Terug

Nic Salt E-liquid

  • Door Robin
  • Wednesday 31 / 10 / 2018 0
Nic Salt E-liquid

Een nieuw soort e-liquid zijn e-liquid gemaakt met Nicotine Salt. Deze worden ook wel Nic Salt e-liquids genoemd. In deze blog gaan we verder in op wat Nic Salt e-liquid is en waarvoor het kan worden gebruikt. Lees dus snel verder en leer alles over deze nieuwe vorm van dampen.

Wat is Nicotine Salt en waarom?

Nicotine Salt is een vervanger van de normale nicotine die wordt toegevoegd in e-liquid of e-sigaret vloeistof. Deze heeft velen voordelen ten opzichte van het gebruik van normale vloeibare nicotine in de e-sigaret. In tegenstelling tot normale e-liquid wordt er hierbij geen gebruik gemaakt van vloeistof maar van zout. Vandaag ook de naam nicotinezout.

Enkele jaren geleden is er in Nederland een nieuwe regelgeving door de overheid gepresenteerd met daarin een verbod op tanks/clearomizers groter dan 2 ml. Daarnaast mochten nicotine houdende vloeistoffen niet meer verkocht worden in flacons groter dan 10ml. Hierdoor zijn veel dampers overgestapt op het gebruik van zogenaamde “Sub Ohm e-sigaretten”, want de logica was, hoe meer damp, hoe beter. Echter heeft dit als gevolg dat het gebruik van de hoeveelheid vloeistof enorm toeneemt. Daarnaast zijn hierdoor de grootte van de e-sigaretten ook toegenomen. Zo moest de batterij en clearomizer zo groot mogelijk worden en moest de e-sigaret coil ook zo veel mogelijk damp afgeven. Nicotine Salt werkt anders dan normale e-liquid en zorgt voor een snellere opname van de nicotine en daarnaast blijft de nicotine langer in het lichaam. De opname van Nic Salt e-liquid is dan ook meer te vergelijken met de opname bij een normale tabak sigaret.

nic salt e-liquid

Voordelen van Nicotine Salt

  • Nicotine Salt wordt sneller opgenomen dan in het bloed dan normale e-liquid. Daarnaast blijft de zogenaamde ‘voldoening’ ook langer
  • Minder invloed op de smaak. Zeker bij hoge e-liquid (12mg/ml of hoger), kan de smaak van de nicotine een enorme invloed hebben op de smaak van de e-liquid. Bij Nic Salt is dat anders. De smaak van het nicotinezout is nauwelijks terug te proeven in de e-liquid.
  • Het dampen met Nic Salt is daarnaast vaak stukken goedkoper. Dit doordat de behoefte voor nicotine minder zal zijn door de langzamere en constantere afgifte.
  • Nic Salt is te gebruiken met vrijwel alle modellen e-sigaretten. Toch adviseren wij bij het gebruik van hoge Nic Salt e-liquid, geen coils te gebruiken met een weerstand lager dan 1 ohm. Dit doordat de verdamping sneller zal gaan en u daardoor te veel nicotine binnen kunt krijgen. Gebruik dus geen Nic Salt e-liquid met een Sub Ohm e-sigaret.

Welke e-sigaretten kunt u gebruiken met nicotinezout?

Zoals hierboven al gesteld, is het aan te raden om te kiezen voor een e-sigaret voor Nic salt met een coil hoger dan 1 ohm. Dit zorgt ervoor dat u de e-liquid niet te snel kunt verdampen. Ons advies is dan ook om beter te starten met een coil met een hoge weerstand en daarna naar wens naar beneden af te bouwen. Dit is ook beter en gebruikt u de e-liquid duurzamer.

Nic Salt Pod Systeem E-sigaret

Het is ook aan te raden om een Nic Salt te gebruiken in een zogenaamd Pod systeem e-sigaret. Deze systemen zijn namelijk speciaal ontworpen voor het gebruik met nicotinezout vloeistoffen. Pod systeem e-sigaretten zijn modellen die werken met losse Pods in plaats van coils. Deze Pod systemen hebben altijd een coil met een weerstand hoger dan 1 ohm. Zeker wanneer u twijfelt over een goed systeem, kan dit de juiste oplossing zijn.

pod e-sigaret

Welke soorten Nic Salt e-liquid zijn er?

Ons eerste merk Nic Salt e-liquid is van het merk VAPR. VAPR Nic Salt e-liquid is een hoge kwaliteit e-liquid en wordt geleverd in verschillende smaken.

Twijfelt u nog over de keuze om te kiezen voor Nic Salt? Neem dan contact met ons op. Wij kunnen al uw vragen over Nic Salt e-liquid beantwoorden!

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
NLDamp 9,1 / 10 - 1630 Beoordelingen @ KiYoh
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen