Vóór 20:30 besteld, vandaag verzonden
Gratis verzending vanaf 30 euro
Niet goed, geld terug
Review Logo9,4 @ Kiyoh Reviews
WebwinkelkeuriDEALPostNLAdvies
0

Vanwege het online- en smaakverbod zijn wij per 1 januari 2024 gestopt met de online verkoop van e-sigaretten & e-liquid.
U bent van harte welkom in onze fysieke winkels in Breda en in België
Vanwege het online- en smaakverbod zijn wij per 1 januari 2024 gestopt met de online verkoop van e-sigaretten & e-liquid.
U bent van harte welkom in onze fysieke winkels in Breda en in België
Meer informatie

Review Logo9,4 @ Kiyoh Reviews
0
Vóór 20:30 besteld, vandaag verzonden
Gratis verzending vanaf 30 euro
Niet goed, geld terug

Vanwege het online- en smaakverbod zijn wij per 1 januari 2024 gestopt met de online verkoop van e-sigaretten & e-liquid.
U bent van harte welkom in onze fysieke winkels in Breda en in België
Vanwege het online- en smaakverbod zijn wij per 1 januari 2024 gestopt met de online verkoop van e-sigaretten & e-liquid.
U bent van harte welkom in onze fysieke winkels in Breda en in België
Meer informatie

Wij doen er alles aan om je berichten zo snel mogelijk te beantwoorden. Ben je op zoek naar de status van een bestelling? Log dan in met het e-mailadres van je bestelling om de status te bekijken. Heb je vragen over een product? Bekijk dan onze Wij doen er alles aan om je berichten zo snel mogelijk te beantwoorden. Ben je op zoek naar de status van een bestelling? Log dan in met het e-mailadres van je bestelling om de status te bekijken. Heb je vragen over een product? Bekijk dan onze Lees meer

E-sigaret kopen

E-sigaret kopen?

Op zoek naar de beste e-sigaret voor jou? Lees eerst alle informatie goed door. Zo kunt u een wel overwogen keuze maken voor het kopen van een e-sigaret starterkit. Iedere set is geschikt voor een ander type gebruiker. Dit is dan ook de reden waarom wij een groot assortiment e-sigaretten hebben zodat we het perfecte product kunnen bieden voor iedere gebruiker.

Wat is een e sigaret?

Een elektronische sigaret (ook wel "e-smoker" genoemd) is een apparaat waarin een vloeistof met of zonder nicotine wordt verdampt en omgezet naar waterdamp. Deze vloeistof, een zogenaamde e-liquid, kan worden geïnhaleerd en is verkrijgbaar in allerlei smaken. Het apparaat kan gebruikt worden als alternatief van het roken van sigaretten, shag of sigaren. Het wordt ook wel een vape of damper genoemd. De manier van dampen is per e-sigaret verschillend. Ga je een e-smoker kopen? Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn tussen de verschillende e-sigaretten. Dit is een korte uitleg over de elektrische sigaret, wil je nou meer informatie of een advies op maat? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Wat voor e-sigaretten zijn er?

Hieronder geven we je korte informatie over de meest voorkomende type modellen en e-sigaret merken onder de elektronische sigaretten:

 1. Vape Pen e-sigaret
  Toen de e-sigaret aan het begin van het vorige decennia enige populariteit begon te winnen onder de eerste gebruikers, was de Vape pen het eerste type e-sigaret dat voor het grote publiek beschikbaar was. Dit type e-sigaret dankt zijn naam aan de vorm. Deze lijkt namelijk op een grote pen. Deze is langwerpig en smal. Vandaag de dag kiezen veel starters nog steeds voor dit type e-sigaret. Naast dat deze een vertrouwde vormgeving heeft, is deze ook zeer gemakkelijk in gebruik.
  De Vape Pen e-sigaret maakt gebruik van een interne batterij in combinatie met een tank. In deze tank zit een coil geïnstalleerd. Meestal heeft deze coil een weerstand hoger dan 1 ohm. Veel mensen die overstappen van het gebruik van tabak, kiezen voor dit type model.
 2. Het Pod systeem e-sigaret
  Het Pod systeem is een type e-sigaret dat sinds kort pas op de markt is verschenen. Deze e-sigaret dankt zijn naam doordat deze niet gebruik maakt van een (glazen) tank, maar van een plastic Pod die je gemakkelijk en snel op en af de e-sigaret kunt klikken. Hierdoor is het mogelijk om snel verschillende smaken te kunnen wisselen.
  Het Pod systeem is te verdelen in twee verschillende typen namelijk: voor gevuld en niet-voor gevuld. Bij de voor gevulde systemen, zit de vloeistof al in de Pod verwerkt. Op het moment dat deze Pod leeg is, gooi je deze weg en vervang je deze voor een nieuwe. Bij het niet-voor gevuld of hervulbaar systeem heb je de mogelijkheid om de Pod opnieuw te vullen nadat deze leeg is. Dit is duurzamer dan het gebruik van voor gevulde Pods.
  Tegenwoordig worden Pod systemen steeds meer gebruikt. Ook zijn er daardoor steeds geavanceerdere Pod systemen op de markt. Deze worden ook wel Pod Mods genoemd doordat deze Pod systemen bepaalde karakteristieken bevatten van een Box Mod systeem. Hieronder leggen we uit wat een Box Mod systeem exact is.
 3. Box Mod e-sigaret
  Als laatste type e-sigaret onderscheiden we de Box Mod. Dit is een e-sigaret die gebruik maakt van intelligente functies en een grotere coil met een lage weerstand. Dit heeft als gevolg dat een Box Mod e-sigaret eigenlijk niet te vergelijken is qua gebruik met de eerdergenoemde modellen. De bovenstaande modellen lijken namelijk meer op het gebruik van tabak. Het gebruik van een Box Mod heeft meer weg van het gebruik van een waterpijp.
  Daarnaast heb je veelal de optie om gebruik te maken van één of meerdere externe batterijen. Deze batterijen dienen dan ook los aangeschaft te worden. Vaak hebben deze batterijen een type 18650.

Wat is de beste e-sigaret?

Wat de beste e-sigaret is, is voor iedere persoon verschillend. Afhankelijk van je wensen en behoeftes kan de beste keuze voor een e-sigaret voor iedere persoon verschillend zijn. U kunt natuurlijk ook contact opnemen met onze klantenservice voor meer informatie over welke e-sigaret het beste past bij u als gebruiker.

Wat voor niveau e sigaret ben je naar op zoek? Hoeveel opties wil je?

Afhankelijk van hoeveel mogelijkheden je wilt gebruiken, kies je voor een model. Wil je bijvoorbeeld gebruik maken van een e-sigaret met een interne batterij of kies je liever voor een model met een externe (losse) batterij. Dit is afhankelijk van waar u naar op zoek bent en wat uw mensen zijn.

Ook kun je kiezen om gebruik te maken van veel geavanceerde opties. Zo zijn er bijvoorbeeld e-sigaretten die gebruik maken van temperature control. Dit zijn modellen die het mogelijk maken om een temperatuur in te stellen. De e-sigaret gaat dan zelf op zoek naar wat voor wattage het best past bij je instellingen.

Om het gemakkelijk te maken voor iedereen, hebben we onze e-sigaretten uitgesplitst op niveau. Zo zijn er speciale e-sigaretten voor bijvoorbeeld beginners, gemiddeld en ervaren gebruikers. Zo kies je gemakkelijk zelf je moeilijkheidsgraad.

Welke e-liquid voor je e-sigaret kopen?

Wanneer je een damper bij een e-sigaret winkel koopt, dien je nog losse e-liquid aan te schaffen om te verdampen. Dit met uitzondering van voor gevulde e sigaretten. Deze liquid is verkrijgbaar in veel verschillende smaken en nicotine gehaltes. Liquid voor de e-smoker wordt over het algemeen e-liquid genoemd. E-liquid is de vloeistof die wordt verdampt bij het gebruik van de e-sigaret. E-liquid is beschikbaar in ontelbaar verschillende smaken. Van fruit naar tabak en mint en menthol smaken maar ook bijvoorbeeld toetjes, koekjes en andere zoete smaken.

Wanneer je net begint met elektronisch roken, is het belangrijk om op zoek te gaan naar de juiste smaak voor in je e-smoker. Dit kan af en toe eventjes duren tot je de juiste smaak hebt gevonden. Misschien wil je daarnaast wel verschillende smaken mengen met elkaar. Op deze manier realiseer je een eigen geheel nieuwe smaak die helemaal naar jouw wensen is. Daarnaast heb je de keuze om nicotine te gebruiken in je e-sigaret, dat gaan we uitleggen in het volgende stukje tekst.

Hoeveel nicotine in je esigaret gebruiken?

Of je kiest voor een e-sigaret met of zonder nicotine is afhankelijk van je gebruik. Gebruik je momenteel sigaretten of een andere vorm van tabak? Dan kan het aan te raden zijn om eerst een hoger nicotinegehalte te nemen en daarna het nicotinegehalte af te bouwen naar een lager niveau.

Ook is de keuze voor een nicotinegehalte afhankelijk van het type e-sigaret dat je gebruikt. Zo dien je in een e-sigaret met een hogere verdamping en lagere weerstand (coil van lager dan 1 ohm) een wat lager nicotinegehalte te gebruiken dan in een model met een lagere verdamping (coil hoger dan 1 ohm). Dit komt doordat je meer vloeistof verbruikt bij een model met een hogere verdamping.  Als voorbeeld kiest een gebruiker van een Box Mod vaak voor een nicotinegehalte van maximaal 6 mg/ml en kiest een gebruiker van een Pod systeem vaak voor een nicotinegehalte van minimaal 12 mg/ml. Welk nicotinegehalte het beste bij jouw wensen past, kun je het beste zelf ervaren door als starter verschillende nicotinegehaltes uit te proberen. Je kunt er ook voor kiezen om verschillende nicotinegehaltes met elkaar te mengen. Zo kun je een 12 en 6 mg/ml mengen naar 9 mg/ml of een 0 en een 3 mg/ml mengen naar 1,5 mg/ml.

Als starter adviseren we je om eerst te concentreren op de overstap en daarna pas te proberen om het nicotinegehalte te verlagen. De ervaring leert namelijk dat het (te) snel verlagen van een nicotinegehalte kan zorgen dat u weer sneller terug gaat naar het gebruik van tabak.

Wil je graag weten welk nicotinegehalte bij jou past? Lees dan onze blog 'Nicotine in de e-sigaret'.

Direct Lung (DL) e-sigaret vs Mouth to Lung (MTL) e-smoker

Er zijn verschillende manieren van elektrisch roken. Om de belangrijkste manieren te onderscheiden gebruiken we DL en MTL. Dit betekend, 'Direct over de Long' of eerst in de mond inhaleren en daarna pas verder inhaleren. Wat voor manier van dampen het beste bij je past, is moeilijk te zeggen. Ben je op zoek naar een ervaring waarbij het inhaleren van een e-sigaret lijkt op het inhaleren van een normale tabak sigaret? Kies dan voor een MTL e-sigaret. Een Justfog Q16 is dan bijvoorbeeld een populair model. Kies je liever voor een waterpijp ervaring? Kies dan voor een Direct Lung e-sigaret. Deze e-sigaretten produceren meer damp en daarvoor verbruiken ze ook meer vloeistof. Echter is de smaak wel een stuk beter dan bij een MTL e-sigaret. Let op! Kies altijd voor een lager nicotinegehalte dan dat je normaal zou doen wanneer je kiest voor een DL e-smoker. Heb je vragen over het verschil tussen de modellen e-sigaretten, neem dan contact op met onze klantenservice voor meer informatie. Wij helpen je graag verder bij je keuze.

E-sigaret kopen informatie!

Ben je op zoek naar informatie over het kopen van een e-sigaret? Dan kunt u eens een kijkje nemen op onze advies-pagina. Op deze pagina vind je veel informatie over je e-sigaret. Daarnaast vind je hier alles over de verschillende type e sigaretten en bijvoorbeeld over de inhalatiemethodes zoals MTL en DL. Staat uw vraag over uw elektronische sigaret er niet tussen? Neem dan contact op met onze klantenservice. Wij helpen u graag bij uw keuze.
Als je begint met de e-sigaret lijkt het allemaal erg ingewikkeld. Als je echter een tijdje bezig bent, lijkt het allemaal makkelijker te zijn dan verwacht. Naast onze klantenservice ontvang je na het kiezen van een e-sigaret een e-mail met alle informatie waar je rekening mee kunt houden als het om onderhoud gaat.

FAQ

Wat is een e-sigaret?

Een e-sigaret (elektronische sigaret) verdampt een vloeistof die een mengsel van smaakstoffen en andere stoffen bevat. De vloeistof, of e-liquid, wordt verhit zodat er damp ontstaat die de gebruiker kan inhaleren. De vloeistof bevat geen tabak, zoals een gewone sigaret, maar vaak wel nicotine. De e-sigaret is verkrijgbaar in allerlei modellen en smaken.

Is een e sigaret veilig?

Alle e-sigaretten en e-liquids die worden verkocht in de betrouwbare dampwinkels zijn gecontroleerd onder de Nederlandse wet & regelgeving en zijn dus goedgekeurd voor verkoop. De media heeft de laatste tijd veel negatief nieuws uitgebracht over de e-sigaret/liquid wat volgens velen niet helemaal eerlijk is gegaan.

Is een e-sigaret beter dan reguliere tabak?

Elektronisch roken is een goed alternatief tegenover het roken van reguliere tabak. Dit wil niet zeggen dat het direct ‘’gezond’’ is en het zal nog steeds risico’s met zich meebrengen. Daarentegen is het wel een stuk minder schadelijk. Dit komt omdat er schadelijke stoffen zoals teer en koolstofmonoxide niet teruggevonden wordt in de e-sigaret. Deze stoffen voegen ze kunstmatig toe bij reguliere tabak om de nicotine goed in het lichaam op te laten nemen. Omdat de e-sigaret e-liquid verdampt en dus geen verbranding plaatst vindt zorgt dit ook voor een enorme afname van stoffen die eventueel vrij zouden komen. Hierdoor is de e-sigaret sterk in opkomst.

Hoe lang gaat een e-sigaret mee?

Afhankelijk van welk soort e-sigaret je koopt en natuurlijk het gebruik ervan kan dit in de praktijk verschillen. Maar om een maat staaf te pakken kan een e-sigaret van degelijke kwaliteit toch zeker 1 tot 2 jaar meegaan. Het zou kunnen dat je tussendoor de batterij eens zou moeten vervangen omdat deze zoals elke batterij zijn ‘’capaciteit’’ verliest na vaak opladen. Denk hier ook aan wanneer je een e-sigaret koopt met een interne batterij. Dit wil betekenen dat je na ongeveer 1 jaar een nieuwe nodig heeft.

Moet ik mijn e-sigaret onderhouden?

Om de e-sigaret optimaal te blijven gebruiken is het aan te raden om de e-sigaret regelmatig schoon te maken. Vaak kan dit gedaan worden wanneer de coil vervangen moet worden. De e-sigaret schoonmaken doet u door de onderdelen los te draaien en deze met lauw water schoon te maken. Zorg er goed voor dat de onderdelen goed droog gemaakt worden voordat u de e-sigaret terug in elkaar zet. Wees voorzichtig met het glaasje dat bij de e-sigaret zit, deze kan namelijk erg snel kapot gaan.

Welke soorten e-sigaretten zijn er?

Ze kunnen gespecificeerd worden in POD systemen , Cartridge systemen, Starterkits en MODS. Elk soort heeft zijn voor en nadelen dus lees jezelf een goed in voordat je er een wil bestellen. Even in het kort POD systemen zijn refillable met meestal 1 knop en een ingebouwde batterij. Cartridge systemen zijn voor gevuld vanuit de fabriek en dus nog makkelijker te gebruiken meestal zelfs zonder knoppen. Starterkits werken met clearomizers die zelf gevuld kunnen worden en hebben wat meer opties maar blijven beperkt, waarbij gebruik gemaakt wordt van een interne batterij. Mods daar in tegen hebben veel opties, meestal ook 2 batterijen die vervangen kunnen worden, de mods hebben veel opties en de mogelijkheid extreme weerstanden te bieden.

Ga ik verschil merken wanneer ik over stap naar een e-sigaret?

Ja, na zelfs een korte tijd zal uw zuurstofgehalte weer normaliseren. Dit komt omdat de e-sigaret geen gebruik maakt van koolmonoxide. Andere verschillen zullen zijn het terug krijgen van reuk en smaakvermogen , gemakkelijker ademen gepaard met een betere conditie.
 
Wat is het verschil met een e-smoker?
 
Geen verschil! E-smoker is een term die wel eens gebruikt wordt in de plaats van e-sigaret, maar beide woorden verwijzen naar hetzelfde apparaat.

Wil je liever op een andere manier contact?

Bel ons (Lokaal tarief)

Wij zijn bereikbaar van
ma t/m vrij van 10:00-17:00

+31 (0) 85 77 33 019

Social media

Sociale zaken

9,4Review LogoWij scoren een 9,4 op Kiyoh Reviews

NL DAMP B.V

Magelhaensstraat 6
4812 RE Breda
Nederland Bekijk op Google Maps

NL862048710B01
81329059

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking