Wat is het verschil tussen een e-sigaret en de Marlboro iQos

Wat is het verschil tussen een e-sigaret en de Marlboro iQos

De afgelopen tijd heeft sigaretten fabrikant Philip Morris gewerkt aan een nieuwe variant op het roken van tabak namelijk de Marlboro iQos of de IQCS. Wij krijgen dan ook van veel mensen de vraag wat de verschillen zijn tussen de e-sigaret zoals wij deze aanbieden en de Marlboro iQos.

 

Van verbranden naar verdampen naar verhitten

Van verbranden naar verdampen en verhitten. Wat zijn nou eigenlijk de verschillen. Sinds mensen tabaksproducten gebruiken zijn deze op verschillende manieren verbrand. Echter heeft verbranding het nadeel dat er koolstofmonoxide en teer vrijkomen die geïnhaleerd worden. Dit is namelijk zeer slecht voor de gezondheid. Tot de opkomst van de e-sigaret was hier nooit een goed alternatief voor. De e-sigaret verbrand niet maar verdampt vloeistof (e-liquid). Hierdoor komt er geen teer en koolstofmonoxide vrij. In de geïnhaleerde damp zit wel nicotine waardoor een tabak roker eenvoudig kan overstappen. Nu is Philip Morris met een nieuw product gekomen waarbij tabak niet verbrand, niet verdampt maar verhit wordt. De Marlboro iQos verwarmt de tabak tot 300 graden in plaats van 800-900 graden waarbij de tabak verbrand wordt. Hierdoor wordt de iQos ook wel een heatstick genoemd.

Minder schadelijke stoffen

Zowel de e-sigaret als de iQos van Philip Morris bevatten minder schadelijke stoffen dan de normale sigaret. Zo is uit recentelijk onderzoek gebleken dat de e-sigaret 97,5% minder schadelijke stoffen bevat dan normaal roken. Van de iQos wordt beweert dat deze 90% minder schadelijke stoffen bevat. Echter is hier nog minder over bekent dan over de e-sigaret.

Verschillen in smaak tussen de iQos en de e-sigaret

Het verschil in smaak tussen de iQos en de e-sigaret is als volgt de beschrijven. Bij het gebruik van de iQos wordt uitsluitend gebruik gemaakt van tabak die geleverd wordt door Marlboro (Philip morris). De Marlboro iQos maakt gebruik van kleine geperste filtersigaretjes die in het apparaat worden gestopt en voor eenmalig gebruik zijn. Hierdoor heb je zelf geen invloed op de smaak. Dit is vergelijkbaar met het roken van tabak. Bij de e-sigaret kun je de smaak helemaal naar je eigen wensen aanpassen. Zo kun je gebruik maken van onder andere tabak, fruit en mint smaken.

De Marlboro iQos elektronische sigaret in Nederland

De verwachting is dat de Marlboro iQos aan het begin van 2017 wordt geïntroduceerd in Nederland. Momenteel is deze alleen beschikbaar in bijvoorbeeld Japan.

Genoeg alternatieven voor het roken van tabak

Voor de roker zijn er steeds meer alternatieven voor traditioneel roken. Waar u ook voor kiest, laat u eerst goed informeren door een specialist op het gebied van deze producten. Deze kunnen u van goed advies voorzien. Het tijdperk dat het normaal is om tabak te roken is voorbij en dat is een zeer goede ontwikkeling. Wij zijn benieuwd waarom u kiest voor welke vorm van roken of dampen. Laat het aan ons weten door een reactie te plaatsen. Wanneer er vragen zijn naar aanleiding van dit artikel, laat het ons dan weten.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden