Terug

Starten met dampen

Wanneer je op deze pagina bent aangekomen, betekent het dat je geïnteresseerd bent in de elektrische sigaret en benieuwd bent hoe deze je kan helpen om het roken van tabak te vervangen. Op deze pagina geven we uitleg over de elektrische sigaret en nemen we je stap voor stap mee tot jouw juiste keuze voor een e-sigaret.

Waarom elektrisch roken?

Sinds het eerste gebruik van tabak in de 16e eeuw is er geen volwaardig alternatief geweest tot aan de introductie van de e-sigaret. Het belangrijkste verschil tussen het roken van tabak en het dampen van een e-sigaret is dat er geen verbranding is maar een verdamping. Hierdoor komt er geen teer en koolstofmonoxide vrij, zo blijkt uit onderzoek dat dampen 700 maal minder kankerverwekkende stoffen bevat. Daarnaast is het gebruik van een e-sigaret vele malen goedkoper dan het roken van tabak. Ook heb je bij het gebruik van een e-sigaret zelf invloed op smaak en nicotinesterkte.Zo is het mogelijk om de hoeveelheid nicotine naar verloop van tijd af te bouwen tot 0 waardoor er geen sprake is van een lichamelijke verslaving. In drie stappen nemen we je mee naar een succesvolle start met jouw eigen e-sigaret.

Stap 1 Jezelf informeren

Het is belangrijk om eerst goed te informeren naar e-sigaretten, welke soort, welke kenmerken, de verschillende aspecten van een e-sigaret. Goed informeren van te voren kan teleurstellingen voorkomen. Als u de juiste e-sigaret heeft gevonden is de kans op succes groter. Mocht u twijfels hebben dan kan u altijd hulp vragen aan de klantenservice.

Stap 2 Een e-sigaret kiezen

Als beginnende damper kan u het beste kiezen voor een e-sigaret die van mouth to lung gaat, zoals bij normaal roken blijft de damp eerst in de mond en gaat daarna naar de longen. U kan kiezen voor de All in one of voor het POD systeem.  

All in one
De All in one e-sigaret lijkt het meeste op een sigaret en is niet ingewikkeld. 
Deze bestaat uit verschillende onderdelen.De batterij zorgt voor de opslag van energie, waardoor de e-liquid verdampt kan worden. In de tank, ook wel clearomizer of cartridge genoemd, wordt de e-liquid opgeslagen, voordat deze wordt verdampt. Een coil (gloeidraad) en een lontje (wick) zorgen voor de verdamping van de vloeistof, wanneer de batterij wordt geactiveerd en de stroom wordt getransporteerd naar de coil. De verdamper verzorgt de weerstand; hoe lager de weerstand, des te heter de verdamper, des te meer damp er vrij komt. Al deze e-sigaretten bestaan uit één deel. Hierdoor hoef je geen rekening te houden met de installatie van losse onderdelen waardoor starten een stuk eenvoudiger wordt. Meer weten hierover? Lees dan deze pagina.

Een POD systeem
Een POD systeem is een elektrische sigaret met vervangbare cartridge heeft, deze cartridges kunt u navullen met elke e-liquid. De hervulbare cartridges staat ook bekend als het POD systeem. In een POD zit al de coil al verwerkt, nadat u meerdere malen gebruik heeft gemaakt van een POD kunt u deze in z'n geheel vervangen. Een POD systeem kan met alle e-liquids gevuld worden, u kan voor het gebruik van verschillende smaken,verschillende POD's gebruiken, bijvoorbeeld voor het gebruik van CBD. 

Stap 3 een E-liquid kiezen  

In het begin is het belangrijk om niet gelijk een grote hoeveelheid E-liquids te halen, u kan beter kleine hoeveelheden halen om uit te proberen. Als u net gestopt bent kunt u het beste beginnen E-liquids met tabaksmaak gaan. De meeste mensen verwachten dat deze smaken als echte tabak, dit is echter niet zo. Geen enkele E-liquid smaakt zoals echte tabak, dit betekent niet dat het minder lekker is.

Als u gewend bent aan het dampen kan u ook kijken naar andere smaken, zoals fruit, menthol, zoete smaken enzovoort. Neem hier een kijkje in ons assortiment.

Bij het kiezen van een E-liquid is het ook van belang om te kijken naar het PG en VG gehalte. Hier kan u meer lezen over het verschil tussen PG en VG. Sommige mensen zijn allergisch voor de basisstof PG, voor deze mensen kan een hoger VG gehalte of 100% VG de oplossing zijn. Neem u tijd en experimenteer tot u de juiste verhouding heeft gevonden die bij u past.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
NLDamp 9 / 10 - 944 Beoordelingen @ KiYoh
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen