltes : 18 mg , 12 mg, 6 mg, 3 mg, 0 mg. Een beginnende damper adviseren wij om met 12 mg te beginnen. Bent u een zware roker, dan is 18 mg beter om mee te beginnen. Neem in het onderstaande schema een kijkje welk nicotinegehalte bij u past.

Nicotine gehalte

Soort sigaret/roker

●      18 mg

●      Een zware roker

●      Pakje sigaretten of shag

●      12 mg  

●      Een normale roker

●      Normale sigaretten, zoals marlboro

●      6 mg                                        

●      Een lichte roker

●      Light sigaretten

●      3 mg                

●      Een lichte roker

●      Menthol sigaretten

●      0 mg    

●      Geen roker

●      Geen nicotine

Afbouwen van nicotinegehalte

De meeste dampers willen uiteindelijk stoppen met nicotine, dit gaat meestal niet in één keer. Als u begint met dampen dan is uw lichaam nog steeds gewend aan nicotine. Dit moet afgebouwd worden, maar op uw eigen tempo. U kunt afbouwen door uw huidige nicotinegehalte te mengen met een lager nicotine gehalte. In het begin ¾ van uw huidige nicotine en ¼ van een lager nicotine gehalte, als u zich hier prettig bij voelt dan kunt u weer een stap verder. U gaat zo door totdat u op het gewenste nicotinegehalte bent of op 0 mg.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
NLDamp 9,1 / 10 - 1630 Beoordelingen @ KiYoh
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen