Een volledige set bestaat uit een batterij, een tank, een heating coil of atomizer, een oplaadkabel met USB-aansluiting en een adapter (muurstekker). Zorg er voor dat de bij gebruik de tank van de e-sigaret is gevuld met e-liquid anders kan de in de tank aanwezige brander (coil of atomizer) beschadigd raken.

De batterij.

Voor gebruik moet de batterij eerst volledig worden opgeladen met behulp van de meegeleverde kabel/adapter. De e-sigaret kan bij aanschaf uitgeschakeld staan. Druk om de batterij in te schakelen 5 keer snel op de uit/aan-knop waarna de verlichting op de batterij gaat branden (het uitschakelen geschiedt op de zelfde wijze). Om de batterij op te laden verwijder je de clearomizer (volledig) van de batterij. Let op dat je niet alleen de tank los draait want dat kan de eventueel hierin aanwezige vloeistof (e-liquid) eruit lopen. Houdt voor de zekerheid bij het losdraaien de sigaret ondersteboven. Sluit de batterij aan op de USB kabel (niet te vast aandraaien) 

Het vullen van de tank met e-liquid.

Draai de tank los van de aansluitring op de batterij. Houdt de tank hierbij ondersteboven. Vul de tank voorzichtig langs de zijkant van het glas tot de aangegeven maximum. Wordt er geen maximum aangegeven houdt dan een maximum van 80% aan. Draai de onderdelen voorzichtig weer in elkaar. Laat de e-liquid voor gebruik van de e-sigaret een paar minuten intrekken. Er zijn ook tanks die aan de bovenzijde gevuld dienen te worden. Verwijder hierbij de driptip (mondstuk) en laat de e-liquid in de tank lopen

De heating coil / atomizer

De heating coil of de atomizer (afhankelijk van het soort/merk van de e-sigaret) gaat bij normaal gebruik 2 tot 4 weken mee. Je merkt dat de coil of de atomizer aan vervanging toe is als de damp wat branderig smaakt of bij het nemen van een trek de e-sigaret een borrelend geluid maakt. Verwijder in dat geval de coil/atomizer door een nieuwe.