Terug

Wat is de beste e-liquid

 • Door NLDamp
 • Monday 15 / 10 / 2018 3
Wat is de beste e-liquid

Als startend of gevorderde E-sigaret roker ben je continu op zoek naar de beste e-liquid voor jou. Welke smaak voor jou het beste is, is erg persoonlijk. Op deze pagina geven we je een inzicht in welke smaken het beste aansluiten bij jouw persoonlijke wensen. Naast dat deze wensen natuurlijk persoonlijk zijn, kun je ook gebruik maken van de reviews van anderen om te helpen bij de zoektocht naar jouw beste e-liquid. Neem alle informatie in deze blog eens rustig een keer door en kom er op deze manier achter wat voor jou de beste e-liquid is.

De beste e-liquid smaken voor jou

E-liquids zijn in allerlei smaken verkrijgbaar, zoals tabak, fruitmentholzoetdrank etc. Ben je net gestopt met roken van sigaretten of shag, dan kunt u kijken naar E-liquid met een tabaksmaak of misschien wel een shagsmaak. Let wel op, tabak smaken wijken altijd wat af van de echte smaak van tabak.

Best verkochte e-liquid

Wil je weten wat de best verkochte e-liquid is? Filter dan in onze catalogus eens op de best verkochte e-liquid per smaak. Zo kun je zoeken naar de beste tabak smaak e liquid of de beste fruit smaak e liquid. Ook kun je bij ons zoeken op smaak. Wil je weten wat de top 10 best verkochte e-liquid zijn? Dan filter je gemakkelijk per smaak welke e-liquid het meest verkocht worden. Bekijk alle smaken e-liquid.

Nicotine Salt, misschien de beste e-liquid voor u?

Een relatief nieuw product op de markt zijn nicotine salt e-liquid. Dit zijn e-liquid met een speciaal soort nicotine. Deze e-liquid zijn namelijk gemaakt met nicotine zout in plaats van vloeistof. Het effect hiervan is dat zeker bij hoge nicotinegehaltes dit wat zachter is voor de keel. Dus indien u gewend bent om gebruik te maken van hoge e-liquid nicotine gehaltes maar u wilt een minder scherp gevoel in de keel ervaren? Dan is een nicotine salt e-liquid misschien wel de beste e-liquid voor u!

Misschien is een Shake & Vape wel het beste

Shake & Vape is e-liquid zonder nicotine. Echter kun je aan de e-liquid van Shake & Vape zelf nicotine toevoegen zodat je een eigen nicotinesterkte realiseert. Shake & Vape wordt altijd geleverd in grote flessen E-liquid, meestal van 50 ml. In deze fles zit echter nog extra ruimte voor een nicotine booster (een smaakloze E-liquid met een hoger nicotine gehalte). De smaak van Shake & Vape is precies gebalanceerd zodat deze met deze nicotinebooster gebruikt kan worden. Lees hier meer over de Shake & Vape.

PGVG voor je beste e-liquid

Iets wat veel invloed heeft op de kwaliteit van een E-liquid is de PG en VG verhouding. De PG is een dunne vloeistof met minder damp, die zorgt voor een sterkere throathit. VG is een dikkere vloeistof met meer damp en heeft een minder sterke throathit. Lees hier meer over het verschil. De meeste mensen vinden E-liquids met de verhouding 50PG/50VG prettig, vanaf dan heeft de E-liquid meer smaak en is zachter voor uw keel. E-liquids met een hoger VG gehalte hebben een betere kwaliteit van smaak.  Echter zijn deze niet voor alle e-sigaretten geschikt. Daarnaast zijn sommige mensen ook allergisch voor de basisstof PG, waardoor ze irritatie in de keel krijgen. Voor deze mensen kan het helpen om een E-liquid met een hoger VG gehalte of 100 % VG te proberen. Lees hieronder meer over de kenmerken van PG en VG :

Propylene Glycol (PG)

 • Vaak geschikt voor beginnende dampers
 • Over het algemeen goedkope e-liquid
 • Meer traditionele smaken, zoals aardbei, vanille, chocola
 • Sterkere throathit
 • Minder damp
 • Kan irritatie in de keel of huid veroorzaken
 • Hoger PG is alleen geschikt voor Coils met een weerstand hoger dan 1 ohm

Vegetal Glycerin (VG)

 • Hogere kwaliteit van smaakbeleving
 • Zachter voor uw keel
 • Dikkere en meer damp
 • Minder sterke throathit
 • Kan invloed hebben op de duurzaamheid door de dikkere structuur
 • Hoger VG is alleen geschikt voor Coils met een weerstand lager dan 1 ohm
 • Geschikt voor mensen met een allergische reactie op PG of met een chronische aandoening aan de luchtwegen.

DIY : Zelf de beste E-liquid maken ?

Bent u een ervaren damper of vindt u het leuk om zelf te experimenteren, dan is de categorie DIY misschien leuk voor u. In deze categorie vindt u alles wat u nodig heeft om zelf een E- liquid te maken. U kunt zelf kiezen hoeveel PG of VG u wilt, welk nicotinegehalte en ten slotte kan u er een aroma aan toevoegen voor de smaak. Neem hier een kijkje.

 

Reacties

 • Placeholder

  Leny Kluin

  Monday 15 / 10 / 2018 @ 12:31

  Ik rook Samson shag maar wil overstappen op een e-sigaret. Welke liquid lijkt het meest op Samson shag - 12 mg ??

 • Placeholder

  Joost

  Monday 15 / 10 / 2018 @ 22:22

  Een top 100 zou wel makkelijk zijn

 • Placeholder

  Lisette Seegers

  Monday 15 / 10 / 2018 @ 09:03

  Graag advies over e-ligued.
  Rook gemiddels 10 zware van Nelle sigaretten per dag. Wil overstappen naar tabakssmaak vloeistof voor e-sigaret. Graag advies.

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
NLDamp 9,1 / 10 - 1063 Beoordelingen @ KiYoh
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen