Voor 21:00 besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf 20 euro
Niet goed, geld terug
WebwinkelkeurKlarnaiDEALPostNLAdvies
0
0
Voor 21:00 besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf 20 euro
Niet goed, geld terug

E liquid kopen

E-liquid of vape liquid is de vloeistof die wordt verdampt in een e-sigaret. Op deze pagina vind je alle verschillende e-liquid smaken op onze website. Wil je meer weten over wat voor soort e liquid het beste past in jouw e sigaret? Lees dan de informatie

Welke e-liquid moet ik bestellen?

Na het kopen van een e-sigaret is het natuurlijk zaak dat je de e-sigaret vloeistof in huis hebt om deze te vullen. Deze vloeistof wordt meestal e liquid genoemd. Andere benamingen voor e liquid zijn bijvoorbeeld damp vloeistof of vape juice. E liquid is beschikbaar in ontelbaar verschillende smaken. Deze e-liquid worden over het algemeen onderverdeeld in Tabak, Fruit, Mint of Menthol, Dessert en Zoete smaken. Bij het gebruik van een e-sigaret heb je altijd een e liquid nodig. De onderstaande informatie kan je helpen bij het maken van een keuze voor de beste e liquid voor jouw e-sigaret.

Welke e-liquid past bij jouw e-sigaret gaan we nu uitleggen. Lees de onderstaande informatie dus goed door wanneer je niet zeker bent van de keuze voor je e liquid. E liquid bestaat hoofdzakelijk uit twee verschillende basisvloeistoffen. Dit zijn PG en VG. Deze twee basis ingrediënten zijn beide ten alle tijden verwerkt in een e liquid. Echter kunnen er grote verschillen zitten in de mate waarin deze twee zich tot elkaar verhouden. Hieronder een korte uitleg van wat PG en VG inhoud en waar je op moet letten.

 • PG (Propyleen Glycol) is scherper in de keel en dunner van structuur. Deze vloeistof zorgt bij gebruik voor de prikkeling in de keel (vergelijkbaar met tabak)
 • VG (Plantaardige Glycerine) is zachter in de keel en dikker van structuur. Deze vloeistof zorgt voor meer damp en grotere wolken.

Belangrijk is om te weten dat niet iedere e liquid in iedere e-sigaret kan worden gebruikt. Dit komt door de dikte van de vloeistof. PG en VG staan altijd uitgedrukt in percentages ten opzichte van elkaar (Voorbeeld 50/50 of 30/70). Hierbij staat het eerste getal voor het % PG en het tweede % voor de hoeveelheid VG. Daarnaast is het dus belangrijk om te weten dat hoe hoger de VG is, hoe dikker de vloeistof is.

Welke smaak e liquid kopen?

Er bestaan dus ontelbaar verschillende soorten e liquid smaken met verschillende PG en VG ratios. Ieders smaak is anders en wat de een lekker vindt, vindt de ander weer niets. Experimenteer daarom raak met de verschillende soorten vloeistoffen. Het is daarnaast ook goed mogelijk om verschillende smaken/nicotinegehaltes met elkaar te mengen en hierdoor je eigen e liquid te maken.  

Welke eliquid moet ik gebruiken in welke e-sigaret?

De dikte speelt dus een belangrijke rol bij de keuze van je e liquid. Als we kijken naar welke e-liquid je moet gebruiken voor welke e-sigaret, dien je hier dan ook rekening mee te houden. In iedere e-sigaret zit namelijk een coil geïnstalleerd. Deze coil heeft een weerstand die wordt uitgedrukt in ‘Ohm’. Deze kan een waarde hebben van 0,1 tot 2,0 ohm. Des te lager de weerstand, hoe hoger het % VG wat je kunt gebruiken in de e-liquid. Kort gezegd zou je de volgende richtlijnen aan kunnen houden.

 • Pod systeem: Maximaal 50% VG
 • Vape Pen: Maximaal 50% VG
 • Sub Ohm: Minimaal 50% VG
 • BOX MOD: Minimaal 50% VG

Indien je twijfelt of je e liquid geschikt is voor je e-sigaret? Kies dan een 50/50 e liquid. Deze zijn altijd geschikt voor ieder model. Op het moment dat deze richtlijn niet wordt aangehouden, zal de e-sigaret niet optimaal functioneren en zal dan ook (afhankelijk van de keuze) gaan spetteren of zal de coil in de e-sigaret sneller defect gaan.  

Hoeveel nicotine moet ik gebruiken in mijn e liquid?

Als laatste keuze die je dient te maken bij de aankoop van een e liquid is het nicotinegehalte van de vloeistof. Nicotine kan helpen bij het overstappen van tabak naar het elektronisch roken. Het ideale nicotinegehalte is afhankelijk van de persoonlijke behoefte in combinatie met het model dat u gebruikt.

Zo zal een starter vaker kiezen voor een wat hoger nicotinegehalte om deze daarna langzaam af te bouwen. Dit kan ook door bijvoorbeeld e-liquid te mengen. Wanneer je bijvoorbeeld een 12 mg/ml mengt met een 6 mg/ml realiseer je zelf een 9 mg/ml e liquid. Handig om te mengen zijn bijvoorbeeld onze naaldflesjes.

Daarnaast is goed om ook even goed te kijken naar wat voor type e-sigaret u gebruikt. Zo verdampt een BOX Mod e-sigaret veel meer vloeistof dan een standaard Pen type model of Pod systeem e-sigaret. Hier dien je dan ook rekening mee te houden bij de keuze voor het nicotinegehalte. Standaard geven wij de volgende maatstaf voor keuze in nicotinegehalte e-liquid.

 • Pod systeem – Laag e-liquid verbruik – Hoger nicotinegehalte (0-20)
 • Vape Pen e-sigaret – Gemiddeld e liquid verbruik – Gemiddeld nicotinegehalte (0-18)
 • BOX Mod e-sigaret – Hoog e-liquid verbruik – Laag nicotinegehalte (0-6)

Natuurlijk is het per gebruiker verschillend wat voor nicotinegehalte het beste bij u past. Sommige mensen willen zelfs e-liquid met 0mg nicotine. Wij adviseren daarom ook altijd om dit te testen. Wanneer u merkt dat uw nicotinebehoefte groter/lager is dan wat de e-sigaret biedt, kunt u dit zelf gemakkelijk aanpassen door te kiezen voor een ander nicotinegehalte.

Wat is Nic Salt e-liquid?

Vanaf het begin van de elektrische sigaret wordt deze gecombineerd met ‘vloeibare’ nicotine. Nu is er sinds kort een nieuwe trend op komst, namelijk Nic Salt E-liquid. Deze e-liquid maakt geen gebruik van vloeibare nicotine maar van nicotinezout. Het grootste verschil met normale nicotine is dat de invloed op de smaak ten opzichte van normale e-liquid veel lager is. Hierdoor proeft u de nicotine minder sterk in de liquid. Een andere eigenschap van Nic Salt is dat de opname van de nicotine veel efficiënter is. Hierdoor heeft u langer de voldoening (vergelijkbaar met het roken van tabak).

Doordat de smaak van de nicotine een sterkere invloed heeft op de hoge nicotinegehaltes, is Nic Salt of Nicotine Zout dan ook voornamelijk populair bij gebruikers van hoge nicotinegehaltes.

Daarnaast is Nic Salt dan ook zeer geschikt voor het gebruik in Pod systemen. Daarnaast kan Nic Salt ook worden gebruikt in een Vape Pen. Echter is het af te raden om Nic Salt te gebruiken in een BOX Mod e-sigaret.

Meer informatie over eliquid?

Meer informatie over dampen en over liquid vind je op onze pagina hulp en advies. Daar vind je onder andere meer informatie over de hoofdbestanddelen PG/VG. Ben je daarnaast op zoek naar een persoonlijk advies voor de aanschaf van vape juice? Neem dan contact op met onze klantenservice.

FAQ

Wat zit er in e liquid?

De meeste e-liquids hebben vier ingrediënten; propyleenglycol, plantaardige glycerine, nicotine en smaakstof.

Wat is PG/VG?

Een e-liquid met een hoog percentage aan PG (Propylene Glycol) is de meest voorkomende en meest populaire vorm van e-liquid. Dit komt doordat deze 'minder stroperig' is en daardoor goed te gebruiken met veel eenvoudige startersets zoals een POD systeem of een andere MTL (Mouth to Lung) verdamper. VG (Vegetal Glycerin) is 'dikker' van structuur ten opzichte van PG. Veelal wordt de damp van VG als zachter ervaren dan bij e-liquid met hoofdzakelijk PG. Daarnaast produceert VG meer 'damp' en is daardoor beter geschikt voor creëren van 'grote wolken'. Een hoger VG gehalte dient te worden gebruikt met een zogenaamde Sub Ohm e-sigaret. Dit zijn e-sigaretten die werken met een coil met een weerstand lager dan 1 ohm. Dit komt doordat de vloeistof VG meer stroperig is dan PG. Hierdoor kan een coil met een hogere weerstand de e-liquid niet verdampen.

Hoe lang kan ik e-liquid bewaren?

E-liquid heeft over het algemeen een houdbaarheidsdatum van ongeveer 2 jaar onder de juiste omstandigheden. Wanneer de houdbaarheidsdatum is verstreken wil dat niet per direct zeggen dat de e-liquid niet meer goed is. De e-liquid is nog te dampen alleen zal hij niet meer helemaal de smaak hebben die je bekend bent. Ook zal de e-liquid na een tijdje verkleuren. Dit komt omdat de nicotine in het product langzaam afneemt. Het is dus nog mogelijk om de e-liquid te dampen , echter is dit geen aanrader en zal het zeker niet zorgen voor een fijne dampervaring.

Hoeveel nicotine heb ik nodig?

Nicotine is een optionele keuze voor dampers. Er hoeft niet per se nicotine te zitten in een e-liquid. Maar zeker voor iemand die net afstapt van de echte sigaret is dit wel nodig om te beginnen. Er kan gekozen worden uit verschillende verhoudingen nicotine waaronder: 0, 3, 6, 12 en 18Mg wat de hoogste is. Hier kun je een beetje mee spelen en kijken wat voor jou de juiste nicotine is.

Waarom verandert mijn e-liquid van kleur?

Dit is bij veel e-liquids erg normaal en is een proces dat de e-liquid doorgaat wanneer het ouder wordt. Dit komt door oxidatie. Wanneer de verkleuring gebeurt in de tank en niet in het flesje is dit vaak een indicatie voor het vervangen van de coil. De donkere e-liquid is niet schadelijk en kan gewoon gedampt worden.

Ik proef de e-liquid niet meer zo goed hoe kan dit?

Dit noemen ze ook wel eens ‘’vapour tongue’’ en dit kan liggen aan verschillende factoren.
1. Droge mond Wanneer je een droge mond hebt komt dit door onvoldoende speeksel. Wanneer dit het geval is zal je vermogen om te proeven afnemen.
2.Smaak te vaak? Wanneer je je favoriete smaak hebt gevonden kan het zijn dat bij overmatig gebruik van alleen die smaak je ‘’smaak moe’’ wordt. Dit houdt in dat na een verloop van tijd je vermogen om een die aroma op te nemen afneemt. Hierdoor zal de smaak verminderen. Dit kan gemakkelijk tegen gegaan worden door voor een aantal dagen een andere smaak te gebruiken in de e-sigaret. Zo blijf je langer genieten van je favoriete smaak zonder de smaak te verliezen. 3. Roken Het roken van reguliere tabak is natuurlijk een grote reden dat je de smaak niet meer proeft zoals je hem kent. Dit komt omdat de rook van reguliere tabak al helemaal een aanval is op je smaak en ruikvermogen. Combineer deze dus niet samen om smaakverlies tegen te gaan.
4.Chainvaping Damp met mate. Wanneer de e-sigaret overmatig wordt gebruikt vinden je smaakpapillen dit ook niet fijn en zal ook zorgen voor een mindere smaak na een tijdje. Neem dus ook af en toe rust en blijf niet langdurig aan de e-sigaret trekken.
Merken
Merken
 • Millers Eliquid
 • American Stars
 • AISU
 • Aramax
 • Bookwill
 • Charlie Noble
 • Dragon Vape
 • Double Drip
 • E-Liquid France
 • Flavourtec
 • Element
 • El Patron
 • FlavourArt
 • IVG
 • oXi
 • Sansie
 • Vampire Vape
 • Zensations
 • Classic Kiss
 • Smokestik
 • LiQua Elements
 • Innovape
Tabak
Tabak
 • Alle Tabaksmaken
 • Sigaret smaak
 • Shag smaak
 • Menthol tabak
 • Sigaar
 • Zware shag
 • Zoete tabak
 • Light tabak
 • Zware tabak
Fruit
Fruit
 • Alle Fruitsmaken
 • Aardbei
 • Ananas
 • Appel
 • Banaan
 • Blueberry
 • Bosvruchten
 • Bramen
 • Citroen
 • Druiven
 • Fruitmix
 • Framboos
 • Guava
 • Kersen
 • Kiwi
 • Limoen
 • Mango
 • Meloen
 • Passievrucht
 • Peer
 • Perzik
 • Rode bessen
 • Sinaasappel
 • Watermeloen
 • Zwarte bessen
Menthol
Menthol
 • Alle Menthol & Mint smaken
 • Menthol
 • Sterke Menthol
 • Pepermunt
 • Mint
 • Fruit met Menthol
 • Tabak met Menthol
 • Iced
Zoet
Zoet
 • Alle Zoete smaken
 • Anijs
 • Bubblegum en Kauwgom
 • Karamel
 • Crème en Room
 • Custard
 • Chocolade
 • Drop
 • Honing
 • Ijs
 • Koekjes
 • Popcorn
 • Snoep
 • Sorbet
 • Vanille
Drank
Drank
 • Alle Dranksmaken
 • Cappuccino
 • Cassis
 • Cola
 • Energy Drink
 • Koffie
 • Limonade
 • Milkshake
 • Pina Colada
 • Thee
 • Whiskey/Rum
Overig
Overig
 • Zonder smaak
 • Anijs
 • Kaneel
 • Kruiden
 • Mix smaken
 • Pistachio
 • komkommer
 • Aloe Vera
PG/VG Verhouding
PG/VG Verhouding
 • Hoog PG
 • PGVG: 50/50
 • Hoog VG
 • 100% VG
 • Sub Ohm e-liquid

E liquid kopen

Welke e-liquid moet ik bestellen?

Na het kopen van een e-sigaret is het natuurlijk zaak dat je de e-sigaret vloeistof in huis hebt om deze te vullen. Deze vloeistof wordt meestal e liquid genoemd. Andere benamingen voor e liquid zijn bijvoorbeeld damp vloeistof of vape juice. E liquid is beschikbaar in ontelbaar verschillende smaken. Deze e-liquid worden over het algemeen onderverdeeld in Tabak, Fruit, Mint of Menthol, Dessert en Zoete smaken. Bij het gebruik van een e-sigaret heb je altijd een e liquid nodig. De onderstaande informatie kan je helpen bij het maken van een keuze voor de beste e liquid voor jouw e-sigaret.

Welke e-liquid past bij jouw e-sigaret gaan we nu uitleggen. Lees de onderstaande informatie dus goed door wanneer je niet zeker bent van de keuze voor je e liquid. E liquid bestaat hoofdzakelijk uit twee verschillende basisvloeistoffen. Dit zijn PG en VG. Deze twee basis ingrediënten zijn beide ten alle tijden verwerkt in een e liquid. Echter kunnen er grote verschillen zitten in de mate waarin deze twee zich tot elkaar verhouden. Hieronder een korte uitleg van wat PG en VG inhoud en waar je op moet letten.

 • PG (Propyleen Glycol) is scherper in de keel en dunner van structuur. Deze vloeistof zorgt bij gebruik voor de prikkeling in de keel (vergelijkbaar met tabak)
 • VG (Plantaardige Glycerine) is zachter in de keel en dikker van structuur. Deze vloeistof zorgt voor meer damp en grotere wolken.

Belangrijk is om te weten dat niet iedere e liquid in iedere e-sigaret kan worden gebruikt. Dit komt door de dikte van de vloeistof. PG en VG staan altijd uitgedrukt in percentages ten opzichte van elkaar (Voorbeeld 50/50 of 30/70). Hierbij staat het eerste getal voor het % PG en het tweede % voor de hoeveelheid VG. Daarnaast is het dus belangrijk om te weten dat hoe hoger de VG is, hoe dikker de vloeistof is.

Welke smaak e liquid kopen?

Er bestaan dus ontelbaar verschillende soorten e liquid smaken met verschillende PG en VG ratios. Ieders smaak is anders en wat de een lekker vindt, vindt de ander weer niets. Experimenteer daarom raak met de verschillende soorten vloeistoffen. Het is daarnaast ook goed mogelijk om verschillende smaken/nicotinegehaltes met elkaar te mengen en hierdoor je eigen e liquid te maken.  

Welke eliquid moet ik gebruiken in welke e-sigaret?

De dikte speelt dus een belangrijke rol bij de keuze van je e liquid. Als we kijken naar welke e-liquid je moet gebruiken voor welke e-sigaret, dien je hier dan ook rekening mee te houden. In iedere e-sigaret zit namelijk een coil geïnstalleerd. Deze coil heeft een weerstand die wordt uitgedrukt in ‘Ohm’. Deze kan een waarde hebben van 0,1 tot 2,0 ohm. Des te lager de weerstand, hoe hoger het % VG wat je kunt gebruiken in de e-liquid. Kort gezegd zou je de volgende richtlijnen aan kunnen houden.

 • Pod systeem: Maximaal 50% VG
 • Vape Pen: Maximaal 50% VG
 • Sub Ohm: Minimaal 50% VG
 • BOX MOD: Minimaal 50% VG

Indien je twijfelt of je e liquid geschikt is voor je e-sigaret? Kies dan een 50/50 e liquid. Deze zijn altijd geschikt voor ieder model. Op het moment dat deze richtlijn niet wordt aangehouden, zal de e-sigaret niet optimaal functioneren en zal dan ook (afhankelijk van de keuze) gaan spetteren of zal de coil in de e-sigaret sneller defect gaan.  

Hoeveel nicotine moet ik gebruiken in mijn e liquid?

Als laatste keuze die je dient te maken bij de aankoop van een e liquid is het nicotinegehalte van de vloeistof. Nicotine kan helpen bij het overstappen van tabak naar het elektronisch roken. Het ideale nicotinegehalte is afhankelijk van de persoonlijke behoefte in combinatie met het model dat u gebruikt.

Zo zal een starter vaker kiezen voor een wat hoger nicotinegehalte om deze daarna langzaam af te bouwen. Dit kan ook door bijvoorbeeld e-liquid te mengen. Wanneer je bijvoorbeeld een 12 mg/ml mengt met een 6 mg/ml realiseer je zelf een 9 mg/ml e liquid. Handig om te mengen zijn bijvoorbeeld onze naaldflesjes.

Daarnaast is goed om ook even goed te kijken naar wat voor type e-sigaret u gebruikt. Zo verdampt een BOX Mod e-sigaret veel meer vloeistof dan een standaard Pen type model of Pod systeem e-sigaret. Hier dien je dan ook rekening mee te houden bij de keuze voor het nicotinegehalte. Standaard geven wij de volgende maatstaf voor keuze in nicotinegehalte e-liquid.

 • Pod systeem – Laag e-liquid verbruik – Hoger nicotinegehalte (0-20)
 • Vape Pen e-sigaret – Gemiddeld e liquid verbruik – Gemiddeld nicotinegehalte (0-18)
 • BOX Mod e-sigaret – Hoog e-liquid verbruik – Laag nicotinegehalte (0-6)

Natuurlijk is het per gebruiker verschillend wat voor nicotinegehalte het beste bij u past. Sommige mensen willen zelfs e-liquid met 0mg nicotine. Wij adviseren daarom ook altijd om dit te testen. Wanneer u merkt dat uw nicotinebehoefte groter/lager is dan wat de e-sigaret biedt, kunt u dit zelf gemakkelijk aanpassen door te kiezen voor een ander nicotinegehalte.

Wat is Nic Salt e-liquid?

Vanaf het begin van de elektrische sigaret wordt deze gecombineerd met ‘vloeibare’ nicotine. Nu is er sinds kort een nieuwe trend op komst, namelijk Nic Salt E-liquid. Deze e-liquid maakt geen gebruik van vloeibare nicotine maar van nicotinezout. Het grootste verschil met normale nicotine is dat de invloed op de smaak ten opzichte van normale e-liquid veel lager is. Hierdoor proeft u de nicotine minder sterk in de liquid. Een andere eigenschap van Nic Salt is dat de opname van de nicotine veel efficiënter is. Hierdoor heeft u langer de voldoening (vergelijkbaar met het roken van tabak).

Doordat de smaak van de nicotine een sterkere invloed heeft op de hoge nicotinegehaltes, is Nic Salt of Nicotine Zout dan ook voornamelijk populair bij gebruikers van hoge nicotinegehaltes.

Daarnaast is Nic Salt dan ook zeer geschikt voor het gebruik in Pod systemen. Daarnaast kan Nic Salt ook worden gebruikt in een Vape Pen. Echter is het af te raden om Nic Salt te gebruiken in een BOX Mod e-sigaret.

Meer informatie over eliquid?

Meer informatie over dampen en over liquid vind je op onze pagina hulp en advies. Daar vind je onder andere meer informatie over de hoofdbestanddelen PG/VG. Ben je daarnaast op zoek naar een persoonlijk advies voor de aanschaf van vape juice? Neem dan contact op met onze klantenservice.

FAQ

Wat zit er in e liquid?

De meeste e-liquids hebben vier ingrediënten; propyleenglycol, plantaardige glycerine, nicotine en smaakstof.

Wat is PG/VG?

Een e-liquid met een hoog percentage aan PG (Propylene Glycol) is de meest voorkomende en meest populaire vorm van e-liquid. Dit komt doordat deze 'minder stroperig' is en daardoor goed te gebruiken met veel eenvoudige startersets zoals een POD systeem of een andere MTL (Mouth to Lung) verdamper. VG (Vegetal Glycerin) is 'dikker' van structuur ten opzichte van PG. Veelal wordt de damp van VG als zachter ervaren dan bij e-liquid met hoofdzakelijk PG. Daarnaast produceert VG meer 'damp' en is daardoor beter geschikt voor creëren van 'grote wolken'. Een hoger VG gehalte dient te worden gebruikt met een zogenaamde Sub Ohm e-sigaret. Dit zijn e-sigaretten die werken met een coil met een weerstand lager dan 1 ohm. Dit komt doordat de vloeistof VG meer stroperig is dan PG. Hierdoor kan een coil met een hogere weerstand de e-liquid niet verdampen.

Hoe lang kan ik e-liquid bewaren?

E-liquid heeft over het algemeen een houdbaarheidsdatum van ongeveer 2 jaar onder de juiste omstandigheden. Wanneer de houdbaarheidsdatum is verstreken wil dat niet per direct zeggen dat de e-liquid niet meer goed is. De e-liquid is nog te dampen alleen zal hij niet meer helemaal de smaak hebben die je bekend bent. Ook zal de e-liquid na een tijdje verkleuren. Dit komt omdat de nicotine in het product langzaam afneemt. Het is dus nog mogelijk om de e-liquid te dampen , echter is dit geen aanrader en zal het zeker niet zorgen voor een fijne dampervaring.

Hoeveel nicotine heb ik nodig?

Nicotine is een optionele keuze voor dampers. Er hoeft niet per se nicotine te zitten in een e-liquid. Maar zeker voor iemand die net afstapt van de echte sigaret is dit wel nodig om te beginnen. Er kan gekozen worden uit verschillende verhoudingen nicotine waaronder: 0, 3, 6, 12 en 18Mg wat de hoogste is. Hier kun je een beetje mee spelen en kijken wat voor jou de juiste nicotine is.

Waarom verandert mijn e-liquid van kleur?

Dit is bij veel e-liquids erg normaal en is een proces dat de e-liquid doorgaat wanneer het ouder wordt. Dit komt door oxidatie. Wanneer de verkleuring gebeurt in de tank en niet in het flesje is dit vaak een indicatie voor het vervangen van de coil. De donkere e-liquid is niet schadelijk en kan gewoon gedampt worden.

Ik proef de e-liquid niet meer zo goed hoe kan dit?

Dit noemen ze ook wel eens ‘’vapour tongue’’ en dit kan liggen aan verschillende factoren.
1. Droge mond Wanneer je een droge mond hebt komt dit door onvoldoende speeksel. Wanneer dit het geval is zal je vermogen om te proeven afnemen.
2.Smaak te vaak? Wanneer je je favoriete smaak hebt gevonden kan het zijn dat bij overmatig gebruik van alleen die smaak je ‘’smaak moe’’ wordt. Dit houdt in dat na een verloop van tijd je vermogen om een die aroma op te nemen afneemt. Hierdoor zal de smaak verminderen. Dit kan gemakkelijk tegen gegaan worden door voor een aantal dagen een andere smaak te gebruiken in de e-sigaret. Zo blijf je langer genieten van je favoriete smaak zonder de smaak te verliezen. 3. Roken Het roken van reguliere tabak is natuurlijk een grote reden dat je de smaak niet meer proeft zoals je hem kent. Dit komt omdat de rook van reguliere tabak al helemaal een aanval is op je smaak en ruikvermogen. Combineer deze dus niet samen om smaakverlies tegen te gaan.
4.Chainvaping Damp met mate. Wanneer de e-sigaret overmatig wordt gebruikt vinden je smaakpapillen dit ook niet fijn en zal ook zorgen voor een mindere smaak na een tijdje. Neem dus ook af en toe rust en blijf niet langdurig aan de e-sigaret trekken.
E liquid kopen