Terug

Uitleg van de e-sigaret

Wanneer je op deze pagina bent aangekomen, betekent het dat je geïnteresseerd bent in de e-sigaret en benieuwd bent hoe deze je kan helpen om het roken van tabak te vervangen. Op deze pagina geven we uitleg over de elektrische sigaret en nemen we je stap voor stap mee tot jouw juiste keuze voor een e-sigaret.

Over de e-sigaret

Sinds het eerste gebruik van tabak in de 16e eeuw is er geen volwaardig alternatief geweest tot aan de introductie van de e-sigaret. Het belangrijkste verschil tussen het roken van tabak en het dampen van een e-sigaret is dat er geen verbranding is maar een verdamping. Hierdoor komt er geen teer en koolstofmonoxide vrij, zo blijkt uit onderzoek dat dampen 700 maal minder kankerverwekkende stoffen bevat. Daarnaast is het gebruik van een e-sigaret vele malen goedkoper dan het roken van tabak. Ook heb je bij het gebruik van een e-sigaret zelf invloed op smaak en nicotine sterkte. Zo is het mogelijk om de hoeveelheid nicotine naar verloop van tijd af te bouwen tot 0, waardoor er geen sprake is van een lichamelijke verslaving. Lees hier meer over het effect van nicotine. In drie stappen nemen we je mee naar een succesvolle start met jouw eigen e-sigaret.

Stap 1 Jezelf informeren

Het is belangrijk om eerst goed te informeren naar e-sigaretten, welke soort, welke kenmerken, de verschillende aspecten van een e-sigaret. Goed informeren van te voren kan teleurstellingen voorkomen. Als u de juiste e-sigaret heeft gevonden is de kans op succes groter. Mocht u twijfels hebben dan kan u altijd hulp vragen aan de klantenservice. Daarnaast kunt u zich inlezen op www.dampadvies.nl, hier vindt u alles over e-sigaretten, eerste gebruik van uw e-sigaret, e-liquidsenzovoort.

Stap 2 Een e-sigaret kiezen

Als beginnende damper kan u het beste kiezen voor een e-sigaret starterset die van mouth to lung gaat, zoals bij normaal roken blijft de damp eerst in de mond en gaat daarna naar de longen. U kunt kiezen voor deAll in oneof voor het POD systeem.  

All in one
DeAll in one e-sigaretlijkt het meeste op een sigaret en is niet ingewikkeld. Deze bestaat uit verschillende onderdelen. De batterij zorgt voor de opslag van energie, waardoor de e-liquid verdampt kan worden. In de tank, ook wel clearomizerofcartridgegenoemd, wordt de e-liquidopgeslagen, voordat deze wordt verdampt. Eencoil(gloeidraad) en een lontje (wick) zorgen voor de verdamping van de vloeistof, wanneer de batterijwordt geactiveerd en de stroom wordt getransporteerd naar de coil. De verdamper verzorgt de weerstand; hoe lager de weerstand, des te heter de verdamper, des te meer damp er vrij komt. Al deze e-sigaretten bestaan uit één deel. Hierdoor hoef je geen rekening te houden met de installatie van losse onderdelen waardoor starten een stuk eenvoudiger wordt. Meer weten hierover? Lees dan deze pagina.

Een POD systeem
EenPOD systeemis een elektrische sigaret met vervangbare cartridge heeft, deze cartridges kunt u navullen met elke e-liquid. De hervulbare cartridges staat ook bekend als het POD systeem. In een POD zit al de coil al verwerkt, nadat u meerdere malen gebruik heeft gemaakt van een POD kunt u deze in z'n geheel vervangen. Een POD systeem kan met alle e-liquids gevuld worden, u kan voor het gebruik van verschillende smaken,verschillende POD's gebruiken, bijvoorbeeld voor het gebruik van CBD.

Stap 3 een E-liquid kiezen  

In het begin is het belangrijk om niet gelijk een grote hoeveelheid e-liquidste halen, u kan beter kleine hoeveelheden halen om uit te proberen. Als u net gestopt bent kunt u het beste beginnen e-liquids met tabaksmaak gaan, omdat dit een vertrouwde smaak is. De meeste mensen verwachten dat deze smaken als echte tabak, dit is echter niet zo. Geen enkele e-liquid smaakt zoals echte tabak, dit betekent niet dat het minder lekker is.

Als u begint met dampen dan is het een goede optie om te beginnen met een e-liquid met nicotine. Uw lichaam is nog gewend aan nicotine en heeft tijd nodig om dit af te bouwen. Er zijn e-liquids verkrijgbaar met 18 mg, 12 mg, 6 mg, 3 mg en 0 mg. Als u begint met dampen en u een normale roker bent, kunt u het beste beginnen met 12 mg. Bent u een zware roker, dan is 18 mg beter om mee te starten. Per persoon verschilt hoeveel tijd er nodig is om af te bouwen, dit is een kwestie van proberen. Als u eenmaal gewend bent aan het dampen, kunt u  een lager nicotinegehalte aan uw huidige nicotinegehalte toevoegen. Bijvoorbeeld ¾ van 12 mg en ¼ van 6 mg en dan steeds meer 6 mg toevoegen, totdat u op 6 mg zit. Dit proces kunt u herhalen, totdat u op het gewenste nicotinegehalte zit of op 0 mg. Bent u niet zeker met welk nicotinegehalte u moet beginnen, neem dan gerust contactmet ons op.

Als u gewend bent aan het dampen kan u ook kijken naar andere smaken, zoals fruit, menthol, zoete smakenenzovoort. Neem hiereen kijkje in ons assortiment.Bij het kiezen van een e-liquid is het ook van belang om te kijken naar het PG en VG gehalte. Deze twee vloeistoffen vormen de basis van een e-liquid.

Propyleen Glycol (PG)
Een niet schadelijke stof die is goedgekeurd voor gebruik van de consumenten, deze wordt bijvoorbeeld gebruikt in rookmachines in de theaters. PG is over het algemeen goedkoper dan de andere basisstof VG, dat maakt het vaak aantrekkelijker voor mensen die net zijn begonnen met dampen. De basisvloeistof PG is wat dunner dan de VG, dit is beter voor de levensduur van uw coil. Een nadeel van PG is dat er sommige mensen allergisch voor zijn, deze krijgen bijvoorbeeld irritatie in de keel. Voor deze mensen is een e-liquid met een hoge VGof 100% VG de oplossing.

Vegetal Glycerin  (VG)
VG bestaat uit plantaardige oliën, deze basisstof wordt ook gebruikt in voedingsmiddelen. De structuur van de basisstof is wat dikker, dit kan invloed hebben op de duurzaamheid van de coil. Daarom raden wij altijd aan om een coil van 1 Ohm of lager te gebruiken bij een e-liquid met een hoge VG. Lees hier meer over coils en hoge VG gehalte.  Er zitten ook een hoop voordelen aan VG, de stof zorgt voor een betere kwaliteit van smaakbeleving, meer damp en het is zachter voor uw keel. Tot op heden zijn er nog geen allergische reacties voorgekomen door de basisstof VG.

Wilt u meer weten over PG en VG, e-sigaretten, e-liquids enzovoort, klik dan hier.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    NLDamp 9,3 / 10 - 2,588 Beoordelingen @ KiYoh
    ← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen