Terug

Dampen met Temperature control mode

Dampen met Temperature control mode

Zoals je misschien al hebt gemerkt kan je veel MODS tegenwoordig gebruiken op 2 verschillende standen. De welbekende wattage control mode maar ook temperature control mode. Wat is nou precies temperature control mode en wat zijn nou de voor en nadelen van het gebruik hiervan.
In dit artikel gaan we hier dieper op in en aan het einde weet je precies hoe je temperature control kunt gebruiken voor je eigen MOD.

 

Temperature Control Mode
Wat is nou precies temperature control mode.

Temperature control mode is een stand die je kunt gebruiken om als eenheid Celsius of Fahrenheit te gebruiken in plaats van wattage. Het voordeel hiervan is dat je coil nooit een hogere temperatuur kan halen dan jouw ingestelde temperatuur. Dit kan handig zijn om af te komen van dry-hits. Dry-hits ben je vast al eens tegengekomen, wanneer je vloeistof bijna op is of je wick niet voldoende e-liquid heeft opgenomen proef je een verbrande smaak. Temperature control gaat dit tegen omdat hij niet warmer kan worden dan ingestelde temperatuur waardoor de MOD automatisch stopt en zijn beveiliging start.

Andere voordelen van temperature control zijn het zelf kunnen kiezen van koude of warme wolken. Ook kunnen liquids op bepaalde temperaturen beter door je vaporizer komen dan een wattage mode. Hier kun je dus mee spelen tot je de perfecte dampbeleving krijgt! Al met al geeft temperature control je een consistente damp die hoe dan ook altijd hetzelfde blijft.

Hoe werkt temperature control en wat heb ik nodig?

Natuurlijk moet je als eerst kijken op de gebruiksaanwijzing of jou MOD compatible is voor het gebruik van temperature control. Daarna heb je voor temperature control speciale coils nodig, dit kun je niet zomaar doen met de meeste coils. Deze zijn gemaakt met kanthal die alleen geschikt zijn voor wattage mode.
wanneer je gebruik wilt maken van temperature control mode heb je coils nodig met een materiaal zoals Nickel, Titanium of Stainless Steel (SS) de weerstand van deze coils liggen ook veel lager dan de gemiddelde coils. Je spreekt dus eigenlijk ook meteen over Sub Ohm vapen wanneer je deze stand wil gebruiken.

Temperature Control Mode
Het zal je opvallen dat je alsnog wattage in kan stellen bij temperature control mode. De wattage die je nu instelt heeft alleen de functie om langzamer naar de ingegeven temperatuur te komen.

Let op! Zorg ervoor dat je de weerstand van je coil al vaststelt voordat je begint aan temperature control mode. Dit omdat de weerstand kan veranderen vanwege temperatuurverschillen tussen bijvoorbeeld binnen en buiten. Je kunt het beste de vaporizer een 15 minuten laten staan voordat je temperature control inschakelt.

TRC-mode (Temperature Coëfficiënt of Resistance)


TRC mode is ook een functie die vaak ook terug te vinden is in de mods te temperature control bezitten. Met TRC-mode kun je temperatuurcoëfficiënt zelf instellen op basis van de draad die je gebruikt. Dit geeft dus de mogelijkheid alle weerstandsdraden in temperature controle te werken.
Hier een aantal standen die je kunt gebruiken bij de verschillende weerstandsdraden die er zijn.

Temperatuurcoëfficiënt (TCR) van de voornaamste materialen.

Stainless Steel 430

.25 Ohm

0.00138

Stainless Steel 304

0.5 Ohm

0.00105

Stainless Steel 316

0.5 Ohm

0.00092

Stainless Steel 317

0.5 Ohm

0.00088

Ni200

0.5 Ohm

0.00620

Tungusten

0.7 Ohm

0.00450

Ti01

0.1 Ohm

0.00350

NiFe30

0.1 Ohm

0.00320

 

De meest gebruikte temperaturen om te vapen liggen tussen de 200°C to 250°C (392°F to 480°F)
Wanneer je dus alles hebt gedaan kun je genieten van langdurige hits zonder bang te zijn dat je je vaporizer overheat of dat je de coil of wick verbrand.
Nog even in het kort:

                  Voordelen

 

-           Geen dry hits meer

-           Coil en wick gaan langer mee

-           Smaak consistentie

-           Damp consistentie

-           Batterij gaat tot wel 1.5x langer mee

                          Nadelen

 

-           Niet voor beginners

-           Speciale coils nodig

-           Niet voor alle mods

-           Niet alle mods hebben
             alle TCM mogelijkheden

 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    NLDamp 9,3 / 10 - 2,367 Beoordelingen @ KiYoh
    ← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen