Terug

België? Bezoek onze BE winkel

JUUL e-sigaret in Nederland

JUUL e-sigaret in Nederland

De JUUL, de afgelopen tijd is er veel over te doen in het nieuws. De JUUL ligt namelijk enorm onder vuur. Wat is de JUUL en wat maakt deze anders dan andere e-sigaretten. En waarom heeft deze e-sigaret zin de verenigde staten 70% van de markt in handen? In deze blog leggen we het uit.

Wil je graag meer informatie over wat voor type e-sigaret bij jou past? Lees dan onze e-sigaret keuzehulp

JUUL

Wat is de JUUL?

JUUL, veruit de grootste e-sigaret fabrikant ter wereld. Hoe is dit zo gekomen. Deze e-sigaret fabrikant genoot enkele jaren geleden nog miljarden investeringen vanuit de tabaksindustrie. Maar om hier verder op in te gaan, moeten we even kijken naar de historie van de e-sigaret.

Toen de e-sigaret grofweg 10 jaar geleden werd geïntroduceerd, was het een product waar je jezelf als beginnende gebruiker eerst in moest verdiepen. Termen als clearomizers en coils zaten toen bij verschillende dampers zeker nog niet in het dagelijkse vocabulaire. Over de tijd is de e-sigaret eigenlijk veranderd in een product waar je soms een klein lesje elektrotechniek voor nodig hebt om het allemaal nog te begrijpen.

Zo moet je rekening houden met veel verschillende zaken zoals de dikte van je vloeistof (PG en VG) maar ook de coil waarmee je deze vloeistof verdampt (de weerstand). Deze coil kun je dan weer opsplitsen in sub ohm coils, die worden gebruikt met e-sigaretten met een hoger wattage. En normale coils (die worden gebruikt met een lager wattage e-sigaret). Met deze verschillende combinaties kun je er dan voor kiezen om mouth to lung te dampen (standaard coil) of direct lung (sub ohm).

Het wordt dus voor de gemiddelde mens veel te ingewikkeld. Want wat willen mensen die beginnen met dampen? Een gemakkelijk product. Mooi vormgegeven en doet wat het moet doen. Een alternatief voor het roken van tabak. Daarnaast kunnen simpele winkels met dampproducten als hier weinig goede informatie meer over bieden.

De JUUL is hier dan ook slim op ingesprongen door de e-sigaret weer te versimpelen. Geen gedoe meer met tanks die kunnen lekken of coils die je moet vervangen. Gewoon simpel af en toe je vulling (cartridge) vervangen en klaar.

Daarnaast maakt JUUL gebruik van flitsende, op jongeren inspringende reclame, iets wat zeker in de Europese Unie niet mag binnen de wetgeving.

Nicotine in de JUUL

Bij nicotine in de e-sigaret, spreken we eigenlijk altijd van een bepaald aantal milligrammen nicotine per milliliter e-liquid. Echter maakt de JUUL geen gebruik van hetzelfde type nicotine als bij andere e-liquid. JUUL maakt namelijk gebruik van nicotinezout in plaats van normale vloeibare nicotine. Nicotine zout maakt het mogelijk om nicotine sneller in het lichaam op te nemen, vergelijkbaar met het gebruik van een normale sigaret.

Zo zijn de meest gebruikte nicotinegehaltes in Nederland bijvoorbeeld 3mg of 6mg nicotine per ml e-liquid. Bij JUUL is dat anders. Bij de JUUL wordt namelijk gebruik gemaakt van wel 50 mg/ml nicotine. Dit is veel hoger dan het maximum wat in Nederland wordt gesteld van 20 mg/ml nicotine.

Kosten van de JUUL

De JUUL is een zeer kostbare e-sigaret. Zo kost een starterkit al snel 50 euro en zijn de PODS al 5 euro per stuk. Neem even dat 1 POD gelijk is aan een pakje sigaretten, is dit nog steeds goedkoper dan normaal roken. Echter zal dit voor ervaren dampers nog steeds veel te duur zijn omdat het gebruik van normale e-liquid vele malen goedkoper is.

JUUL in Nederland kopen

JUUL is op dit moment in Nederland verboden. Toch zullen er winkels zijn die de JUUL blijven aanbieden. Echter is dit niet volgens de wet. Wel zijn er vergelijkbare producten op de markt, die wel aan de EU normen voldoen. Wij gaan verder in op deze alternatieven.

Alternatief voor de JUUL

De JUUL is dus verboden in Nederland en eigenlijk in heel Europa. Wil je gebruik maken van de voordelen van de JUUL en daarnaast een volledig legaal product in handen hebben. Dan zijn er verschillende alternatieven op de markt.

Exclucig Stylo Kit (navulbaar)

De Exclucig Stylo Kit maakt gebruik van dezelfde type PODs als de JUUL. Deze zijn dan ook compatible met elkaar. Je kunt deze PODs dan ook gebruiken in je JUUL. Echter worden deze PODs leeg aangeleverd en moet je deze zelf vullen met e-liquid. Wij adviseren om de Exclucig Stylo Kit dan ook te gebruiken in combinatie met een Nic Salt e-liquid.

HEXA vape e-sigaret

Het product dat eigenlijk vrijwel identiek werkt aan de JUUL en dat gewoon vrij verkrijgbaar is, is de HEXA e-sigaret. Deze werkt ook door middel van gesloten POD’s en werkt met nicotinegehaltes van 20 mg/ml en 10 mg/ml. Zo heb je in tegenstelling tot de JUUL, zelf ook nog de mogelijkheid om van nicotinegehalte te wisselen. Recent is ook de verbeterde HEXA 2.0 uitgekomen. De verbeterde versie van de 1.0 die verschillende verbeteringen heeft als het gaat om dampproductie en lekken. Daarnaast is deze e-sigaret op te laden met een normale usb oplader.

Vype POD e-sigaret

Een ander vergelijkbaar product is de Vype POD e-sigaret. Vype is een merk dat kortgeleden op de Nederlandse markt is geïntroduceerd. Deze e-sigaretten werken door middel van losse niet hervulbare PODs. Dit is dan ook te vergelijken met de JUUL. Vype is beschikbaar in 2 verschillende varianten namelijk: Vype ePod en de Vype ePen. Vype is beschikbaar in veel verschillende smaken. 

(my) Blu POD systeem

My Blu is een ander merk dat al jaren voornamelijk in de VS al tot de meest verkochte e-sigaretten behoort. Dit merk maakt dan ook al jaren naam op de elektronische sigaretten markt. Bij een Blu starterkit worden standaard 4 verschillende smaken PODs bijgeleverd.

POD systemen e-sigaretten

Het werkt bijna hetzelfde als de JUUL, het enige verschil is dat (open) POD systeem e-sigaretten niet werken met wegwerp cartridges, maar met hervulbare POD’s. Naast dat je bij een POD systeem gebruik kunt maken van normale e-liquid, is het eigenlijk aan te raden om hierbij gebruik te maken van nicotine salts. Dit is dezelfde vloeistof als die wordt gebruikt in de JUUL. Echter kun je deze e-sigaretten zelf bijvullen en de POD meerdere keren gebruiken. Een stuk duurzamer dus in vergelijking met de JUUL.

Wilt u advies over wat een e-sigaret voor u kan betekenen? Neem dan contact met ons op voor meer informatie.

Bekijk dit filmpje over de JUUL gemaakt door Bright:

 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    NLDamp 9,1 / 10 - 1.752 Beoordelingen @ KiYoh >
    ← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen