Terug

Door het corona virus ondervinden wij grote drukte. Hierdoor kan de levering langer duren dan aangegeven bij het product. Onze excuses voor het ongemak.

Wat is de beste e-liquid voor jouw e-sigaret?

Wat is de beste e-liquid voor jouw e-sigaret?

Als startend of gevorderde E-sigaret roker ben je continu op zoek naar de beste e-liquid voor jou. Welke smaak voor jou het beste is, is erg persoonlijk. Op deze pagina geven we je een inzicht in welke smaken het beste aansluiten bij jouw persoonlijke wensen. . Neem alle informatie in deze blog eens rustig een keer door en kom er op deze manier achter wat voor jou de beste e-liquid voor jouw e-sigaret is.

Wat is de beste e-liquid voor jouw e-sigaret?

Het verschilt per elektronische sigaret welke e-liquid het beste hierbij past. Elke e-liquid heeft een andere PG/VG verhouding en dit heeft invloed op e-sigaret en uw dampervaring.

PG en VG zijn de basisvloeistoffen waaruit elke e-liquid uit bestaat:
- VG is een dikkere vloeistof die zorgt voor een hoge dampproductie en intense smaakbeleving.
- PG is een dunnere vloeistof die zorgt voor een matige dampproductie en sterke throathit.

Ben je nog niet bekend met deze twee basisstoffen, klik dan hier om meer te lezen hierover.

Welke e-liquid moet ik kopen?

Bij het kopen van een e-liquid moet je opletten op de weerstand van jouw coil. De weerstand van de coil bepaalt namelijk wat de beste e-liquid voor jouw e-sigaret is. Je vindt de weerstand op van de coil op de zijkant van de coil. Lees hier meer over de coil van jouw vape.

Naast deze opties zijn er ook 50PG/50VG e-liquids, deze kun je vrijwel in elke e-sigaret gebruiken. Dit is eigenlijk een veilig keuze als je niet helemaal zeker bent.

Bij een e-liquid kopen zitten de kosten ongeveer tussen de 3 tot 5 euro, de prijs zegt niks over de kwaliteit van een e-liquid vloeistof. Over het algemeen zijn e-liquid met een hoge PG goedkoper dan een liquid met een hoge VG.

Nicotine Salt, misschien de beste e-liquid voor u?

Een relatief nieuw product op de markt zijn nicotine salt e-liquid. Dit zijn e-liquids met een speciaal soort nicotine. Deze e-liquid zijn namelijk gemaakt met nicotine zout in plaats van vloeistof. Het effect hiervan is dat zeker bij hoge nicotinegehaltes dit wat zachter is voor de keel. Dus indien je gewend bent om gebruik te maken van hoge e-liquid nicotine gehaltes maar je wil een minder scherp gevoel in de keel ervaren? Dan is een nicotine salt e-liquid misschien wel de beste e-liquid voor jouw e-sigaret!

Welke e-liquid smaken zijn er?

Er zijn een hoop verschillende e-liquid smaken, eigenlijk alles wat je maar kan bedenken bestaat. Vaak beginnen startende dampers met een tabaksmaak, omdat dit het dichtste bij een normale sigaretsmaak komt. Natuurlijk zijn er nog een hoop andere smaken, neem een kijkje hieronder:

Welke e-liquid merken zijn er?

Net zoals smaken zijn er ook verschillende e-liquid merken. Elke merk e-liquid heeft weer een verschillende verhouding PG/VG. Het hangt dus per vape af wat het beste merk e-liquid voor je is.

 • Ben je op zoek naar een e-liquid met een hoge PG, dan kan je kijken naar merken die 70PG/30VG hebben.
 • Bent je op zoek naar een e-liquid met een hoge VG, dan kunt u kijken naar e-liquids met een 30PG/70VG.
 • Kijk je naar een mix van beide die eigenlijk wel bij elke damper past, dan kunt u kijken naar een 50PG/50VG e-liquid.

Hieronder een overzicht van de merken ingedeeld in deze drie categorieën:

 

Reacties

 • Placeholder

  Leny Kluin

  14 / 11 / 2019

  Ik rook Samson shag maar wil overstappen op een e-sigaret. Welke liquid lijkt het meest op Samson shag - 12 mg ??

 • Placeholder

  Joost

  14 / 11 / 2019

  Een top 100 zou wel makkelijk zijn

 • Placeholder

  Lisette Seegers

  14 / 11 / 2019

  Graag advies over e-ligued.
  Rook gemiddels 10 zware van Nelle sigaretten per dag. Wil overstappen naar tabakssmaak vloeistof voor e-sigaret. Graag advies.

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  NLDamp 9,2 / 10 - 2,091 Beoordelingen @ KiYoh
  ← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen