Terug

Alles over Sub Ohm e-sigaretten

Alles over Sub Ohm e-sigaretten

Op zoek naar Sub Ohm producten? Klik op één van de onderstaande opties:

Alles over "Sub-Ohmen"

Wat is Sub Ohm dampen? Deze term bent u waarschijnlijk tegengekomen wanneer u op zoek bent naar een elektronische sigaret of damper. Sub Ohm dampen is een veelgebruikte manier van elektronisch roken en wordt door veel gebruikers verkozen boven het traditionele MTL dampen (Mouth to Lung). Op deze pagina leggen we je uit wat Sub Ohm dampen is en of een Sub Ohm e-sigaret wellicht iets voor jou is.

Wat is Sub ohm dampen?

Sub Ohm dampen betekent dampen met een coil die een weerstand lager heeft dan 1 Ohm. Sub Ohmen wordt vaak in verband gebracht met ‘Direct Lung’ dampen. Dit houdt in dat je direct over je longen kunt dampen zonder dat je de damp eerst in je mond inhaleert. Het tegenovergestelde van ‘Direct Lung’ is ‘Mouth to lung’ of de afkorting MTL dampen. Bij Sub Ohm dampen dien je gebruik te maken van een Sub Ohm Clearomizer.

Sub Ohm coil

Een coil met een weerstand lager dan 1 ohm maakt het dus mogelijk om ‘Direct Lung’ te dampen. Sub Ohm coils bestaan in verschillende weerstanden van 0,01 ohm tot 0,99 ohm. Hoe hoger de weerstand hoe lager de geproduceerde damp is en hoe lager de weerstand hoe hoger de dampproductie is.

Sub Ohm tabel

In de onderstaande tabel,  wordt overzichtelijk weergegeven welk wattage past bij welke coil. Zo is het op veel batterijen en MOD’s mogelijk om een exact wattage in te stellen. Hierbij is het van belang om de onderstaande cijfers mee te nemen. Zo kun je als voorbeeld met een 0,5 ohm coil maximaal tot 40 watt dampen of 4,5 volt.

Tekst gaat verder onder de tabel

Sub Ohm e-liquid

Uit bovenstaande tabel is dus af te leiden dat het wattage van Sub Ohm dampen velen malen hoger ligt dan bij normaal dampen. Hiervoor moet je ook rekening houden met de keuze van je vloeistof. Zo bestaat vloeistof altijd uit de twee hoofdbestanddelen namelijk PG en VG. VG maakt de vloeistof meer stroperig en geeft meer smaak af dan PG. In de regel is het advies om bij Sub Ohm dampen altijd te kiezen voor een PG VG gehalte met minimaal 50% VG. Dus kortom: Wat is Sub Ohm e-liquid: “ Sub Ohm e-liquid is vloeistof met een hoger VG gehalte en dus beter geschikt voor verdamping met een lagere weerstand”.

Verder is in de regel van toepassing dat hoe lager de coil weerstand (Ohm) is, hoe hoger de aanbevolen VG waarde is. Dit levert uiteindelijk meer smaak op. Daarnaast is de damp velen malen zachter dan bij een hoger PG gehalte. Hierbij kun je de volgende vergelijking gebruiken:

 • Coil 0,99 tot 0,50 ohm – Minimaal 50% VG 50% PG
 • Coil 0,50 tot 0,01 ohm – Minimaal 70% VG 30% PG

Sub ohm en nicotine

Bij Sub Ohm elektronische sigaretten, is de verdamping over het algemeen vele malen hoger. De e-sigaret verdampt dus veel meer e-liquid dan bij normaal dampen boven de 1 ohm. Naast dat dit meer smaak geeft, verdampt de e-sigaret dus ook meer nicotine. Ons advies is dan ook om bij Sub Ohm dampen geen hoger nicotinegehalte te kiezen dan 6 mg/ml.

Sub Ohm tips (in het kort)

 1. Experimenteer met verschillende weerstanden voor de coil. Start bijvoorbeeld met een coil van rond de 0,50 ohm weerstand.
 2. Experimenteer met verschillende PG/VG gehaltes voor een optimale verdamping en ter voorkoming van een zogenaamde Dry Burn. Kiest hierbij altijd voor minimaal 50% VG
 3. Kies voor een lager nicotinegehalte dan waar u normaal voor kiest. De Sub Ohm e-sigaret verdampt meer dan een normale e-sigaret dus de nicotine die u binnen krijgt is ook hoger.

Meer over PG en VG? Klik hier!

Vragen? Wij helpen u graag verder!

 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  NLDamp 9,3 / 10 - 2,367 Beoordelingen @ KiYoh
  ← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen