Terug

Wat is de beste e-liquid

 • Door NLDamp
 • Wednesday 16 / 03 / 2016 3
Wat is de beste e-liquid

De zoektocht naar de beste E-liquid

Als startend of gevorderde E-sigaret roker ben je continu op zoek naar de beste E-liquid voor jou. Welke smaak voor jou het beste is erg persoonlijk. Op deze pagina geven we je een inzicht in welke smaken het beste aansluiten bij jouw persoonlijke wensen. Naast dat deze wensen natuurlijk persoonlijk zijn, kun je ook gebruik maken van de reviews van anderen om te helpen bij de zoektocht naar jouw beste E-liquid.

 

De beste e-liquid smaken voor jou

E-liquids zijn in allerlei smaken verkrijgbaar, zoals tabak,fruit, menthol, zoet, drank en enzovoort. Ben je net gestopt met roken van sigaretten of shag, dan kunt  u kijken naar E-liquids met tabaksmaak of shagsmaak. Geen enkele E-liquid zal hetzelfde smaken als echte tabak, daar moet men rekening mee houden als ze beginnen met dampen. Bij een E-sigaret heeft het nicotinegehalte invloed op de smaak, het versterkt namelijk. Nicotine heeft van zichzelf een scherpe smaak, het verschilt per persoon of iemand dit lekker vindt of niet. Voor een beginnende damper is 18 mg of 12 mg een goed begin, hierna kan men langzaam afbouwen. Alle E-liquids zijn verkrijgbaar in de volgend nicotinegehaltes : 18 mg, 12 mg , 6 mg, 3 mg en 0 mg. Voor veel mensen is natuurlijk het ultieme doel om zonder nicotine te roken, lees hier meer over E-liquids zonder nicotine.

 

Verhouding

Iets wat veel invloed heeft op de kwaliteit van een E-liquid is de PG en VG verhouding. De PG is een dunne vloeistof met minder damp, die zorgt voor een sterkere throathit. VG is een dikkere vloeistof met meer damp en heeft een minder sterke throathit. Lees hier meer over het verschil. De meeste mensen vinden E-liquids met de verhouding 50PG/50VG prettig, vanaf dan heeft de E-liquid meer smaak en is zachter voor uw keel. E-liquids met een hoger VG gehalte hebben een betere kwaliteit van smaak. Daarnaast zijn sommige mensen ook allergisch voor de basisstof PG, waardoor ze irritatie in de keel krijgen. Voor deze mensen kan het helpen om een E-liquid met een hoger VG gehalte of 100 % VG te proberen. Lees hieronder meer over de kenmerken van PG en VG :

 

Propylene Glycol (PG)

 •  Vaak geschikt voor beginnende dampers
 • Over het algemeen goedkoper
 • Meer traditionele smaken, zoals aardbei, vanille, chocola
 • Sterkere throathit
 • Minder damp
 • Kan irritatie in de keel of huid veroorzaken

 

Vegetal Glycerin (VG)

 • Hogere kwaliteit van smaakbeleving
 • Zachter voor uw keel
 • Geschikt voor mensen met een allergische reactie op PG of met een chronische aandoening aan de luchtwegen.
 • Innovatieve smaken
 • Dikkere en meer damp
 • Minder sterke throathit
 • Kan invloed hebben op de duurzaamheid door de dikkere structuur

 

Heeft de prijs invloed op de kwaliteit van een E-liquid?

E- liquids zijn tussen de 3 euro en 5 euro, vanaf 3 euro heeft een goede kwaliteit E-liquid. Toch zegt de prijs niet alles over de kwaliteit van een E-liquid. Smaken blijven erg persoonlijk, niet iedereen houdt van aardbeien. En niet elke smaak E-liquid met de smaak aardbei vindt iedereen lekker, om de juiste smaak voor u te vinden kan u experimenteren met verschillende verhoudingen en merken.

 

DIY : Zelf de beste E-liquid maken ?

Bent u een ervaren damper of vindt u het leuk om zelf te experimenteren, dan is de categorie DIY misschien leuk voor u. In deze categorie vindt u alles wat u nodig heeft om zelf een E- liquid te maken. U kunt zelf kiezen hoeveel PG of VG u wilt, welk nicotinegehalte en ten slotte kan u er een aroma aan toevoegen voor de smaak. Neem hier een kijkje.

 

Shake & Vape

Shake & Vape is E-liquid zonder nicotine. Echter kun je aan de e-liquid van Shake & Vape zelf nicotine toevoegen zodat je een eigen sterkte realiseert. Shake & Vape wordt altijd geleverd in grote flessen E-liquid, meestal van 50 ml. In de fles zelf zit echter nog extra ruimte voor een nicotinebooster (een smaakloze E-liquid met een hoger nicotine). De smaak van Shake & Vape is precies gebalanceerd zodat deze met deze nicotinebooster gebruikt kan worden. Lees hier meer over de Shake & Vape.

Reacties

 • Placeholder

  Leny Kluin

  Wednesday 16 / 03 / 2016 @ 12:31

  Ik rook Samson shag maar wil overstappen op een e-sigaret. Welke liquid lijkt het meest op Samson shag - 12 mg ??

 • Placeholder

  Joost

  Wednesday 16 / 03 / 2016 @ 22:22

  Een top 100 zou wel makkelijk zijn

 • Placeholder

  Lisette Seegers

  Wednesday 16 / 03 / 2016 @ 09:03

  Graag advies over e-ligued.
  Rook gemiddels 10 zware van Nelle sigaretten per dag. Wil overstappen naar tabakssmaak vloeistof voor e-sigaret. Graag advies.

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
NLDamp 9 / 10 - 944 Beoordelingen @ KiYoh
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen