Vóór 20:30 besteld, vandaag verzonden
Gratis verzending vanaf 30 euro
Niet goed, geld terug
Review Logo9,4 @ Kiyoh Reviews
WebwinkelkeuriDEALPostNLAdvies
0

Vanwege het online- en smaakverbod zijn wij per 1 januari 2024 gestopt met de online verkoop van e-sigaretten & e-liquid.
U bent van harte welkom in onze fysieke winkels in Breda en in België
Vanwege het online- en smaakverbod zijn wij per 1 januari 2024 gestopt met de online verkoop van e-sigaretten & e-liquid.
U bent van harte welkom in onze fysieke winkels in Breda en in België
Meer informatie

Review Logo9,4 @ Kiyoh Reviews
0
Vóór 20:30 besteld, vandaag verzonden
Gratis verzending vanaf 30 euro
Niet goed, geld terug

Vanwege het online- en smaakverbod zijn wij per 1 januari 2024 gestopt met de online verkoop van e-sigaretten & e-liquid.
U bent van harte welkom in onze fysieke winkels in Breda en in België
Vanwege het online- en smaakverbod zijn wij per 1 januari 2024 gestopt met de online verkoop van e-sigaretten & e-liquid.
U bent van harte welkom in onze fysieke winkels in Breda en in België
Meer informatie

Wij doen er alles aan om je berichten zo snel mogelijk te beantwoorden. Ben je op zoek naar de status van een bestelling? Log dan in met het e-mailadres van je bestelling om de status te bekijken. Heb je vragen over een product? Bekijk dan onze Wij doen er alles aan om je berichten zo snel mogelijk te beantwoorden. Ben je op zoek naar de status van een bestelling? Log dan in met het e-mailadres van je bestelling om de status te bekijken. Heb je vragen over een product? Bekijk dan onze Lees meer

Vape kopen? Wegwerp of Hervulbaar!

Ben je op zoek naar een vape? Dan heb je de keuze tussen een wegwerp of een hervulbaar model. Lees hier onder de verschillen tussen een wegwerp vape/disposable of een hervulbare e-sigaret.

 

Wegwerp e-sigaret 

Hervulbare e-sigaret

 Gemakkelijk in gebruik, na 1x weggooien Bij te vullen met iedere e-liquid
 Geen invloed op nicotinegehalte Zelf keuze maken in smaak en nicotine gehalte
 Duurder op langer termijn, minder duurzaam Duurder in aanschaf, maar meer duurzaam

 

Wil je een vape kopen? En weet je niet goed waar je moet beginnen met zoeken? Dan leggen wij het graag haarfijn voor je uit. Op onze website vind je een groot assortiment aan vapes voor beginners en ervaren gebruikers. Op deze pagina leggen we alles uit over waar je rekening mee moet houden bij het kopen van een vape.

 

De beste Vape kopen doe je zo

Bij het kopen van een vape zijn er een aantal zaken om rekening mee te houden. Zo zijn er veel verschillende type vapes met allemaal verschillende functies.

 1. Op welke manier wil je inhaleren?

We omschrijven twee verschillende inhalatiemethoden MTL en DL. Deze geven beide een ander effect.

 • MTL staat voor Mouth to Lung, dit houdt in dat je de damp eerst inademt in je mond waarna je de damp verder inhaleert over de longen. Deze manier van inhaleren is vergelijkbaar met het roken van een sigaret.
 • DL staat voor Direct Lung. Hierbij inhaleer je direct over de longen. Deze e-sigaretten bieden minder weerstand bij het inhaleren. Hierdoor ervaar je de e-sigaret relatief gelijk aan het gebruik van een waterpijp.
 1. Aan welke voorwaarden moet de vape verder nog voldoen?

Naast de keuze voor DL of MTL, zijn er een aantal andere zaken waar je rekening mee dient te houden. Zo zijn er ongelofelijk veel functies waar je aan zou kunnen denken. Hieronder vindt je enkele voorbeelden

 • Welke afmeting vindt je prettig? Kies je liever voor een kleine vape of wil je liever een wat groter model.
 • Welke batterij capaciteit had je graag gewild? Hoe groter de batterijcapaciteit van de vape, hoe langer deze mee zal gaan. Wil je daarnaast een batterij die je zelf kunt vervangen? Of liever een ingebouwde accu?
 • Hoe wil je de vape vullen? Dient deze vanaf bovenaf te vullen zijn of wil je liever dat deze via de onderkant wordt gevuld.
 • Wil je gebruik maken van een verwisselbare coil? Of wil je liever een ingebouwde coil.
 • Welke geavanceerde functies wil je gebruiken? Kies je liever voor een simpel model met weinig functies of wil je gebruik maken van functies zoals temperature control?
 • Wat voor inhalering mechanisme wil je gebruiken. Wil je gebruik maken van een knopje of wil je gewoon inhaleren zonder knop te gebruiken.
 1. Hoeveel wil je uitgeven voor een vape?

Wil je het beste van het beste of kies je liever een goedkope vape. Je hebt erg veel mogelijkheden.

Dit zijn de belangrijkste motieven voor de keuze van een vape en weet je beter welke vape je het beste kunt kopen.

Wat heb ik nodig om te beginnen met mijn vape?

Naast de vape, heb je een aantal zaken nodig om te beginnen afhankelijk van het model naar keuze. In de basis werkt iedere vape hetzelfde. Echter zijn er kleine verschillen om rekening mee te houden.

 1. Maakt je vape gebruik van losse coils?

De meeste vapes maken gebruik van losse verwisselbare coils. Wat is een coil? Een coil is een gloeispiraaltje dat wordt gebruikt om de vloeistof te verwarmen. Deze coil dient regelmatig te worden vervangen om een zo optimaal mogelijk resultaat te krijgen. De standaard richtlijn hiervoor is 2 tot 4 weken. Dit kan echter soms langer of korter zijn.

Sommige vapes maken geen gebruik van coils maar van pods met daarin een ingebouwde coil. Bij deze modellen dien je dus alleen de pod te vervangen.

 1. Losse vloeistof of voorgevulde pods

Wat soms nog wel eens wordt vergeten is dat een vape een apparaatje is dat vloeistof verdampt. Deze vloeistof wordt omgezet in waterdamp met daarin wel/geen nicotine. Let dus op dat je bij de aanschaf van een vape altijd extra vloeistof bijbesteld.

Deze vloeistof is beschikbaar in ongelofelijk veel verschillende smaken zoals tabak, fruit, zoete smaakjes, dessert en kruiden. Daarnaast is het ook mogelijk om smaken met elkaar te mengen. Op deze manier realiseer je dus je eigen smaak.

Sommige vapes maken gebruik van voorgevulde pods. Deze pods zijn al voorgevuld met vloeistof en hoeven dus zelf niet te worden gevuld. Dit is het meeste gemakkelijke systeem. Je kunt in dat geval gewoon de pod in de e-sigaret stoppen en direct beginnen met inhaleren.

 1. Maakt je vape gebruik van een losse batterij?

Andere (meer geavanceerde vapes) maken gebruik van losse batterijen. Deze modellen heben dus geen ingebouwde batterij. Hierdoor dien je deze los aan te schaffen. Het voordeel hiervan is dat wanneer een batterij defect is, je niet de gehele vape moet vervangen. Losse batterijen voor vapes hebben meestal als type 18650.

Wanneer je deze zaken hebt doorgenomen, heb je alles in huis om te beginnen met je vape.

Hoe werkt een vape?

Een vape is een klein apparaatje dat vloeistof verdampt. In de basis werkt iedere vape hetzelfde. Echter zijn er kleine verschillen. Hieronder leggen wij uit hoe een vape in de basis werkt.

De vape batterij

Eigenlijk begint iedere vape met de batterij. Deze heeft een verschillende capaciteit. Dit drukken we uit in mAh. De batterij kan wel/niet worden ingesteld met een wattage. Hiermee kun je zelf dus de hoeveelheid stroom instellen die je wilt gebruiken in de vape.

De coil

Op deze batterij zit een coil geschakeld. Dit is een klein verwarming elementje dat is omwikkeld met katoen. Hierbij zorgt het katoen er voor dat de vloeistof in een beperkte hoeveelheid naar het gloeispiraaltje wordt verplaatst. Deze coil heeft

De vape tank

Daarnaast hebben we de tank of clearomizer. Deze is altijd rondom de coil geplaatst. Deze tank/clearomizer is over het algemeen gemaakt met een glazen buitenkant. Deze tank zorgt voor de opslag van de e-liquid.

Sommige vapes maken geen gebruik van een tank of clearomizer maar van een pod. Een pod is over het algemeen niet gemaakt van glas maar van plastic. Hierbij zit ook vaak een coil al ingebouwd echter is dit niet altijd het geval.

Hoe gebruik je een vape?

Wanneer je de verschillende onderdelen zoals hierboven gesteld hebt doorgenomen, kunnen we beginnen met het gebruiken van de vape. Een vape wordt over het algemeen ingeschakeld door vijf maal op de vuurknop te drukken. De vape zal daarna een lichtsignaal afgeven waarmee de vape aangeeft dat deze is ingeschakeld. Hierna kun je starten met het gebruiken van de vape.

Wanneer je wilt inhaleren, kun je drukken op de vuurknop en deze ingedrukt houden. Tegelijkertijd kun je inhaleren aan de vape. Sommige modellen maken gebruik van een drag-pull systeem. Hierdoor wordt de e-sigaret aangedreven door aan de e-sigaret te hijsen. Je hoeft in dat geval dus geen knop in te drukken bij het gebruik.

Vape e-liquid kopen

Een van de belangrijkste vragen die moet worden gesteld wanneer je begint met een vape, is welke vloeistof je het beste kunt gebruiken. Vape e-liquid is de vloeistof die wordt verdampt. Deze e-liquid is verkrijgbaar in veel verschillende smaken zoals tabak, fruit, zoete, dessert en  mint smaken.

Naast de smaak is het belangrijk om te kiezen voor een nicotinegehalte. Wij bieden nicotinegehaltes aan van 0 mg/ml (nicotinevrij) tot aan 20 mg/ml nicotine. Hierbij is een hoger nicotinegehalte altijd voor de mensen die stoppen met roken van tabak. De toevoeging van nicotine aan de vape e-liquid maakt het gemakkelijker om te stoppen met roken van tabak.

Verschillende soorten vapes

Er zijn veel verschillende soorten vapes. Deze hebben allemaal een eigen afzonderlijke naam. Regelmatig komen er weer nieuwe innovatieve systemen op de markt. Op dit moment onderscheiden we de volgende verschillende systemen:

 • Pen Vape
  • De Pen Vape is een type vape dat eigenlijk traditioneel de eerste toegankelijke vape was. Deze ziet er dan ook voor veel mensen zeer bekend uit. Deze pen vape heeft een langwerpige vorm van een grote pen. Hier dankt deze vape dan ook zijn naam aan.
 • BOX MOD
  • De BOX MOD is een type vape voor de ervaren gebruikers. Deze modellen hebben geavanceerde functies zoals temperature control. Deze BOX MODs maken daarnaast ook vaak gebruik van losse batterijen zoals de 18650 batterij.
 • POD vape
  • Een wat nieuwer type vape is de het pod systeem. Deze vape maakt in tegenstelling tot andere modellen geen gebruik van een losse (glazen) clearomizer. In tegenstelling maakt deze vape gebruik van losse (plastic pods). Afhankelijk van welk systeem je gebruikt is dit type systeem voorgevuld of hervulbaar.

Enkele vape tips!

 • Zorg er altijd voor dat er genoeg vloeistof in de tank zit. De coil van de vape dient ten alle tijden een beetje vochtig te zijn. Is de tank leeg? Dan heb je het risico dat je de coil verbrand. Dit kan een vieze verbrande smaak afgeven.
 • Lees je goed in alle verschillende soorten en mogelijkheden.
 • Neem een korte pauze na iedere keer inhaleren. Dit zorgt er voor dat de coil een beetje kan afkoelen waardoor je geen verbrande smaak krijgt.
 • Druk niet op de vuurknop op het moment dat je de vape niet gebruikt. Wanneer je op de knop drukt zonder te inhaleren, kan de damp niet ontsnappen uit de vape. Dit kan er voor zorgen dat de vape kan gaan spetteren.
 • Verbrande smaak in de vape? Neem een aantal hijsjes aan de vape zonder dat je de knop indrukt. Hierdoor zorg je ervoor dat de valse lucht uit het model verdwijnt.

Vape vragen?

Heb je tot slot vragen over je vape? Laat het ons dan weten. Wij bieden op maat advies voor welke vape past bij jouw wensen. Soms zie je door de bomen het bos niet meer. Bel ons of stuur ons een mail met jouw vragen en we leggen het je graag haarfijn uit!

FAQ

Wat is een vape?

Een vape is een klein apparaatje waarmee vloeistof wordt verdampt. Deze vloeistof wordt ook wel e-liquid genoemd en is beschikbaar in verschillende smaken en nicotinegehaltes. Een vape wordt gebruikt om te stoppen met roken van tabak.

Wat voor soort vapes zijn er?

Er zijn veel verschillende soorten vapes zoals pod vapes, box mods en pen vapes. Deze hebben allemaal een eigen toepassing.

Hoe gebruik ik een vape?

Je gebruikt een vape door deze in te schakelen door vijf maal op de vuurknop te drukken. Daarna kun je inhaleren aan de vape en tegelijkertijd op de vuurknop drukken

Wil je liever op een andere manier contact?

Bel ons (Lokaal tarief)

Wij zijn bereikbaar van
ma t/m vrij van 10:00-17:00

+31 (0) 85 77 33 019

Social media

Sociale zaken

9,4Review LogoWij scoren een 9,4 op Kiyoh Reviews

NL DAMP B.V

Magelhaensstraat 6
4812 RE Breda
Nederland Bekijk op Google Maps

NL862048710B01
81329059

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking