Terug

E sigaret vloeistof kopen – Alle informatie over de vloeistof voor je e-sigaret!

 • Door NLDamp
 • Friday 14 / 09 / 2018 3
E sigaret vloeistof kopen – Alle informatie over de vloeistof voor je e-sigaret!

Een zoektocht naar een E-sigaret vloeistof begint hier. Met een zeer uitgebreid assortiment aan vloeistof voor je e-sigaret, bieden wij voor iedere damper wat wils! Lees verder op deze pagina en ontdek meer over de verschillende E-sigaret vloeistoffen.

Wat is E-sigaret vloeistof en hoe gebruik ik deze in combinatie met de elektrische sigaret?

Een E-sigaret vloeistof is de vloeistof die wordt gebruikt in de E-sigaret. De E- sigaret vloeistof wordt ook wel E-liquid of E-juice genoemd. Alle deze verschillende namen komen op hetzelfde neer, de E- sigaret vloeistof is een base, nicotine, een aroma en soms gedestilleerd water. De E-sigaret wordt  verdampt door de E-sigaret vloeistof. Er zijn een aantal verschillende factoren die invloed hebben op de kwaliteit van de E-sigaret vloeistof. Tuurlijk blijft dit altijd persoonlijk en moet men gewoon experimenteren tot hij of zij iets heeft gevonden wat prettig en lekker is.

U kunt uw E-sigaret het beste vullen via de zijkant van het tankje en niet via het midden. Na het vullen is het belangrijk om deze 5 tot 10 minuten te laten rusten, zoals kan de vloeistof goed in de wick trekken. Dit voorkomt een dryhit, wat niet prettig is voor u en niet goed voor de E-sigaret. Hierna kan u rustig beginnen met dampen. Neem een rustige hijs, niet te kort want dan krijgt u onvoldoende damp. Maar ook niet te hard, want dan is er de kans dat u E-sigaret vloeistof in uw mond krijgt. De eerste paar keren is zeker wennen, geef het even de tijd.  Probeer even pauze te nemen tussendoor, zodat E-sigaret kan afkoelen.

e-sigaret vloeistof

Waar bestaat E-sigaret vloeistof uit?

Een E-sigaret vloeistof is de vloeistof die E-sigaretten nodig hebben om te werken. Een E-sigaret vloeistof wordt ook wel E-liquid of E-juice genoemd. Een E-sigaret vloeistof is samengesteld uit een base, dit kan zowel VG als PG zijn of een mix hiervan. Daarnaast kunnen er verschillende gehaltes nicotine in zitten en een aroma die zorgt voor de smaak van een E-sigaret vloeistof. Ten slotte zit er in sommige E-sigaret vloeistoffen gedestilleerd water. De kwaliteit van een E-sigaret vloeistof heeft veel invloed om de smaak bij het dampen. De E-sigaret vloeistof speelt  een grote rol bij het gevoel en de beleving van het dampen, het gaat hier vooral om de smaak en het gevoel dat u krijgt in uw keel bij het inhaleren.

Zoals  eerder vermeld hierboven bestaat een E-sigaret vloeistof uit een base, nicotine en een aroma en soms gedestilleerd water. Hieronder wordt er dieper ingegaan op deze bestandsdelen. De base bestaat uit meestal uit een mengsel van PG en VG. Er zijn veel verschillende merken die verschillende verhoudingen aanbieden, neem hier een kijkje.

Propyleen Glycol  (PG)

PG staat voor propyleen glycol, dit is een kleurloze stof die is goedgekeurd voor het gebruik van consumenten. PG wordt ook wel gebruikt in theaters voor de rookmachines. PG is een dunne vloeistof met minder damp. Alhoewel PG goedgekeurd is, kan het soms toch voor irritaties in de keel of op de huid zorgen. De oplossing hiervoor is vaak een hoger percentage van de andere basisvloeistof VG.

Plantaardige Glycerine (VG)

VG staat voor plantaardige glycerine, dit is afkomstige van plantaardige olie en soms van dierlijk vet. De stof VG is niet schadelijk, VG wordt ook gebruikt in voeding, medicijnen en cosmetica. De stof VG geeft meer damp dan de stof PG, daarnaast kan het dus ook een oplossing zijn voor mensen die allergisch zijn voor PG. Voor deze mensen is er natuurlijk ook de optie om 100% VG te dampen, lees hier meer daarover.  Het VG gehalte in een E-sigaret vloeistof heeft wel degelijk invloed op de kwaliteit van smaak, U kunt hier meer lezen over het verschil tussen VG en PG en wat voor invloed dit heeft.

Nicotine

Mensen die net zijn gestopt met roken en starten met dampen kiezen voor E-sigaret vloeistoffen met nicotine. Het lichaam is nog gewend aan de inname van nicotine en dit moet langzaam afgebouwd worden. Nicotine is een kleurloze vloeistof afkomstig van de tabaksplant, nicotine heeft een scherpe smaak. Nicotine heeft dan ook invloed op de smaak van een E-sigaret vloeistof, het versterkt namelijk. Sommige mensen vinden de smaak van nicotine lekker, anderen weer niet. Dit is gewoon een kwestie van experimenteren tot u het juiste nicotinegehalte voor u heeft gevonden. Bij vrijwel elke E-sigaret vloeistof in ons assortiment  heeft u de keuze uit 18 mg, 12 mg, 6 mg, 3 mg of 0 mg. Voor mensen die net zijn gestopt met roken wordt geadviseerd om te beginnen met 18 mg of 12 mg. Hierna kan u langzaam afbouwen tot nul of een andere gewenst nicotinegehalte. Lees hier meer over E-sigaret vloeistoffen met en zonder nicotine en de invloed hiervan op dampbeleving en uw lichaam.

Aroma’s

Een aroma geeft smaak een aan E-sigaret vloeistof, dit is natuurlijk niet geheel onbelangrijk. Er zijn veel verschillende smaken, zoals tabak, fruit, zoet, menthol, drank enzovoort. Het is een kwestie van experimenteren om erachter te komen welke smaak bij u past. Beginnende dampers willen vaak dicht bij de smaak van een sigaret blijven en kiezen voor tabaksmaken. De tabaksmaak van een E-sigaret vloeistof is nooit hetzelfde als een echte sigaret.

Gedestilleerd water

Gedestilleerd water is gezuiverd water, er zijn zout en het merendeel van organische stoffen uitgehaald. Het gedestilleerd water wordt gebruikt om een E-sigaret vloeistof te verdunnen, niet in alle E-sigaretten vloeistof wordt dit gebruikt. Het wordt vaak gedaan in E-sigaret vloeistoffen  met een hoger VG gehalte, omdat deze vloeistof een dikkere structuur heeft.

Welke verschillende smaken aan E-sigaret vloeistof zijn er?

Op onze website bieden wij zes verschillende categorieën e-sigaret vloeistof aan namelijk:

 

Zoals je ziet is e-sigaret vloeistof er in verschillende smaken. Naast dat je deze smaken afzonderlijk van elkaar kunt bestellen, zijn deze ook zeer goed met elkaar te mengen waardoor je zelf je lekkerste e-sigaret vloeistof maakt.

e-sigaret vloeistof

DIY : Zelf de beste E-sigaret vloeistof maken ?

Bent u een ervaren damper of vindt u het leuk om zelf te experimenteren, dan is de categorie DIY misschien leuk voor u. In deze categorie vindt u alles wat u nodig heeft om zelf een E- sigaret vloeistof te maken. U kunt zelf kiezen hoeveel PG of VG u wilt, welk nicotinegehalte en ten slotte kan u er een aroma aan toevoegen voor de smaak. Neem hier een kijkje.

Shake & Vape

Shake & Vape is E-sigaret vloeistof  zonder nicotine. Echter kun je aan de E- sigaret vleoistof van Shake & Vape zelf nicotine toevoegen zodat je een eigen sterkte realiseert. Shake & Vape wordt altijd geleverd in grote flessen E-sigaret vloeistof, meestal van 50 ml. In de fles zelf zit echter nog extra ruimte voor een nicotinebooster (een smaakloze E-sigaret vloeistof met een hoger nicotine). De smaak van Shake & Vape is precies gebalanceerd zodat deze met deze nicotinebooster gebruikt kan worden. Lees hier meer over de Shake & Vape.

Reacties

 • Placeholder

  anja de bont

  Friday 14 / 09 / 2018 @ 14:02

  vorige week begonnen smaakjes zijn heerlijk van jullie en betaalbaar dus ik rook nu geen echte sigaretten meer vind dit veel lekkerder

 • Placeholder

  H de Jager

  Friday 14 / 09 / 2018 @ 14:54

  Zeg me welke e-sigaret ik moet nemen met nicotine als een normale sigaret! En wat kost dan het totaal plaatje van een van de betere e-sigaretten !!Help!!

 • Placeholder

  Hanneke Bergen

  Friday 14 / 09 / 2018 @ 11:35

  Ik ben nu eindelijk zover dat het echt tijd is om te stoppen met roken. Door het roken is mijn energie niveau helaas behoorlijk gedaald en hier wil ik wat aan gaan doen. Maar zomaar stoppen met roken, lukt me helaas niet. Nu heb ik sinds een week de e-sigaret in gebruik. blijkbaar had ik de e-sigaret niet goed inelkaar gezet toen ik de e-liquid aan gevuld had, waardoor ik het vloeistof rechtstreeks in mijn mond kreeg. Is dit schadelijk? Ik hoor het graag.

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
NLDamp 9,1 / 10 - 1630 Beoordelingen @ KiYoh
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen