Vóór 20:30 besteld, vandaag verzonden
Gratis verzending vanaf 30 euro
Niet goed, geld terug
Review Logo9,4 @ Kiyoh Reviews
WebwinkelkeuriDEALPostNLAdvies
0

Vanwege het online- en smaakverbod zijn wij per 1 januari 2024 gestopt met de online verkoop van e-sigaretten & e-liquid.
U bent van harte welkom in onze fysieke winkels in Breda en in België
Vanwege het online- en smaakverbod zijn wij per 1 januari 2024 gestopt met de online verkoop van e-sigaretten & e-liquid.
U bent van harte welkom in onze fysieke winkels in Breda en in België
Meer informatie

Review Logo9,4 @ Kiyoh Reviews
0
Vóór 20:30 besteld, vandaag verzonden
Gratis verzending vanaf 30 euro
Niet goed, geld terug

Vanwege het online- en smaakverbod zijn wij per 1 januari 2024 gestopt met de online verkoop van e-sigaretten & e-liquid.
U bent van harte welkom in onze fysieke winkels in Breda en in België
Vanwege het online- en smaakverbod zijn wij per 1 januari 2024 gestopt met de online verkoop van e-sigaretten & e-liquid.
U bent van harte welkom in onze fysieke winkels in Breda en in België
Meer informatie

Wij doen er alles aan om je berichten zo snel mogelijk te beantwoorden. Ben je op zoek naar de status van een bestelling? Log dan in met het e-mailadres van je bestelling om de status te bekijken. Heb je vragen over een product? Bekijk dan onze Wij doen er alles aan om je berichten zo snel mogelijk te beantwoorden. Ben je op zoek naar de status van een bestelling? Log dan in met het e-mailadres van je bestelling om de status te bekijken. Heb je vragen over een product? Bekijk dan onze Lees meer

E-liquid of Vape zonder nicotine kopen

Ben je op zoek naar een e-liquid of vape zonder nicotine, maar weet u niet goed wat voor effect dat heeft? Lees dan meer hieronder over nicotine en het effect hiervan. 

Klik op de onderstaande knoppen om direct een overzicht te zien van alle smaken

Wegwerp vape zonder nicotine

 Gemakkelijk in gebruik, na 1x weggooien
 Geen invloed op nicotinegehalte
 Duurder op langer termijn, minder duurzaam

E-liquid zonder nicotine

 Bij te vullen met iedere e-liquid
 Zelf keuze maken in smaak en nicotine gehalte
 Duurder in aanschaf, maar meer duurzaam

 

Wat is nicotine en wat is het effect van nicotine ?

Nicotine is een kleurloze stof met een sterke smaak die afkomstig is van de tabaksplant. De stof komt niet alleen voor in de tabaksplant, maar ook in familie van de plant, zoals tomaten, aardappelen en aubergine. Nicotine wordt gebruikt door de tabaksplant als afweerstof tegen ongedierte.

Nicotine is een stofje dat verwerkt wordt in sigaretten en een verslavende werking heeft. Als nicotine in het lichaam komt duurt het 7 seconden voordat het in aanraking komt met de longen, hersenen en zich verspreidt in de bloedsomloop. Nicotine wordt verwerkt en afgebroken door de lever en nieren. Bij de aanraking van nicotine komen er bepaalde hormonen vrij, zoals epinephrine (adrenaline), dopamine, beta- endorfine en acetylcholine.

Nicotine heeft de volgende effecten op uw lichaam :

 • Het heeft een kalmerend effect
 • Verhoogt uw hartslag
 • Vernauwt de bloedvaten
 • Geeft een ontspannend gevoel
 • Geeft een voldaan gevoel
 • U wordt meer alert
 • Een verhoogde concentratie

E-liquid zonder nicotine

Vrijwel alle E-liquids zijn verkrijgbaar zonder nicotine, maar wat voor effect heeft dat nou? Nicotine heeft een versterkend effect op de smaak van de e-liquid. Het verschilt per persoon of hij of zij dit lekker vindt of juist niet. Als u begint met dampen, kunt u het beste niet gelijk zonder nicotine nemen. Uw lichaam moet in het begin nog wennen, daarom is afbouwen een betere optie. Lees hier meer over het starten met dampen. Er zijn verschillende nicotine gehaltes 18 mg, 12 mg, 6 mg, 3 mg en 0 mg. Het nicotinegehalte kan geselecteerd worden bij het bestellen van een E-liquid. U kunt alle E-sigaretten vullen met een E-liquid zonder nicotine. Als u begint met dampen kunt u het beste beginnen met 18 mg of 12 mg, dit kan u een tijdje doen totdat u gewend bent aan het dampen. Voor de zwaardere rokers is 18 mg een goede optie. Als u graag wilt afbouwen kunt u langzaam afbouwen door voor een lager nicotinegehalte te kiezen. Om uw lichaam te laten wennen kunt u E-liquids met verschillende nicotinegehaltes mengen. U kunt bijvoorbeeld 12 mg met 6 mg mengen en dan steeds minder van de 12 mg, totdat u alleen nog 6 mg nicotine gebruikt. Dit kan u blijven doen totdat u uiteindelijk op  0 mg nicotine zit of op een andere gewenst nicotinegehalte. Het verschilt per persoon hoeveel tijd hij of zij nodig heeft om af te bouwen. U kunt het beste experimenteren totdat u het juiste nicotinegehalte heeft gevonden. Mensen die beginnen met dampen willen vaak een E-liquid met tabaksmaak of fruitsmaak. Maar vrijwel al onze E-liquids zijn verkrijgbaar zonder nicotine, neem hier een kijkje. Bent u meer ervaren en wilt u zelf een E-liquid met weinig of geen nicotine maken, dan kunt u kijken naar de categorie DIY.  Hier vindt u verschillende bases die u kunt bestellen met en zonder nicotine, hier kunt u een aroma aan toevoegen voor de smaak.

Lees hieronder wat de voordelen zijn van dampen zonder nicotine ten opzichte van roken :

 • Minder kans op hart- en vaatziekten
 • Minder kans op kanker
 • Geen vernauwing van de bloedvaten
 • Fitter voelen
 • Meer adem
 • Reukvermogen en smaak worden beter
 • Geld besparen

Andere ingrediënten in een E-liquid

Propyleenglycol (PG)

Propyleenglycol (PG). Deze stof wordt gebruikt voor het binden van de verschillende ingrediënten en daarnaast produceert het de zichtbare rook. Daarnaast zorgt Propyleenglycol (PG) voor het gevoel dat je aan het roken bent. De naam van deze stof doet denken aan een onbekend goedje en roept veel vraagtekens bij mensen op. Wist je dat Propyleenglycol goedgekeurd is door de wereld voedsel en warenautoriteiten en dat deze verwerkt wordt in allerlei producten zoals Cakemix en Cola.

Vegetable Glycerine (VG)

In het Nederlands is VG vertaald als plantaardige glycerine. Deze stof zit niet in alle E-liquid zonder nicotine verwerkt maar wel in het overgrote deel van de E-liquid zonder nicotine. Deze stof zorgt voor extra damp en zorgt daarnaast ook voor de binding van de verschillende ingrediënten. Over het algemeen is de verhouding 20% VG/80% PG.

In E-liquid zonder nicotine zit geen nicotine. Nicotine is een schadelijke stof en dient daarom te worden geminimaliseerd.

Aroma's

Aroma's die verwerkt zitten in E-liquid zonder nicotine zorgen voor de smaak van de E-liquid zonder nicotine. Zoals eerder is verteld is E-liquid zonder nicotine in alle varianten en smaken verkrijgbaar zoals tabak smaken en fruit smaken. Een andere naam voor dit Aroma is smaakstoffen. Zonder deze smaakstoffen zal de gebruiker nooit kunnen genieten van al die heerlijke smaken.

Het verschil tussen dampen en roken

Er zijn veel onderzoek uitgevoerd over elektrisch roken, vaak komen hier verschillende antwoorden uit. Het ene onderzoek zegt E-sigaretten ongezond zijn en de ander spreekt dit weer tegen, maar toch zijn bijna alle onderzoeken het eens dat dampen gezonder is dan roken. Bij roken komen er meer dan 4000 giftige stoffen vrij, hieronder vallen ook kankerverwekkende stoffen. Bij de E-sigaret zit er alleen nicotine in als u hiervoor kiest, hier heeft u natuurlijk ook de keuze om zonder nicotine te dampen. In tegenstelling tot  roken schaadt u uw omgeving niet met dampen en heeft niemand last van de geur.

Hieronder kunt u lezen wat het effect is van stoppen met roken en de overstap naar dampen :

Na 8 uur

Een hoger zuurstofgehalte

Na 24 uur

Uw longen beginnen met het verdrijven van vervuiling en slijm.

Na 48 uur  

Uw smaak en reukvermogen wordt beter

Na 72 uur

Uw ademhaling wordt beter en uw energielevel begint langzaam toe te nemen

Na 3 tot 9 maanden

Uw longfunctie wordt beter en geen last meer van piepen of hoesten

Na 5 jaar

Het risico op een hartaanval is met 50% afgenomen

Na 10 jaar

De kans op longkanker is met 50% afgenomen en de kans op een hartaanval is hetzelfde als bij iemand die nooit gerookt heeft.

E-liquid zonder nicotine schadelijk

E-liquid zonder nicotine is in principe minder schadelijk dan e-liquid met nicotine. Dit omdat er simpelweg nicotine is toegevoegd. Nicotine is een schadelijke stof en dient daarom ook ten alle tijden te worden geminimaliseerd. Toch is het vaak aan te raden om, wanneer u start met dampen, nicotine toe te voegen aan het mengsel. Dit omdat deze nicotine er voor zorgt dat het gemakkelijker is om geen tabak meer te roken. Nadat u compleet bent gestopt met het roken van tabak, is het tijd om het nicotinegehalte in uw e-sigaret af te bouwen en uiteindelijk tot een 0 punt te laten komen. Dit omdat E-liquid zonder nicotine minder schadelijk is dan e-liquid met nicotine.

Wil je liever op een andere manier contact?

Bel ons (Lokaal tarief)

Wij zijn bereikbaar van
ma t/m vrij van 10:00-17:00

+31 (0) 85 77 33 019

Social media

Sociale zaken

9,4Review LogoWij scoren een 9,4 op Kiyoh Reviews

NL DAMP B.V

Magelhaensstraat 6
4812 RE Breda
Nederland Bekijk op Google Maps

NL862048710B01
81329059

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking