Terug

Elektrische sigaretten en onderdelen

E-sigaretten zijn apparaten die vloeistof verdampen en deze omzetten in waterdamp. E-sigaretten zijn apparaten die je kunnen helpen om over te stappen om een minder schadelijk alternatief voor roken namelijk dampen.

Elektrische sigaretten en onderdelen

Elektrische sigaret kopen

Een elektronische sigaret is een apparaat waarin een vloeistof met of zonder nicotine wordt verdampt en omgezet naar waterdamp. Deze vloeistof, een zogenaamde e-liquid, kan worden geïnhaleerd en is verkrijgbaar in verschillende smaken en soorten. Het apparaat kan gebruikt worden ter vervanging van het roken van sigaretten, shag of sigaren. Het wordt ook wel een vape of damper genoemd. Omdat smaken verschillen zijn ook de bijbehorende e-liquids verkrijgbaar in verschillende smaken. Tevens kunnen de verschillende smaken naar wens gemengd worden. Bij nldamp.nl vind je snel een ruim aanbod voordelige dampers voor zowel de beginnende als de gevorderde vaper. Wil je een e-sigaret kopen, dan is het raadzaam je eerst goed te informeren, zodat je het voor jouw geschikte model vindt.

Hoe werkt een elektronische sigaret?

Een damper bestaat uit verschillende onderdelen. De batterij zorgt voor de opslag van energie, waardoor de e-liquid verdampt kan worden. Hierbij geeft het voltage de hoeveelheid stroom die voor de verdamping zorgt aan en de milliampère de capaciteit van de batterij. Hoe lager het aantal milliampère, hoe sneller de batterij opgeladen moet worden. De batterijen zijn gemakkelijk op te laden met een standaard usb kabel. In de tank, ook wel clearomizer of cartridge genoemd, wordt de e-liquid opgeslagen, voordat deze wordt verdampt. Een coil (gloeidraad) en een lontje (wick) zorgen voor de verdamping van de vloeistof, wanneer de batterij wordt geactiveerd en de stroom wordt getransporteerd naar de coil. De verdamper verzorgt de weerstand; hoe lager de weerstand, des te heter de verdamper, des te meer damp er vrij komt. Een verdamper gaat gemiddeld 2 tot 4 weken mee, afhankelijk van de mate van gebruik. Je merkt dat de verdamper aan vervanging toe is, wanneer de smaak minder wordt en wanneer de productie van damp afneemt. Daarnaast bestaat de e-sigaret uit een basis die zorgt voor aansluiting op de batterij en een mondstuk. Wil je een elektrische sigaret kopen, dan kun je bij nldamp.nl alle onderdelen aanschaffen om je vape zelf naar wens samen te stellen.

Wat is een POD systeem?

Een POD systeem is een elektrische sigaret met vervangbare cartridges, deze cartridges kunt u navullen met elke E-liquid. De hervulbare cartridges staat ook bekend als het POD systeem.
In een POD zit de coil al verwerkt, nadat u meerdere malen gebruik heeft gemaakt van een POD kunt u deze in z'n geheel vervangen.

POD systemen zijn door het gebruiksgemak ideaal voor zowel beginnende als gevorderde dampers. Daarnaast zijn de POD systemen klein, waardoor ze makkelijk zijn om mee te nemen.  

De Pod hoeft alleen maar op de batterij gelikt te worden voor gebruik en heeft ongeveer dezelfde levensduur als normale e-sigaretten, namelijk 2 tot 4 weken. Hieronder worden de voor en nadelen van het POD systeem besproken.

Verschillen e-sigaret/e-liquid en tabak

De elektrische sigaret kopen is een alternatief voor de sigaret, het shaggy of de sigaar. Wil je een e-sigaret kopen is, dan kun je zelf bepalen of je met of zonder nicotine wil vapen. De verkrijgbare nicotinegehaltes variëren: van liquids zonder nicotine of vergelijkbaar met light sigaretten tot vergelijkbaar met zware sigaretten. Omdat er in plaats van verbranding sprake is van verdamping, wordt er geen rook geproduceerd en spreek je niet meer van roken, maar van vapen of dampen. Door het ontbreken van verbranding komen er geen teer, koolstofmonoxide en stikstofoxide, maar alleen damp vrij en blijven er geen as en verbrandingsstoffen achter. Daarnaast ondervind je geen hinder meer van een vieze geur in je huis en auto en van stinkende kleding.

Een e-sigaret kopen en geld besparen

Wanneer je duurzaam omgaat met je e-sigaret kun je er geld mee besparen. Op onze website vind je bijbehorende accessoires om je e-sigaret te beschermen zodat je nog meer plezier hebt van je product. Zo kun je er voor zorgen dat je een tank of een batterij minder vaak moet vervangen. Accessoires zijn bijvoorbeeld: Sleeves, beschermringen en standaardjes voor je damper.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
NLDamp 9 / 10 - 944 Beoordelingen @ KiYoh
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen