Terug

Zelf E-liquid maken

Zelf E-liquid maken

E-liquids zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende smaken. Alleen helaas alleen nog maar verkrijgbaar in 10ml flesjes. Na het lezen van deze blog kun je zelf je eigen e-liquid maken wat betekend zo veel ml als je maar wilt! We gaan kijken op welke manier een e-liquid gemaakt kan worden , welke materialen je hiervoor nodig hebt en wat nou precies de verhoudingen zijn om zo je eigen heerlijke e-liquid te maken.

E-liquid wat is het eigenlijk?

Voordat je E-liquid wil maken is het handig om te weten waar e-liquid nou eigenlijk allemaal uit bestaat.

Een E-liquid kan bestaan uit de volgende onderdelen:

-Basis: VG (plantaardige glycerine)
-Basis: PG (Propyleen glycol)
-Optioneel: Nicotine
-Optioneel: Gedestilleerd water
-Optioneel: menthol, kleurstof , zoetstof
-1 of meerdere aroma’s

Je kunt er voor kiezen om de basis onderdelen los te kopen of al kant en klaar gemengd te kopen.
Dit geld ook voor de aroma’s, deze kun je ook los of kant en klaar gemengd kopen. Het nadeel hiervan is wel dat je vast zit aan een bepaalde waarde. De voordelen hiervan zijn dat je heel makkelijk en snel je eigen E-liquid kan maken.

Basis VG & PG

Wat zijn de verschillen:

Optioneel: Nicotine

Nicotine ofwel de Nicotineboosters zijn verkrijgbaar tot maximaal 20mg in 10ml flesjes.
Nicotine is volledig optioneel en hangt dus af van hoeveel nicotine je in je E-liquid wil hebben.                                                                                                                                      
De vuistregel is altijd:
40ml e-liquid + 10ml nicotine van 18mg = 3mg nicotine op 50ml E-liquid

Aroma’s

Nu we de basis hebben gaan we naar het belangrijkste onderdeel, de smaak!
De aroma’s is volledig eigen keuze dus speel gerust met verschillende soorten aroma’s tot je je eigen heerlijke E-liquid gemaakt hebt.

Gedestilleerd water

Gedestilleerd water kan gebruikt worden om je E-liquid dunner te maken, dit kan erg handig zijn wanneer je de liquid dunner wil krijgen zonder daar PG voor te gebruiken.
Dit wordt gebruikt voor het geval dat je geen gebruik maakt van sub ohm tanks maar wel een hogere PG wilt gebruiken. Dit proces zal de smaak wel beïnvloeden, hierdoor zal je de hoeveelheid aroma moeten verhogen.

Welke materialen heb je nodig?

Je hebt natuurlijk wel een aantal materialen nodig om aan het werk te gaan. Deze materialen kosten niet veel geld en wanneer je deze verwerkt in de kosten bij het maken van je eigen E-liquid ben je altijd nog goedkoper uit. We moeten hierbij veiligheid ook vooropstellen, hier een aantal voorbeelden die je kunt gebruiken.


-Handschoenen

Voor het geval dat er liquid of nicotine over je hand heen gaat. Een hogere dosis nicotine kan irritatie opwekken bij contact met de huid.

-Maatbeker

De maatbeker is natuurlijk erg handig om de afmetingen bij te houden en de liquid te mixen. Door het gebruik van een maatbeker is dan ook het overgieten een stuk makkelijker. Het is verstandig om te kiezen voor een maatbeker met een tuit om overgieten naar de lege flesjes ook makkelijker te maken, zo niet kan hier ook een trechtertje voor gebruikt worden.

-Spuitjes

Wanneer de aroma’s of nicotineboosters niet in een flesje zit met bijgeleverde spuit is dit handig om een aantal spuitjes aan te schaffen om preciezer te werk te gaan en het overgieten van deze stoffen makkelijker te maken.

-Weegschaal

Je kunt er ook voor kiezen om geen afmetingen te gebruiken maar je mix op basis van gewicht maken. Dit heeft het voordeel dat je nog exacter bent met je e-liquid en dus heel erg consistent dezelfde e-liquid kan maken. Het gebruik van afmetingen kan minder precies zijn omdat er luchtbelletjes gevormd worden bij het mixen en overgieten van de stoffen.

-Lege flesjes

Wanneer je klaar bent heb je natuurlijk lege flesjes nodig om jou E-liquid over te gieten en te kunnen bewaren. Je kunt hier gebruik maken van verschillende flesjes waaronder ook glas. Glazen flesjes zijn er om je e-liquid nog langer te bewaren. Het nadeel hiervan is wel dat deze in combinatie met pipetjes werken, hou daar dus rekening mee.

Steepen

Steepen is een proces waar je de zelfgemaakte E-liquid voor een periode laat staan om te ‘’rijpen’’.
Hierdoor mengen alle stoffen in de liquid beter en zorgt dus voor een optimale smaak. Dit proces verschilt zeer per aroma, nicotine of VG/PG verhouding. Dit is dus iets waar je zelf mee kan spelen en kan kijken wat voor jou het lekkerste is. Over het algemeen kun je het beste de liquid in een donkere droge plaats leggen en deze gedurende 24 uur laten staan. Hierna kan je het flesje nog eens goed schudden en hem eens 15 minuten laten ademen door de dop eraf te houden. Dit proces herhaal je meerdere dagen, tussendoor kun je eens proeven en kijken of de smaak er beter op wordt.

E-liquid maken hulpmiddel

Als tip werkwijzen we je naar de website https://www.steam-engine.org/juice.
Op deze website kan je alle waarden invoegen zodat je een net overzicht krijgt van hoeveel je exact moet gebruiken om uit te komen op jou gewenste E-liquid. Deze waarden worden aangetoond in ml en ook in gram voor de gebruikers met een weegschaal.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    NLDamp 9,3 / 10 - 2,367 Beoordelingen @ KiYoh
    ← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen