Terug

Coils kopen voor je e-sigaret

Zoek onderstaand welk merk en type coil je naar op zoek bent

Coils kopen voor je e-sigaret

Coils kopen voor je e-sigaret

Wanneer je wilt dampen, heb je een coil nodig. Zo simpel is het. Iedere e-sigaret maakt namelijk gebruik van een coil, ook al zit deze bij sommige modellen goed verstopt. Naast een batterij en een tank of pod, is een coil essentieel voor het gebruiken van een vape. Het is handig om het een en ander te leren over wat coils precies zijn en waar je rekening mee moet houden bij het gebruik. Op dit manier maak je je vape ervaring optimaal.

Wat zijn coils?

Coils zijn kleine gloeispiraaltjes die de energie van de batterij omzetten in warmte. Deze warmte wordt daarna gebruikt voor het verdampen van de e-liquid. Zonder coil zal je e-sigaret niet werken. Bij sommige modellen zit de coil verwerkt in de pod. Bij deze modellen moet je alleen de pod vervangen. Bij sommige wegwerp pod modellen hoef je jezelf geen zorgen te maken over het vervangen van de pod. Bij deze e-sigaretten zit er namelijk in iedere wegwerp pod een nieuwe coil verwerkt.

Een coil moet je dus regelmatig vervangen om optimaal van je damper gebruik te kunnen blijven maken. Doe je dit niet? Dan zal je e-sigaret na verloop van tijd niet meer werken of een verbrande smaak geven waardoor je niet meer goed kunt dampen. Het is dus belangrijk om het een en ander over coils te leren.

Ben je volledig nieuw met coils? Dan is het verstandig om jezelf even goed te verdiepen in onze stoomcursus gids: Alles over coils

Verschillende type coils

Bij de keuze van je coil moet je allereerst goed kijken of de coil past in je e-sigaret. Dit doe je door het merk e-sigaret op te zoeken en daarna het gewenste model op te zoeken. Zo zoek je bijvoorbeeld eerst naar Justfog coils of Smok coils en kies daarna voor het model dat jij hebt.

Weet je niet goed wat voor model e-sigaret je hebt? Dan zou je eens kunnen kijken naar de factuur van je bestelling van de e-sigaret of op de doos van de e-sigaret. Ook kun je kijken of er een naam op je tankje of batterij staat. Daarnaast kun je ook op de coil zelf kijken of er een type op staat vermeld. Dit kan bijvoorbeeld PnP coils zijn of GTX coils. Kom je er niet aan uit of weet je niet zeker welke coil je nodig hebt? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Wij zoeken graag voor je uit welke coils je nodig hebt.

Waar je daarnaast rekening mee moet houden is de weerstand van de coil. Wil je graag een coil met een hoge weerstand van bijvoorbeeld meer dan 1 ohm? Of kies je liever voor een sub ohm coil met een lage weerstand van bijvoorbeeld 0,5 ohm. Een lage weerstand coil betekent dat deze een hogere damp productie heeft en daarnaast meer smaak geeft dan een coil met een hogere weerstand. Naast de keuze voor de weerstand, moet je rekening houden met de keuze van de e-liquid. Dat gaan we voor je uitleggen hieronder.

Coils kopen met bijhorende e-liquid

Het is belangrijk om bij de keuze van je coil, ook rekening te houden met de keuze van je e-liquid. Deze twee gaan namelijk hand in hand met elkaar.

Kies je bijvoorbeeld voor een coil met een lage weerstand, dan houdt dit in dat je kiest voor veel damp en veel smaak. We noemen deze manier van dampen ook wel ‘Direct Lung’. Kies hierbij dan ook voor een e-liquid met een PG/VG ratio met veel VG (minimaal 50%). Daarentegen kun je ook kunt kiezen voor een coil met een hoge weerstand. Je kiest dan voor minder damp en minder smaak. Deze manier van dampen lijkt dan ook op het roken van een tabak sigaret en wordt ook wel ‘Mouth to Lung’ genoemd.

Experimenteer maar raak!

Welke coil en weerstand het beste bij jou past, is voor iedereen verschillend. Je kunt blijven experimenteren om je coil en je e-liquid volledig op elkaar af te stemmen. Daarnaast is het zo dat smaken verschillen en dat het voor iedereen anders is. Onze medewerkers hebben veel ervaring met verschillende e-sigaretten en adviseren je graag verder met het vinden van de juiste coil voor je e-sigaret.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    NLDamp 9,3 / 10 - 3,338 Beoordelingen @ KiYoh
    ← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen