Vóór 20:30 besteld, vandaag verzonden
Gratis verzending vanaf 30 euro
Niet goed, geld terug
Review Logo9,4 @ Kiyoh Reviews
WebwinkelkeuriDEALPostNLAdvies
0

Vanwege het online- en smaakverbod zijn wij per 1 januari 2024 gestopt met de online verkoop van e-sigaretten & e-liquid.
U bent van harte welkom in onze fysieke winkels in Breda en in België
Vanwege het online- en smaakverbod zijn wij per 1 januari 2024 gestopt met de online verkoop van e-sigaretten & e-liquid.
U bent van harte welkom in onze fysieke winkels in Breda en in België
Meer informatie

Review Logo9,4 @ Kiyoh Reviews
0
Vóór 20:30 besteld, vandaag verzonden
Gratis verzending vanaf 30 euro
Niet goed, geld terug

Vanwege het online- en smaakverbod zijn wij per 1 januari 2024 gestopt met de online verkoop van e-sigaretten & e-liquid.
U bent van harte welkom in onze fysieke winkels in Breda en in België
Vanwege het online- en smaakverbod zijn wij per 1 januari 2024 gestopt met de online verkoop van e-sigaretten & e-liquid.
U bent van harte welkom in onze fysieke winkels in Breda en in België
Meer informatie

Wij doen er alles aan om je berichten zo snel mogelijk te beantwoorden. Ben je op zoek naar de status van een bestelling? Log dan in met het e-mailadres van je bestelling om de status te bekijken. Heb je vragen over een product? Bekijk dan onze Wij doen er alles aan om je berichten zo snel mogelijk te beantwoorden. Ben je op zoek naar de status van een bestelling? Log dan in met het e-mailadres van je bestelling om de status te bekijken. Heb je vragen over een product? Bekijk dan onze Lees meer

E-sigaret vloeistof kopen?

Een zoektocht naar een E-sigaret vloeistof begint hier. Met een zeer uitgebreid assortiment aan vloeistof voor je e-sigaret, bieden wij voor iedere damper wat wils! Lees verder op deze pagina en ontdek meer over de verschillende E-sigaret vloeistoffen.

Wat is E-sigaret vloeistof en hoe gebruik ik deze in combinatie met de elektrische sigaret?

Een E-sigaret vloeistof is de vloeistof die wordt gebruikt in de E-sigaret. De E- sigaret vloeistof wordt ook wel E-liquid of E-juice genoemd. Alle deze verschillende namen komen op hetzelfde neer, de E- sigaret vloeistof is een basenicotine, een aroma en soms gedestilleerd water. De E-sigaret wordt  verdampt door de E-sigaret vloeistof. Er zijn een aantal verschillende factoren die invloed hebben op de kwaliteit van de E-sigaret vloeistof. Tuurlijk blijft dit altijd persoonlijk en moet men gewoon experimenteren tot hij of zij iets heeft gevonden wat prettig en lekker is.

U kunt uw E-sigaret het beste vullen via de zijkant van het tankje en niet via het midden. Na het vullen is het belangrijk om deze 5 tot 10 minuten te laten rusten, zoals kan de vloeistof goed in de wick trekken. Dit voorkomt een dryhit, wat niet prettig is voor u en niet goed voor de E-sigaret. Hierna kan u rustig beginnen met dampen. Neem een rustige hijs, niet te kort want dan krijgt u onvoldoende damp. Maar ook niet te hard, want dan is er de kans dat u E-sigaret vloeistof in uw mond krijgt. De eerste paar keren is zeker wennen, geef het even de tijd.  Probeer even pauze te nemen tussendoor, zodat E-sigaret kan afkoelen.

Waar bestaat E-sigaret vloeistof uit?

Een E-sigaret vloeistof is de vloeistof die E-sigaretten nodig hebben om te werken. Een E-sigaret vloeistof wordt ook wel E-liquid of E-juice genoemd. Een E-sigaret vloeistof is samengesteld uit een base, dit kan zowel VGals PG zijn of een mix hiervan. Daarnaast kunnen er verschillende gehaltes nicotine in zitten en een aroma die zorgt voor de smaak van een E-sigaret vloeistof. Ten slotte zit er in sommige E-sigaret vloeistoffen gedestilleerd water. De kwaliteit van een E-sigaret vloeistof heeft veel invloed om de smaak bij het dampen. De E-sigaret vloeistof speelt  een grote rol bij het gevoel en de beleving van het dampen, het gaat hier vooral om de smaak en het gevoel dat u krijgt in uw keel bij het inhaleren.

Zoals  eerder vermeld hierboven bestaat een E-sigaret vloeistof uit een base, nicotine en een aroma en soms gedestilleerd water. Hieronder wordt er dieper ingegaan op deze bestandsdelen. De base bestaat uit meestal uit een mengsel van PG en VG. Er zijn veel verschillende merken die verschillende verhoudingen aanbieden, neem hier een kijkje.

Propyleen Glycol  (PG)

PG staat voor propyleen glycol, dit is een kleurloze stof die is goedgekeurd voor het gebruik van consumenten. PG wordt ook wel gebruikt in theaters voor de rookmachines. PG is een dunne vloeistof met minder damp. Alhoewel PG goedgekeurd is, kan het soms toch voor irritaties in de keel of op de huid zorgen. De oplossing hiervoor is vaak een hoger percentage van de andere basisvloeistof VG.

Plantaardige Glycerine (VG)

VG staat voor plantaardige glycerine, dit is afkomstige van plantaardige olie en soms van dierlijk vet. De stof VG is niet schadelijk, VG wordt ook gebruikt in voeding, medicijnen en cosmetica. De stof VG geeft meer damp dan de stof PG, daarnaast kan het dus ook een oplossing zijn voor mensen die allergisch zijn voor PG. Voor deze mensen is er natuurlijk ook de optie om 100% VG te dampen. Het VG gehalte in een E-sigaret vloeistof heeft wel degelijk invloed op de kwaliteit van smaak, U kunt hier meer lezen over het verschil tussen VG en PG en wat voor invloed dit heeft.

Nicotine

Mensen die net zijn gestopt met roken en starten met dampenkiezen voor E-sigaret vloeistoffen met nicotine. Het lichaam is nog gewend aan de inname van nicotine en dit moet langzaam afgebouwd worden. Nicotine is een kleurloze vloeistof afkomstig van de tabaksplant, nicotine heeft een scherpe smaak. Nicotine heeft dan ook invloed op de smaak van een E-sigaret vloeistof, het versterkt namelijk. Sommige mensen vinden de smaak van nicotine lekker, anderen weer niet. Dit is gewoon een kwestie van experimenteren tot u het juiste nicotinegehalte voor u heeft gevonden. Bij vrijwel elke E-sigaret vloeistof in ons assortiment  heeft u de keuze uit 18 mg, 12 mg, 6 mg, 3 mg of 0 mg. Voor mensen die net zijn gestopt met roken wordt geadviseerd om te beginnen met 18 mg of 12 mg. Hierna kan u langzaam afbouwen tot nul of een andere gewenst nicotinegehalte. Lees hier meer over E-sigaret vloeistoffen met en zonder nicotine en de invloed hiervan op dampbeleving en uw lichaam.

Aroma’s

Een aroma geeft smaak een aan E-sigaret vloeistof, dit is natuurlijk niet geheel onbelangrijk. Er zijn veel verschillende smaken, zoals tabak,fruitzoetmenthol, drank enzovoort. Het is een kwestie van experimenteren om erachter te komen welke smaak bij u past. Beginnende dampers willen vaak dicht bij de smaak van een sigaret blijven en kiezen voor tabaksmaken. De tabaksmaak van een E-sigaret vloeistof is nooit hetzelfde als een echte sigaret.

Gedestilleerd water

Gedestilleerd water is gezuiverd water, er zijn zout en het merendeel van organische stoffen uitgehaald. Het gedestilleerd water wordt gebruikt om een E-sigaret vloeistof te verdunnen, niet in alle E-sigaretten vloeistof wordt dit gebruikt. Het wordt vaak gedaan in E-sigaret vloeistoffen  met een hoger VG gehalte, omdat deze vloeistof een dikkere structuur heeft.

Wil je liever op een andere manier contact?

Bel ons (Lokaal tarief)

Wij zijn bereikbaar van
ma t/m vrij van 10:00-17:00

085 77 33 019

Social media

Sociale zaken

9,4Review LogoWij scoren een 9,4 op Kiyoh Reviews

NL DAMP B.V

Magelhaensstraat 6
4812 RE Breda
Nederland Bekijk op Google Maps

NL862048710B01
81329059

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking