Terug

Damp woordenboek

Damp woordenboek

In dit artikel een handig lijstje met daarin alle termen over dampen!

510 aansluiting

Bij een 510 aansluiting wordt de clearomizer op de batterij geplaatst waarbij de schroefdraad zich aan de binnenzijde van de batterij bevindt.

510 naar eGo adapter

Met dit adaptertje kunt u een 510 aansluiting omzetten in een eGo aansluiting.

AC Adapter

Deze wordt gebruikt om uw e-sigaret op te laden. Met de meegeleverde USB kabel kan het opladen van uw sigaret zowel op het stroomnet als op een andere geschikte voorziening met een USB aansluiting.

Air flow

De hoeveelheid lucht die langs de coil/atomizer komt op het moment dat je een haal neemt.

Ampère

Het aantal ampère geeft aan wat de grootte is van de hoeveelheid stroom.

Aroma’s (E-liquid)

Smaakstoffen die zijn verwerkt in de e-liquid.

Atomizer

Gloeispiraal in een behuizing. Deze zorgt ervoor dat de vloeistof (e-liquid) in een elektrische sigaret wordt omgezet in damp. Wordt veelal gebruikt in combinatie met een cartridge

Brander

Zie coil of Atomizer.

Single coil / Dual coil

Single coil is een coil met een enkele gloeidraad, een dual coil heeft er twee.

Coil

Zorgt net als bij de atomizer voor verdamping van de vloeistof in een e-sigaret.

Cartridge

Plastic tank welke gevuld kan worden met e-liquid. Worden toegepast op Joyetech e-sigaretten in combinatie met een atomizer.

Clearomizer

Compleet bovenstuk van de e-sigaret met aan de onderzijde een schroefdraad voor plaatsing op de batterij. De atomizer of coil is in de tank geplaatst. (na)vulbaar met e-liquid aan de onder- of bovenkant (afneembaar mondstuk).

Dampen

Elektronisch roken

Drip tip

Mondstuk voor een elektronische sigaret.

Dry hit

Indien je een trek neemt van een e-sigaret en er bevindt zich geen e-liquid (meer) in de tank ontstaat een zogenaamde “dry hit”. De coil of atomizer is dan droog waardoor een branderige smaak ontstaat.

E-liquid

E-liquid is een vulvloeistof die bedoeld is voor de elektrische sigaret.

E-sigaret

De E-sigaret is een elektronische sigaret en kan als een vervangend middel dienen voor een echte sigaret.

eGo aansluiting

Bij een eGo aansluiting aansluiting wordt de clearomizer op de batterij geplaatst waarbij de schroefdraad zich aan de buitenzijde van de batterij bevindt.

mAh

Milliampere uur. Deze waarde geeft de waarde van een batterij (b.v. 650 MAh) Hoe hoger de waarde hoe langer de gebruiksduur van de batterij voor deze weer opgeladen moet worden.

MOD

MOD staat voor Modification (veranderbaar) dat inhoud dat je meer zelf in kunt stellen dan bij de standaard starter sets.  Het voltage is bij een MOD zelf in te stellen. Er zijn ook sets waar je wattage en diverse andere instellingen zelf kunt bepalen.

Nicotine

Nicotine is een organische verbinding die in een relatief hoge concentratie voorkomt in de tabaksplant en ook in gedroogde tabak.

Ohm

De weerstand van de verdamper (atomizer/coil) wordt in Ohm weergegeven. Hoe lager deze waarde is hoe minder voltage de verdamper nodig heeft om warm te worden.

PG

PropyleenGlycool. Basisolie  in e-liquid die de nicotine en smaakstoffen vasthoudt. Verdampt na verwarming.

Top coil  / bottom coil

De top coil zit boven in de tank, dichter bij de driptip. De bottom coil bevind zich onder in de tank, dichter bij de batterij-aansluiting.

RA  / RBA

RA / RBA staat voor ReBuildable Atomizer.  Zelf wicken, coils draaien en weerstand bepalen van RBA tanks en RDA atomizers (voor gevordende e-sigaret gebruikers!)

Vaping

Elektrisch roken of dampen

VG

Vegetable Glycerine. Wordt op de zelfde wijze gebruikt als PG maar is vervaardigd uit planten. Is vaak een dikkere vloeistof hetgeen lastiger verdampt.

Pryrex Glas

Speciale glassoort die niet wordt aangetast door e-liquid en daarom ook geen smaak-aroma achterlaat. Gaat dus lang mee.

Tank

Houder voor de e-liquid in een electronische sigaret.

Throat hit

Throat hit verwijst naar een gevoel dat je krijgt wanneer je nicotine inhaleert.  Het is het een milde vorm van irritatie die je in de keel voelt wanneer je inhaleert.

Temprature control (TC)

Beveiliging voor oververhitting van de coil of atomizer ter verkoming van een “dry hit”.

Wick

Vezeldraadjes voor transport van e-liquid naar de coil / atomizer

Wattage

Elektrisch vermogen

Weerstand

Elektrische weerstand of resistantie is de elektrische eigenschap van materialen om de doorgang van elektrische stroom te belemmeren.

Sigalike

Een E-sigaret die qua uitstraling lijkt op een gewone sigaret. Wordt meestal vervaardigd in de vorm van een wegwerp sigaret.

Sub ohm dampen

We spreken van Sub Ohm Dampen als de weerstand van de gebruikte coil in de clearomizer lager is dan 1 ohm. Hierbij komt een grote hoeveelheid damp vrij. Voor gebruik van Sub Ohm onderdelen is enige kennis over dampen gewenst!

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    NLDamp 9,3 / 10 - 2,367 Beoordelingen @ KiYoh
    ← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen