Terug

RDA/RTA Coils Kopen

RDA´s en RTA´s zijn rebuildable dripper/ tank atomizers voor de ervaren damper.

Filters

Wat voor soort tank zoek je?

Wat voor soort tank zoek je?

RDA/RTA Coils Kopen

Wat zijn RDA coils?

Een ervaren damper is altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden. Dan kan je ervan uitgaan een Rebuildable Dripper Atomizer (RDA) tegen te komen op je route. Deze coilsbouw je zelf en het bijzondere aan deze manier van vapen is dat de e-liquid niet opgeslagen wordt in een tank, maar er wordt direct een aantal druppels e-liquid op de coil of wick in de atomizer gedruppeld. Dit wordt drippen genoemd. Bij drippen onstaat er meer damp en is de smaak zuiverder. Deze vorm van e-smoken is geschikt voor gevorderden.

Weerstand bij RDA coils.

Bij RDA worden de coils zelf gemaakt met een stukje gloeidraad met katoenstof (wick) er door heen. Dit is het vervangbare dampelement. Tijdens het drippen wordt er e-vloeistof op de wick gedruppeld en deze stroomt door de wick naar het gloeidraad. De weerstand bij deze coils is erg laag en ligt tussen de 0,05 en 1,0 ohm. Er wordt aangeraden een RDA op een box mod te gebruiken, dit omdat deze helemaal zelf ingesteld kunnen worden en dus hogere wattages kunnen halen. Omdat je zelf coils in de RDA´s kunt plaatsen valt hier dus veel te behalen op het gebied van weerstand. Een lagere weerstand betekent een hogere wattage.

Wat zijn RTA coils?

RTA coils zijn vergelijkbaar met de manier van dampen bij een RDA, bij een RTA heb je echter wel een tank om de vloeistof in op te slaan. Je kunt hierbij dus zelf de coil maken doormiddel van gloeidraad en wick, maar deze wordt in een normale normale tank geplaatst. De smaak en hoeveelheid damp bij een RTA zijn iets minder dan dat van een RDA, maar het is nog steeds een leuke uitdaging voor de ervaren e-smoker.

Soorten draad.

 • Kanthal: de meest voorkomende soort gloeidraad, omdat deze erg makkelijk is om mee te werken. VW draad dus geschikt voor variabele wattage.
 • Nichrome: goede smaak en gloeit snel.
 • Stainless steel: gloeit extreem snel en op en blijft erg lang goed. Geschikt voor temperature control.
 • Nickel: deze draad is erg zacht en lastig om mee te werken, de smaak is goed, maar let op; deze draad kan allergische reacties veroorzaken!
 • Titanium: naast dat deze draad erg snel opgloeit koelt hij ook net zo snel weer af. De draad houd echter wel slecht zijn vorm vast en mag niet te warm worden door de uitstoot van titaniumdioxide. De smaak is uitstekend.

Wil je meer weten over coils in het algemeen? Lees dan deze blog

 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  NLDamp 9,3 / 10 - 3,338 Beoordelingen @ KiYoh
  ← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen