Terug

Veelgestelde vragen over de E-sigaret

Veelgestelde vragen over de E-sigaret

Hier vind je de veelgestelde vragen over de e-sigaret met antwoorden. in de inhoudsopgave zie je alle vragen. klik een van de vragen aan om ernaar toe te gaan voor het desbetreffende antwoord.

Inhoudsopgave:

Is een e-sigaret veilig?

Alle e-sigaretten en e-liquids die worden verkocht in de betrouwbare dampwinkels zijn gecontroleerd onder de Nederlandse wet & regelgeving en zijn dus goedgekeurd voor verkoop. De media heeft de laatste tijd veel negatief nieuws uitgebracht over de e-sigaret/liquid wat volgens velen niet helemaal eerlijk is gegaan. De longziekte die opgedoken is in Amerika zijn de gevolgen van het roken van producten die zijn gekocht op de zwarte markt. De gedupeerden dachten THC te kunnen roken in combinatie met een e-sigaret, volgens de CDC (Centers for Disease Control and Prevention) zijn bij alle slachtoffers vitamine E-olie in het lichaam gevonden. Dit is een stof die niet verdampt kan worden en dus blijft plakken in de longen. Omdat wij in Nederland strenge wet & regelgeving hebben zou u zich nooit zorgen hoeven maken zolang je de producten koopt bij een betrouwbare dampwinkel.
Klik hier voor meer informatie over hoe veilig een e-sigaret is.

Is een e-sigaret goedkoper dan tabak?

Wij hebben een blog geschreven met een overzicht van de kosten van een e-liquid tegenover een normaal pakje sigaretten. Om even een kort inzicht te krijgen van de verschillen pakken wij als voorbeeld iemand die 3 pakjes sigaretten rookt op 1 week tijd en dat vergelijken we met hetzelfde nicotinegehalte.
3 pakjes sigaretten= 21,- Euro is gelijk aan 4ML Liquid van 12 MG Nicotine=2,36 Euro   *verschil*=17,46 Euro
Klik hier voor meer informatie over de prijsverschillen

Wat kost een e-sigaret?

Afhankelijk van je wensen en behoeften heb je een e-sigaret in bijna elke prijscategorie. De POD systemen zijn samen met de cartridge systemen de goedkopere modellen tussen de 10 en 30 euro. De starterkits vallen wat duurder uit en komen tussen de 20 en 40 euro. Hierna gaan we naar de gevorderde modellen die vaak beginnen vanaf 50 euro.

E-sigaret welke leeftijd?

Voor de e-sigaret gelden dezelfde regels voor de leeftijd als tabak. Je moet dus 18 zijn voordat je een e-sigaret mag aanschaffen. Neem dus ook een ID-kaart mee wanneer je jonger bent dan 24 bij onze dampwinkel.

Hoelang gaat een e-sigaret mee?

Afhankelijk van welk soort e-sigaret je koopt en natuurlijk het gebruik ervan kan dit in de praktijk verschillen. Maar om een maat staaf te pakken kan een e-sigaret van degelijke kwaliteit toch zeker 1 tot 2 jaar meegaan. Het zou kunnen dat je tussendoor de batterij eens zou moeten vervangen omdat deze zoals elke batterij zijn ‘’juice’’ verliest na vaak opladen. Denk hier ook aan wanneer je een e-sigaret koopt met een interne batterij. Dit wil betekenen dat je na ongeveer 1 jaar een nieuwe nodig heeft.

Wie heeft de e-sigaret uitgevonden?

Hon Lik, een Chinese apotheker geldt als de uitvinder van de nieuwe generatie elektronische sigaret. In 2003 kwam hij op het idee om met een elektrisch element een onder druk staande vloeistofstraal in een propyleenglycol-oplossing te verdampen. Dit ontwerp produceert een rookachtige damp die kan worden ingeademd en biedt mogelijkheden om de nicotine via de longen in de bloedbaan te geleiden.
Het toestel werd in mei 2004 geïntroduceerd op de Chinese binnenlandse markt als hulpmiddel om te stoppen met roken en als vervanging. Het bedrijf waarvoor Hon Lik werkte, Golden Dragon Holdings, veranderde zijn naam in Ruyan en begon de producten in 2005-2006 te exporteren. Dit zelfs vóór de ontvangst van zijn eerste internationale octrooi in 2007.

Wat voor soorten e-sigaretten zijn er?

Er zijn verschillende soorten e-sigaretten. Ze kunnen gespecificeerd worden in POD systemen , Cartridge systemen, Starterkits en MODS. Elk soort heeft zijn voor en nadelen dus lees jezelf een goed in voordat je er een wil bestellen. Even in het kort POD systemen zijn refillable met meestal 1 knop en een ingebouwde batterij. Cartridge systemen zijn voor gevuld vanuit de fabriek en dus nog makkelijker te gebruiken meestal zelfs zonder knoppen. Starterkits werken met clearomizers die zelf gevuld kunnen worden en hebben wat meer opties maar blijven beperkt, waarbij gebruik gemaakt wordt van een interne batterij. Mods daar in tegen hebben veel opties, meestal ook 2 batterijen die vervangen kunnen worden, de mods hebben veel opties en de mogelijkheid extreme weerstanden te bieden.
Klik hier voor meer informatie over de soorten e-sigaretten.

Kan een e-sigaret tegen de zon?

Een e-sigaret kan tot ongeveer +-40 graden Celsius aan met niet te lang gebruik ervan. Hou er rekening mee in de zomer of in een warm land dat je voor de zekerheid de e-sigaret op een donkere plek houdt, dit is goed voor de e-sigaret maar ook voor de e-liquid. Vermeid langdurig gebruik van de e-sigaret bij extreme temperaturen.

Mag je dampen op een plaats waar een rookverbod is?

Het rookverbod verbied het nuttigen van tabak voor mensen op plaatsen zoals een restaurant, café of ziekenhuis. Deze regel heeft dus geen invloed op het gebruik van een e-sigaret omdat hier geen tabak gebruikt word en er alleen een verdamping plaatsvind. Dit zorgt voor een aantal vragen maar als je zeker wil zijn kun je dit het beste even navragen bij de eigenaar of het personeel.
Lees meer in onze blog "Rookverbod e-sigaret"

Is de damp die ik uitadem schadelijk?

Nee, de damp die je uitademt is niet hetzelfde als een gewone sigaret. De damp verdampt net zoals het koken van water. De stoffen die in sigaretten zitten die blijven hangen in je auto of in je woonkamer komen door de koolstofmonoxide die vrijkomt bij het verbranden van tabak. Dit is niet het geval bij een e-sigaret. Je kunt dus gewoon zorgeloos thuis of in de auto dampen zonder te hoeven denken aan geur of gordijnen. Hou er wel rekening mee dat hele zoete smaken even kunnen blijven hangen bij veel gebruik in een gesloten ruimte.

Wat is het verschil tussen MTL (mouth to lung) en DL (direct lung)?

De naam MTL zegt het eigenlijk al, deze systemen bootsen het beste een sigaret na. Je hijst aan de e-sigaret waarbij de rook eerst in de mond komt en daarna geïnhaleerd kan worden. Bij DL e-sigaretten word het eigenlijk vergeleken met een shisha, deze inhaleer je direct over de longen. Hierdoor zie je ook vaak dat MTL minder rook produceert dan een DL e-sigaret.
Klik hier voor meer informatie over inhalatie technieken

Wat is een coil?

De coil zorgt voor het verdampen van de e-liquid in de e-sigaret. De coil bepaald de weerstand van de e-sigaret en ze zijn in verschillende materialen te verkrijgen. Elke coil geeft aan in welk wattage hij het beste gedampt kan worden en geeft ook de weerstand aan.
Klik hier voor meer informatie over coils.


Hoe lang blijft e-liquid goed? / Bederft e-liquid?

Over het algemeen staat er altijd een aangegeven houdbaarheidsdatum op e-liquid, het advies is dan ook om deze aan te houden. Het wil echter niet zeggen dat de e-liquid na die periode over datum is en de vuilnisbak in gaat. Je kunt nog steeds gebruik maken van de e-liquid maar het zal niet meer volgens de eisen zijn van het flesje. Je kunt merken dat de smaak ook achteruit kan gaan.

Wat is nicotine Salt e-liquid?

Het grootste verschil tussen nicotine salt e-liquid en normale e-liquid is dat deze vorm van nicotine sneller in het lichaam wordt opgenomen en daarnaast langer de voldoening geeft ten opzichte van normale nicotine. Deze voldoening is dan ook te vergelijken met die van een normale tabak sigaret. Je hoeft dus minder vloeistof te verdampen om aan dezelfde voldoening te komen.


Hoeveel e-liquid gebruik je gemiddeld?

Hoeveel e-liquid een gemiddelde gebruiker nodig heeft per dag is moeilijk om te zeggen. Dit verschilt zeer in het gebruik van de e-sigaret, welke e-sigaret en de liquid die gebruikt word. Als advies zou je niet boven de 10ML per dag zitten, wanneer je dat wel zit is het handig om te kijken naar het nicotinegehalte en deze eventueel een stapje te verhogen. In onze blog gaan we hier dieper op in en hebben wij een grafiek verwerkt waarbij je overzichtelijk kan zien hoeveel mg nicotine gelijk staat aan hoeveel sigaretten. Dit helpt je aan de nicotinekick te komen zonder te veel liquid te hoeven gebruiken en kan je daarna weer langzaam proberen af te bouwen.


Zelf e-liquid maken.

Je kunt natuurlijk de bekende 10ml flesjes kopen in onze dampwinkel maar je kunt er ook voor kiezen om zelf je eigen e-liquid te maken met je eigen smaak en verhoudingen om zo je eigen ideale vape smaak te produceren. Het proces is relatief simpel maar heeft wel een paar punten waar je rekening mee moet houden. Als je graag zelf je e-liquid wil maken hebben wij een informatieve blog gemaakt over hoe dit precies moet.
Klik hier voor onze zelf e-liquid maken blog.

Hoe e-liquid steepen?

E-liquid steepen houd in dat je de e-liquid voor een periode laat staan om te ‘’rijpen’’
Dit wordt gedaan om stoffen te laten mengen voor optimale smaak. Dit zie je vaak terug bij het maken van eigen e-liquid. Het kan ook gebruikt worden om een gekochte e-liquid wat meer smaak te geven, sommige gebruikers laten expres een bepaalde e-liquid staan op een donkere plek om een andere smaakbeleving te krijgen. Let op, bij het lang laten staan van e-liquid word de kleur wat donkerder en het nicotinegehalte bouwt langzaam af.

Nicotine in een e-sigaret.

Nicotine is een optionele keuze voor dampers. Er hoeft niet perse nicotine te zitten in een e-liquid. Maar zeker voor iemand die net afstapt van de echte sigaret is dit wel nodig om te beginnen. Er kan gekozen worden uit verschillende verhoudingen nicotine waaronder: 0, 3, 6, 12 en 18Mg wat de hoogste is. Hier kun je een beetje mee spelen en kijken wat voor jou de juiste nicotine is.
Lees meer in onze blog "Nicotine in de e-sigaret"

Sub Ohm e-sigaretten

Sub ohm e-sigaretten zijn bekend om de lage weerstand onder de 1.0 Ohm. Deze e-sigaretten zijn geschikt voor dikkere e-liquids en produceren veel wolken. Daarom zijn de Sub Ohm tanks voor de gevorderde dampers. Deze tanks gaan vaak in combinatie met een MOD die minstens een wattage van 80 kunnen geven aan de tank.
Klik hier voor meer informatie over Sub Ohm dampen.


Heb je andere vragen over de e-sigaret? Laat het ons weten door een bericht te sturen naar onze klantenservice!

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    NLDamp 9,3 / 10 - 2,588 Beoordelingen @ KiYoh
    ← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen