Terug

Inhalatie technieken - Direct Lung en Mouth To Lung

Inhalatie technieken - Direct Lung en Mouth To Lung

Waarschijnlijk heb je tijdens je zoektocht naar een e-sigaret wel eens de afkortingen MTL en DL voorbij zien komen. Maar wat is dit precies? En waar heeft het mee te maken? Hieronder vertellen we meer over deze zogenoemde 'inhalatietechnieken' voor de e-sigaret.

Wat zijn inhalatie technieken?

Wanneer je een e-sigaret gebruikt, kun je op 2 verschillende manieren de damp hiervan inhaleren: Mouth To Lung (MTL) of Direct Lung (DL). De beste inhalatie techniek voor je is afhankelijk van wat je eigen voorkeur heeft. Echter dien je wel rekening te houden met wat voor type e-sigaret je kiest en wat voor e-liquid of vloeistof je gebruikt. De bovenstaande afbeelding is een visuele weergave van het verschil in deze twee inhalatie technieken

Mouth To Lung (MTL)

Bij de inhalatie techniek 'Mouth To Lung' komt de damp eerst in je mond terecht voordat je deze (verder) inademt en deze naar de longen laat gaan. Dit kun je vergelijken met de manier waarop je een sigaret rookt; eerst neem je een trekje voor je rook inhaleert. Doordat de ‘Mouth to Lung’ techniek het meeste lijkt op het inhaleren van een normale tabak sigaret, is deze veelal populair voor mensen die overstappen naar de e-sigaret en dit als alternatief gebruiken voor het roken van tabak. Mouth to Lung, wordt vaak aangegeven door de afkorting MTL.

Kies je om te dampen volgens de MTL techniek? Dan kun je het beste kiezen voor een MTL e-sigaret. Deze e-sigaretten zijn speciaal hiervoor geschikt. Of een e-sigaret geschikt is voor de MTL damptechniek, hangt af van de weerstand van de coil. Zo zijn coils met een weerstand hoger dan 1 ohm altijd geschikt voor de MTL damptechniek.

MTL dampen doe je over het algemeen met vloeistof met een PG concentratie van 50% of hoger. Meer informatie over PG en VG lees je in het artikel: ‘Wat is PG/VG’

Op zoek naar een MTL e-sigaret? Klik hier en bekijk ons volledige assortiment aan MTL startersets.

Direct Lung (DL)

Wanneer je de techniek Direct Lung toepast, adem je direct de damp in waardoor deze gelijk in je longen terecht komt. Deze techniek kun je vergelijken met het gebruik van een waterpijp; wanneer je hiervan de dampen inademt doe je dit ook met deze inhalatie techniek. Direct Lung, wordt vaak aangegeven door de afkortingen: DL of DTL (Direct To Lung)

Direct Lung dampen wordt veelal gebruikt in combinatie met een “Sub Ohm” e-sigaret. Dit houdt in een e-sigaret met een coil lager dan 1 ohm. Meer informatie over “Sub Ohm” dampen, vind je in het artikel ‘Alles over Sub Ohm e-sigaretten’.

Direct Lung dampen wordt veel gebruikt met vloeistoffen met een hoger VG (aanbevolen 70%VG of hoger). Deze vloeistoffen zijn zoeter van smaak, voller van smaak en zijn geschikt voor de productie van grotere dampwolken. Meer informatie over PG en VG lees je in het artikel: ‘Wat is PG/VG’

Op zoek naar een DL e-sigaret? Klik hier en bekijk ons volledige assortiment aan DL startersets.

Inhalatietechniek aanpassen door airflow instellingen

Het is mogelijk om de inhalatie techniek te beïnvloeden door de aanpassing van de airflow. Zo kan een verminderde airflow de gebruiker helpen om te dampen via de MTL techniek. Dit doe je door de airflow ring op de clearomizer zo in te stellen dat deze een minimale luchttoevoer heeft vanaf de onderzijde.

Andersom is het dus ook mogelijk een DL effect te realiseren door de airflow ring volledig open te draaien.

Echter zijn niet alle clearomizers geschikt voor het aanpassen van de airflow. Alleen de geavanceerde clearomizers van hoge kwaliteit bieden verschillende inhalatie technieken.

 

 

 

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    NLDamp 9,3 / 10 - 2,588 Beoordelingen @ KiYoh
    ← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen