Vóór 20:30 besteld, vandaag verzonden
Gratis verzending vanaf 30 euro
Niet goed, geld terug
Review Logo9,4 @ Kiyoh Reviews
WebwinkelkeuriDEALPostNLAdvies
0

Vanwege het online- en smaakverbod zijn wij per 1 januari 2024 gestopt met de online verkoop van e-sigaretten & e-liquid.
U bent van harte welkom in onze fysieke winkels in Breda en in België
Vanwege het online- en smaakverbod zijn wij per 1 januari 2024 gestopt met de online verkoop van e-sigaretten & e-liquid.
U bent van harte welkom in onze fysieke winkels in Breda en in België
Meer informatie

Review Logo9,4 @ Kiyoh Reviews
0
Vóór 20:30 besteld, vandaag verzonden
Gratis verzending vanaf 30 euro
Niet goed, geld terug

Vanwege het online- en smaakverbod zijn wij per 1 januari 2024 gestopt met de online verkoop van e-sigaretten & e-liquid.
U bent van harte welkom in onze fysieke winkels in Breda en in België
Vanwege het online- en smaakverbod zijn wij per 1 januari 2024 gestopt met de online verkoop van e-sigaretten & e-liquid.
U bent van harte welkom in onze fysieke winkels in Breda en in België
Meer informatie

Wij doen er alles aan om je berichten zo snel mogelijk te beantwoorden. Ben je op zoek naar de status van een bestelling? Log dan in met het e-mailadres van je bestelling om de status te bekijken. Heb je vragen over een product? Bekijk dan onze Wij doen er alles aan om je berichten zo snel mogelijk te beantwoorden. Ben je op zoek naar de status van een bestelling? Log dan in met het e-mailadres van je bestelling om de status te bekijken. Heb je vragen over een product? Bekijk dan onze Lees meer

E liquid kopen

De Ultieme Gids voor E-liquid: Kwaliteit, Variëteit en Veiligheid

Welkom bij onze uitgebreide gids over e-liquids. Hier bespreken we alles wat u moet weten over e-liquids, van kwaliteit en variëteit tot veiligheid en het maken van de beste keuze voor uw dampervaring.

Wat zijn E-liquid?

E-liquids, ook wel vape-sap of dampvloeistof genoemd, zijn de vloeistoffen die worden gebruikt in elektronische sigaretten en vape-pennen. Ze zijn samengesteld uit verschillende ingrediënten en smaken en worden omgezet in damp wanneer ze worden verwarmd door de verdamper in het apparaat.

Ingrediënten van E-liquid

E-liquids bevatten over het algemeen de volgende ingrediënten:

 • Propyleenglycol (PG): Een heldere, geurloze vloeistof die vaak wordt gebruikt in voedsel, cosmetica en farmaceutische producten. Het zorgt voor een goede smaakoverdracht en een "keelhit" vergelijkbaar met die van traditionele sigaretten.
 • Plantaardige glycerine (VG): Een dikke, zoete vloeistof die wordt gebruikt als basis voor e-liquids. Het zorgt voor grote dampwolken en een zachtere keelhit.
 • Smaakstoffen: E-liquids zijn verkrijgbaar in een breed scala aan smaken, van tabak en menthol tot fruit en desserts.
 • Nicotine (optioneel): Nicotine is een verslavende stof die in verschillende concentraties in e-liquids kan worden toegevoegd.

Soorten E-liquid

Er zijn verschillende soorten e-liquids beschikbaar, afhankelijk van uw voorkeuren en behoeften. Enkele van de meest voorkomende typen zijn:

 • PG/VG-verhoudingen
 • E-liquids zijn er in verschillende verhoudingen van PG en VG. De meest voorkomende verhoudingen zijn:
  • 50/50: Dit is een evenwichtige verhouding van PG en VG, die zowel een goede smaakoverdracht als grote dampwolken biedt. Het is geschikt voor de meeste vapers en apparaten.
  • 70/30: Dit type e-liquid heeft een hoger VG-gehalte, wat zorgt voor grotere dampwolken en een zachtere keelhit. Het is ideaal voor sub-ohm vapen en cloud-chasing.
 • Nicotinegehalte
 • E-liquids zijn verkrijgbaar met verschillende nicotinegehaltes, van 0 mg (nicotinevrij) tot 20 mg of meer. Het kiezen van het juiste nicotinegehalte is essentieel voor een bevredigende dampervaring en het succesvol overstappen van traditionele sigaretten.

Veiligheid en Kwaliteit van E-liquid

Het is belangrijk om e-liquids te kopen van gerenommeerde merken en leveranciers die voldoen aan de geldende regelgeving en kwaliteitsnormen. Let op de volgende aspecten bij het kiezen van e-liquids:

 • Ingrediënten van hoge kwaliteit: Zorg ervoor dat de e-liquids die u koopt ingrediënten van hoge kwaliteit bevatten, zoals farmaceutische kwaliteit PG en VG en voedselveilige smaakstoffen.
 • Regelgeving en certificering: Kies e-liquids die voldoen aan de wettelijke eisen en normen, zoals de Europese TPD-regelgeving (Tobacco Products Directive). Controleer of het product voldoet aan ISO-normen en of het laboratoriumtests heeft ondergaan om de veiligheid en kwaliteit te garanderen.
 • Verpakking en etikettering: Let op de verpakking en etikettering van e-liquids. Kies producten met duidelijke en informatieve etiketten, inclusief ingrediënten, nicotinegehalte, productiedatum en waarschuwingen.

Tips voor het kiezen van de juiste E-liquid

Het kiezen van de perfecte e-liquid kan een ontmoedigende taak zijn, vooral met de enorme variëteit aan smaken en opties die beschikbaar zijn. Hier zijn enkele tips om u te helpen de juiste keuze te maken:

 • Bepaal uw smaakvoorkeuren: Begin met het identificeren van de smaken die u het meest aanspreken. Als u net bent overgestapt van traditionele sigaretten, kunt u beginnen met tabak- of mentholsmaken voordat u experimenteert met fruitige of zoete smaken.
 • Kies het juiste nicotinegehalte: Als u eerder een zware roker was, kies dan voor een hoger nicotinegehalte, zoals 18 mg of 20 mg. Lichtere rokers kunnen kiezen voor lagere concentraties, zoals 3 mg of 6 mg.
 • Overweeg de PG/VG-verhouding: Als u op zoek bent naar een sterke keelhit en een goede smaakoverdracht, kies dan voor een e-liquid met een hogere PG-verhouding. Als u de voorkeur geeft aan grote dampwolken en een zachtere ervaring, kies dan voor een e-liquid met een hoger VG-gehalte.
 • Test verschillende smaken: Veel vape-winkels bieden proefstations waar u verschillende e-liquids kunt proberen voordat u een aankoop doet. Maak gebruik van deze mogelijkheid om uw favoriete smaken te ontdekken.

Hoe bewaart u E-liquids?

Om de kwaliteit en smaak van uw e-liquids te behouden, is het belangrijk om ze op de juiste manier te bewaren. Volg deze tips voor een optimale opslag:

 • Bewaar e-liquids op een koele, donkere plaats, zoals een kast of lade.
 • Vermijd blootstelling aan direct zonlicht en extreme temperaturen, die de smaak en kwaliteit kunnen aantasten.
 • Bewaar e-liquids in hun originele flesjes met kindveilige doppen om lekkage en accidentele inname te voorkomen.

Conclusie

E-liquids zijn een essentieel onderdeel van uw dampervaring en het kiezen van de juiste e-liquid kan uw tevredenheid en succes bij het overstappen van traditionele sigaretten aanzienlijk beïnvloeden. Door rekening te houden met factoren zoals smaakvoorkeuren, nicotinegehalte, PG/VG-verhouding en kwaliteit, kunt u een weloverwogen keuze maken die uw dampervaring naar een hoger niveau tilt.

Veelgestelde vragen over E-liquids

Q: Wat is het verschil tussen freebase nicotine en nicotinezouten?

A: Freebase nicotine is de meest voorkomende vorm van nicotine in e-liquids en wordt gemakkelijker door het lichaam opgenomen. Nicotinezouten zijn een alternatieve vorm van nicotine, waarbij nicotine wordt gecombineerd met een organisch zuur om de pH-waarde te verlagen. Dit resulteert in een minder scherpe keelhit en een snellere opname van nicotine, waardoor het geschikt is voor gebruikers die hogere nicotinegehaltes willen zonder de onaangename bijwerkingen.

Q: Kan ik mijn eigen e-liquid mengen?

A: Ja, veel vapers kiezen ervoor om hun eigen e-liquids te mengen om unieke smaken en sterktes te creëren. U kunt PG, VG, smaakstoffen en nicotine kopen bij gespecialiseerde winkels en online leveranciers. Zorg ervoor dat u veiligheidsmaatregelen neemt, zoals het dragen van handschoenen en het mengen in een goed geventileerde ruimte.

Q: Hoe lang blijft e-liquid goed?

A: De meeste e-liquids hebben een houdbaarheidsdatum van ongeveer 1 tot 2 jaar. Na verloop van tijd kunnen de smaak en kwaliteit van e-liquids afnemen. Bewaar uw e-liquids op een koele, donkere plaats om hun levensduur te verlengen.

Wil je liever op een andere manier contact?

Bel ons (Lokaal tarief)

Wij zijn bereikbaar van
ma t/m vrij van 10:00-17:00

+31 (0) 85 77 33 019

Social media

Sociale zaken

9,4Review LogoWij scoren een 9,4 op Kiyoh Reviews

NL DAMP B.V

Magelhaensstraat 6
4812 RE Breda
Nederland Bekijk op Google Maps

NL862048710B01
81329059

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking