Terug

Nicotine in de e-sigaret

Nicotine in de e-sigaret

Op deze pagina geven we uitleg over het gebruik van nicotine in de elektronische sigaret of damper. De reden waarom veel mensen een e-sigaret gebruiken als alternatief voor de tabak sigaret is dat men nicotine wilt gebruiken zonder de inname van veel schadelijke stoffen zoals teer en koolstofmonoxide. Nicotine is nog steeds een schadelijke, maar niet kankerverwekkende stof. Op deze pagina leggen we je alles uit over het gebruik van nicotine in de e-sigaret. Heb je vragen over het gebruik van nicotine of wil je graag een persoonlijk advies over hoe en of u het beste nicotine kunt gebruiken? Neem dan contact met ons op via [email protected]

Wat is nicotine?

Nicotine is een kleurloze vloeistof met een scherpe smaak, afkomstig van de tabaksplant. We kennen nicotine vooral, omdat het bekend is van sigaretten en andere vormen van tabak. Maar wist u dat nicotine ook voorkomt in andere voedingsmiddelen, bijvoorbeeld aardappelen of tomaten.

De werking van nicotine

Nicotine is een stof met een verslavende werking. Bij gebruik duurt het 7 seconden voordat het in uw lichaam wordt opgenomen. Als de nicotine wordt opgenomen in het lichaam, dan komen er bepaalde stoffen vrij, zoals epinephrine (adrenaline), dopamine, beta- endorfine en acetylcholine. Deze stoffen hebben het volgende effect :

 • U wordt kalm
 • Uw hartslag wordt hoger
 • Het geeft een ontspannend gevoel
 • U krijgt een voldaan gevoel
 • U wordt alert
 • Een verhoogde concentratie

Verhoudingen van nicotine in de e-sigaret

Bij het gebruik van de e-sigaret heb je zelf invloed op de hoeveelheid nicotine die je tot je neemt. Zo is iedere vloeistof/navulling of e-liquid verkrijgbaar in verschillende nicotinegehaltes. In Nederland is het verboden producten te verkopen met een nicotinegehalte hoger dan 20mg/ml.

Over het algemeen kiezen startende e-sigaret gebruikers in het begin voor een hoger nicotinegehalte. Daarna is het gemakkelijk om af te bouwen naar een lager nicotinegehalte of naar ‘geen nicotine’.

Nicotine is verkrijgbaar in de volgende gehaltes : 18 mg , 12 mg, 6 mg, 3 mg, 0 mg. De meeste gebruikers starten met een nicotinegehalte van 6 of 12 mg/ml. Daarna kunt u het nicotineniveau zelf aanpassen naar een hoger of lager niveau, afhankelijk van uw eigen behoefte.

Nicotine en Sub Ohm

Het gebruikt van nicotine is ook deels afhankelijk van het type e-sigaret dat u gebruikt. Zo adviseren we voor een zogenaamde ‘Sub Ohm e-sigaret’ een lager nicotinegehalte te kiezen dan wat u normaal zou doen. Dit komt door het hogere vloeistof gebruik in deze modellen. Met sub ohm wordt bedoeld, het gebruik van een coil of gloeispiraal met een weerstand lager dan 1 ohm.

Afbouwen van nicotinegehalte

De meeste dampers hebben als doelstelling uiteindelijk te stoppen met nicotine, dit gaat meestal niet in één keer. Wanneer u begint met dampen dan is uw lichaam nog steeds gewend aan nicotine. Dit moet afgebouwd worden, maar op uw eigen tempo. U kunt afbouwen door uw huidige nicotinegehalte te mengen met een lager nicotine gehalte. Zo maakt u als het ware uw eigen nicotinegehalte.

Nicotine Salt

Relatief nieuw is het gebruik van Nicotine Salt in de e-sigaret. Dit is vloeistof met nicotine niet op basis van nicotine vloeistof maar op basis van nicotine zout. Het gebruik van Nicotine Salt heeft als voordeel ten opzichte van het gebruik van normale (vloeibare) nicotine, dat deze een snellere opname heeft en dat deze langer in het bloed blijft. Hierdoor heeft u dus langer de voldoening die ook meer te vergelijken is met het gebruik van een normale tabak sigaret.

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  NLDamp 9,3 / 10 - 2,588 Beoordelingen @ KiYoh
  ← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen