Terug

E-sigaret kopen

E-sigaret kopen? Dan ben je op deze pagina op het juiste adres. Wij bieden een groot assortiment aan elektronische sigaretten. Bekijk de onderstaande categorieën!

Filters

E-sigaret kopen

E-sigaret kopen? Lees alles over het kopen van een e-sigaret!

Op zoek naar de beste e-sigaret? Lees eerst alle informatie goed door. Zo kunt u een wel overwogen keuze maken voor het kopen van een e-sigaret starterkit. Iedere set is geschikt voor een ander type gebruiker. Dit is dan ook de reden waarom wij een groot assortiment e-sigaretten hebben zodat we het perfecte product kunnen bieden voor iedere gebruiker.

Wat is een e-sigaret?

Een elektronische sigaret is een apparaat waarin een vloeistof met of zonder nicotine wordt verdampt en omgezet naar waterdamp. Deze vloeistof, een zogenaamde e-liquiddeze kan worden geïnhaleerd en is verkrijgbaar in verschillende smaken.

Het apparaat kan gebruikt worden als alternatief van het roken van sigaretten, shag of sigaren. Het wordt ook wel een vape of damper genoemd. De manier van dampen is per e-sigaret verschillend. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn tussen de verschillende e-sigaretten.

Dit is een korte uitleg over de elektrische sigaret, wil je nou meer informatie of een advies op maat? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Wat voor e-sigaretten zijn er?

Hier onder geven we je korte informatie over de meest voorkomende type modellen en merken. Ook hebben wij een aparte keuzehulp gemaakt die de keuze voor een type model gemakkelijker moet maken. Start hier direct de e-sigaret keuzehup

 • All in one e-sigaret

Een bekende e sigaret starterset is het All-in one type. Deze elektrische sigaret is een makkelijke e sigaret en perfect voor beginners.

Deze e sigaret dankt zijn naam doordat deze volledig uit één stuk bestaat. Je hoeft dus geen losse onderdelen te vervangen. De batterij en de tank bestaan dus uit één geheel. Een nadeel hiervan is dat je de onderdelen niet los kunt vervangen, hierdoor moet je direct een gehele e-sigaret vervangen op het moment dat deze kapot is gegaan. Het voordeel daar in tegen is dat deze e-sigaretten relatief goedkoop zijn in aanschaf.

Bekijk Alle All in One e-sigaretten

 • Het Pod systeem e-sigaret

Dit soort is relatief nieuw op de markt en gaan we steeds vaker terugzien.
Voor beginners misschien wel de beste e sigaret is de Pod e sigaret. Waarom? De e sigaret werkt met losse Pods. Deze zijn gemakkelijk bij te vullen en (snel) te verwisselen.

Ideaal voor de gebruikers die weinig onderhoud aan de e-sigaret willen. Een POD is namelijk erg gemakkelijk en snel te vervangen.

Bekijk alle POD E-sigaretten

 • Sub Ohm e-sigaret

De derde categorie elektrische sigaretten is geschikt voor sub ohm dampen. Bij sub ohm dampen wordt er gebruik gemaakt van een coil met een weerstand van 1 Ohm of lager. Er is dan sprake van ‘Direct Lung’ inhalatie(gelijk aan een waterpijp), dus de damp gaat direct naar uw longen. Deze damp is dikker en wordt door velen als ‘smaakvoller’ gezien. 

Deze categorie is ideaal voor de wat meer ervaren gebruikers onder ons die op zoek zijn naar de optimale smaak of het dampen van de grootste wolken, ook wel cloud/flavour chasing genoemd.

Bekijk alle Sub Ohm e-sigaretten

Wat is de beste e-sigaret?

Wat de beste e-sigaret is, is voor iedere persoon verschillend. Afhankelijk van je wensen en behoeftes kan de beste keuze voor een e-sigaret voor iedere persoon verschillend zijn.

Weet je niet zeker waar je het beste op kunt letten bij de keuze van een e-sigaret? Vraag het ons dan! Of doe de e-sigaret keuzehulp check.

U kunt natuurlijk ook contact opnemen met onze klantenservice voor meer informatie over welke e-sigaret het beste past bij u als gebruiker.

Welke e-sigaret merken passen bij mij?

Er bestaan erg veel verschillende merken e-smokers, ieder merk is verschillend en biedt verschillend oplossingen. Ben je op zoek aar een e-sigaret van bijvoorbeeld Justfog, zoek dan tussen de filters op het merk Justfog. Andere merken die wij op onze website aanbieden zijn e-sigaretten van bijvoorbeeld Eleaf, Joyetech, SMOK, Vaporesso, Vaptio en meer!

Justfog e-sigaret

Smok e-sigaret

Aspire e-sigaret

Freemax e-sigaret

Joyetech e-sigaret

Vaptio e-sigaret

Vaporesso e-sigaret

Geekvape e-sigaret

Eleaf e-sigaret

Uwell e-sigaret

HEXA e-sigaret

Voopoo

Wat voor niveau ben je naar op zoek? Hoe veel opties wil je?

Afhankelijk van hoeveel mogelijkheden je wilt gebruiken, kies je voor een model. Wil je bijvoorbeeld gebruik maken van een e-sigaret met een interne batterij of kies je liever voor een model met een externe (losse) batterij. Dit is afhankelijk van waar u naar op zoek bent en wat uw mensen zijn.

Ook kun je kiezen om gebruik te maken van veel geavanceerde opties. Zo zijn er bijvoorbeeld e-sigaretten die gebruik maken van temperature control.

Dit zijn modellen die het mogelijk maken om een temperatuur in te stellen. De e-sigaret gaat dan zelf op zoek naar wat voor wattage het best past bij je instellingen. Echter is dit niet voor beginners.

Om het gemakkelijk te maken voor iedereen, hebben we onze e-sigaretten uitgesplitst op niveau. Zo zijn er speciale e-sigaretten voor bijvoorbeeld beginners, gemiddeld en ervaren gebruikers. Zo kies je gemakkelijk zelf je moeilijkheidsgraad.

Welke e-liquid voor je e-sigaret kopen?

Wanneer je een e sigaret koopt, dien je nog losse e-liquid aan te schaffen om te verdampen. Dit met uitzondering van voor gevulde e sigaretten zoals de BluVype of HEXA. Deze liquid is verkrijgbaar in veel verschillende smaken en nicotine gehalte.

Liquid voor de e-smoker wordt over het algemeen e-liquid genoemd. E-liquid is de vloeistof die wordt verdampt bij het gebruik van de e-sigaret. Buiten de merken die hierboven zijn genoemd, kun je e-liquid kopen in alle verschillende smaken die je kunt bedenken. Van fruit naar tabak en mint en menthol smaken maar ook bijvoorbeeld toetjes, koekjes en andere zoete smaken.

Wanneer je net begint met elektronisch roken, is het belangrijk om op zoek te gaan naar de juiste smaak. Dit kan af en toe eventjes duren tot je de juiste smaak hebt gevonden. Misschien wil je daarnaast wel verschillende smaken mengen met elkaar. Op deze manier realiseer je een eigen geheel nieuwe smaak die helemaal naar jouw wensen is.

Daarnaast heb je de keuze om nicotine te gebruiken in je e-sigaret, dat gaan we uitleggen in de volgende paragraaf.

Hoeveel nicotine in je e-sigaret gebruiken?

Of je kiest voor een e-sigaret met of zonder nicotine is afhankelijk van je gebruik. Gebruik je momenteel sigaretten of een andere vorm van tabak? Dan kan het aan te raden zijn om eerst een hoger nicotinegehalte te nemen en daarna het nicotinegehalte af te bouwen naar een lager niveau.

Om te beginnen adviseren we mensen die stoppen met roken van tabak om te kiezen voor een e-liquid met een nicotinegehalte van bijvoorbeeld 12 mg/ml of misschien wel 18 mg/ml. Daarna kun je de nicotine langzaam maar zeker afbouwen zodat je uiteindelijk zelfs zonder nicotine kunt dampen.

Wil je graag weten welk nicotinegehalte bij jou past? Lees dan onze blog 'Nicotine in de e-sigaret'.

Direct Lung (DL) e-sigaret vs Mouth to Lung (MTL) e-sigaret

Er zijn verschillende manieren van elektrisch roken. Om de belangrijkste manieren te onderscheiden gebruiken we DL en MTL. Dit betekend, 'Direct over de Long' of eerst in de mond inhaleren en daarna pas verder inhaleren.

Wat voor manier van dampen het beste bij je past, is moeilijk te zeggen. Ben je op zoek naar een ervaring waarbij het inhaleren van een e-sigaret lijkt op het inhaleren van een normale tabak sigaret? Kies dan voor een MTL e-sigaret. Een Justfog Q16 is dan bijvoorbeeld een populair model.

Kies je liever voor een waterpijp ervaring? Kies dan voor een Direct Lung e-sigaret. Deze e-sigaretten produceren meer damp en daarvoor verbruiken ze ook meer vloeistof.

Echter is de smaak wel een stuk beter dan bij een MTL e-sigaret. Let op! Kies altijd voor een lager nicotinegehalte dan dat je normaal zou doen wanneer je kiest voor een DL e-sigaret.

Heb je vragen over het verschil tussen de modellen e-sigaretten, neem dan contact op met onze klantenservice voor meer informatie. Wij helpen je graag verder bij je keuze.

E-sigaret kopen informatie!

Ben je op zoek naar informatie over het kopen van een e-sigaret? Dan kunt u eens een kijkje nemen op onze hulp en advies pagina. Op deze pagina vind je veel informatie over je e-sigaret. Daarnaast vind je hier alles over de verschillende type e sigaretten en over bijvoorbeeld inhalatiemethodes zoals MTL en DL.

Staat uw vraag over uw elektronische sigaret er niet tussen? Neem dan contact op met onze klantenservice. Wij helpen u graag bij uw keuze.

Als je begint met de e-sigaret lijkt het allemaal erg ingewikkeld. Als je echter een tijdje bezig bent, lijkt het allemaal makkelijker te zijn dan verwacht.

Naast onze klantenservice ontvang je na het kiezen van een e-sigaret een e-mail met alle informatie waar je rekening mee kunt houden als het om onderhoud gaat.

FAQ

Wat is een e-sigaret

Een e-sigaret (elektronische sigaret) verdampt een vloeistof die een mengsel van smaakstoffen en andere stoffen bevat. De vloeistof, of e-liquid, wordt verhit zodat er damp ontstaat die de gebruiker kan inhaleren. De vloeistof bevat geen tabak, zoals een gewone sigaret, maar vaak wel nicotine. De e-sigaret is verkrijgbaar in allerlei modellen en smaken.

Is een e-sigaret veilig?

Alle e-sigaretten en e-liquids die worden verkocht in de betrouwbare dampwinkels zijn gecontroleerd onder de Nederlandse wet & regelgeving en zijn dus goedgekeurd voor verkoop. De media heeft de laatste tijd veel negatief nieuws uitgebracht over de e-sigaret/liquid wat volgens velen niet helemaal eerlijk is gegaan.

Is een e-sigaret beter dan reguliere tabak?

Elektronisch roken is een goed alternatief tegenover het roken van reguliere tabak. Dit wil niet zeggen dat het direct ‘’gezond’’ is en het zal nog steeds risico’s met zich meebrengen. Daarentegen is het wel een stuk minder schadelijk. Dit komt omdat er schadelijke stoffen zoals teer en koolstofmonoxide niet teruggevonden wordt in de e-sigaret. Deze stoffen voegen ze kunstmatig toe bij reguliere tabak om de nicotine goed in het lichaam op te laten nemen. Omdat de e-sigaret e-liquid verdampt en dus geen verbranding plaatst vindt zorgt dit ook voor een enorme afname van stoffen die eventueel vrij zouden komen. Hierdoor is de e-sigaret sterk in opkomst.

Hoe lang gaat een e-sigaret mee?

Afhankelijk van welk soort e-sigaret je koopt en natuurlijk het gebruik ervan kan dit in de praktijk verschillen. Maar om een maat staaf te pakken kan een e-sigaret van degelijke kwaliteit toch zeker 1 tot 2 jaar meegaan. Het zou kunnen dat je tussendoor de batterij eens zou moeten vervangen omdat deze zoals elke batterij zijn ‘’capaciteit’’ verliest na vaak opladen. Denk hier ook aan wanneer je een e-sigaret koopt met een interne batterij. Dit wil betekenen dat je na ongeveer 1 jaar een nieuwe nodig heeft.

Moet ik mijn e-sigaret onderhouden?

Om de e-sigaret optimaal te blijven gebruiken is het aan te raden om de e-sigaret regelmatig schoon te maken. Vaak kan dit gedaan worden wanneer de coil vervangen moet worden. De e-sigaret schoonmaken doet u door de onderdelen los te draaien en deze met lauw water schoon te maken. Zorg er goed voor dat de onderdelen goed droog gemaakt worden voordat u de e-sigaret terug in elkaar zet. Wees voorzichtig met het glaasje dat bij de e-sigaret zit, deze kan namelijk erg snel kapot gaan.

Welke soorten e-sigaretten zijn er?

Ze kunnen gespecificeerd worden in POD systemen , Cartridge systemen, Starterkits en MODS. Elk soort heeft zijn voor en nadelen dus lees jezelf een goed in voordat je er een wil bestellen. Even in het kort POD systemen zijn refillable met meestal 1 knop en een ingebouwde batterij. Cartridge systemen zijn voor gevuld vanuit de fabriek en dus nog makkelijker te gebruiken meestal zelfs zonder knoppen. Starterkits werken met clearomizers die zelf gevuld kunnen worden en hebben wat meer opties maar blijven beperkt, waarbij gebruik gemaakt wordt van een interne batterij. Mods daar in tegen hebben veel opties, meestal ook 2 batterijen die vervangen kunnen worden, de mods hebben veel opties en de mogelijkheid extreme weerstanden te bieden.

Ga ik verschil merken wanneer ik over stap naar een e-sigaret?

Ja, na zelfs een korte tijd zal uw zuurstofgehalte weer normaliseren. Dit komt omdat de e-sigaret geen gebruik maakt van koolmonoxide. Andere verschillen zullen zijn het terug krijgen van reuk en smaakvermogen , gemakkelijker ademen gepaard met een betere conditie.

E-sigaret kopen

E-sigaret kopen? Dan ben je op deze pagina op het juiste adres. Wij bieden een groot assortiment aan elektronische sigaretten. Bekijk de onderstaande categorieën!

E-sigaret kopen

E-sigaret kopen? Lees alles over het kopen van een e-sigaret!

Op zoek naar de beste e-sigaret? Lees eerst alle informatie goed door. Zo kunt u een wel overwogen keuze maken voor het kopen van een e-sigaret starterkit. Iedere set is geschikt voor een ander type gebruiker. Dit is dan ook de reden waarom wij een groot assortiment e-sigaretten hebben zodat we het perfecte product kunnen bieden voor iedere gebruiker.

Wat is een e-sigaret?

Een elektronische sigaret is een apparaat waarin een vloeistof met of zonder nicotine wordt verdampt en omgezet naar waterdamp. Deze vloeistof, een zogenaamde e-liquiddeze kan worden geïnhaleerd en is verkrijgbaar in verschillende smaken.

Het apparaat kan gebruikt worden als alternatief van het roken van sigaretten, shag of sigaren. Het wordt ook wel een vape of damper genoemd. De manier van dampen is per e-sigaret verschillend. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn tussen de verschillende e-sigaretten.

Dit is een korte uitleg over de elektrische sigaret, wil je nou meer informatie of een advies op maat? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Wat voor e-sigaretten zijn er?

Hier onder geven we je korte informatie over de meest voorkomende type modellen en merken. Ook hebben wij een aparte keuzehulp gemaakt die de keuze voor een type model gemakkelijker moet maken. Start hier direct de e-sigaret keuzehup

 • All in one e-sigaret

Een bekende e sigaret starterset is het All-in one type. Deze elektrische sigaret is een makkelijke e sigaret en perfect voor beginners.

Deze e sigaret dankt zijn naam doordat deze volledig uit één stuk bestaat. Je hoeft dus geen losse onderdelen te vervangen. De batterij en de tank bestaan dus uit één geheel. Een nadeel hiervan is dat je de onderdelen niet los kunt vervangen, hierdoor moet je direct een gehele e-sigaret vervangen op het moment dat deze kapot is gegaan. Het voordeel daar in tegen is dat deze e-sigaretten relatief goedkoop zijn in aanschaf.

Bekijk Alle All in One e-sigaretten

 • Het Pod systeem e-sigaret

Dit soort is relatief nieuw op de markt en gaan we steeds vaker terugzien.
Voor beginners misschien wel de beste e sigaret is de Pod e sigaret. Waarom? De e sigaret werkt met losse Pods. Deze zijn gemakkelijk bij te vullen en (snel) te verwisselen.

Ideaal voor de gebruikers die weinig onderhoud aan de e-sigaret willen. Een POD is namelijk erg gemakkelijk en snel te vervangen.

Bekijk alle POD E-sigaretten

 • Sub Ohm e-sigaret

De derde categorie elektrische sigaretten is geschikt voor sub ohm dampen. Bij sub ohm dampen wordt er gebruik gemaakt van een coil met een weerstand van 1 Ohm of lager. Er is dan sprake van ‘Direct Lung’ inhalatie(gelijk aan een waterpijp), dus de damp gaat direct naar uw longen. Deze damp is dikker en wordt door velen als ‘smaakvoller’ gezien. 

Deze categorie is ideaal voor de wat meer ervaren gebruikers onder ons die op zoek zijn naar de optimale smaak of het dampen van de grootste wolken, ook wel cloud/flavour chasing genoemd.

Bekijk alle Sub Ohm e-sigaretten

Wat is de beste e-sigaret?

Wat de beste e-sigaret is, is voor iedere persoon verschillend. Afhankelijk van je wensen en behoeftes kan de beste keuze voor een e-sigaret voor iedere persoon verschillend zijn.

Weet je niet zeker waar je het beste op kunt letten bij de keuze van een e-sigaret? Vraag het ons dan! Of doe de e-sigaret keuzehulp check.

U kunt natuurlijk ook contact opnemen met onze klantenservice voor meer informatie over welke e-sigaret het beste past bij u als gebruiker.

Welke e-sigaret merken passen bij mij?

Er bestaan erg veel verschillende merken e-smokers, ieder merk is verschillend en biedt verschillend oplossingen. Ben je op zoek aar een e-sigaret van bijvoorbeeld Justfog, zoek dan tussen de filters op het merk Justfog. Andere merken die wij op onze website aanbieden zijn e-sigaretten van bijvoorbeeld Eleaf, Joyetech, SMOK, Vaporesso, Vaptio en meer!

Justfog e-sigaret

Smok e-sigaret

Aspire e-sigaret

Freemax e-sigaret

Joyetech e-sigaret

Vaptio e-sigaret

Vaporesso e-sigaret

Geekvape e-sigaret

Eleaf e-sigaret

Uwell e-sigaret

HEXA e-sigaret

Voopoo

Wat voor niveau ben je naar op zoek? Hoe veel opties wil je?

Afhankelijk van hoeveel mogelijkheden je wilt gebruiken, kies je voor een model. Wil je bijvoorbeeld gebruik maken van een e-sigaret met een interne batterij of kies je liever voor een model met een externe (losse) batterij. Dit is afhankelijk van waar u naar op zoek bent en wat uw mensen zijn.

Ook kun je kiezen om gebruik te maken van veel geavanceerde opties. Zo zijn er bijvoorbeeld e-sigaretten die gebruik maken van temperature control.

Dit zijn modellen die het mogelijk maken om een temperatuur in te stellen. De e-sigaret gaat dan zelf op zoek naar wat voor wattage het best past bij je instellingen. Echter is dit niet voor beginners.

Om het gemakkelijk te maken voor iedereen, hebben we onze e-sigaretten uitgesplitst op niveau. Zo zijn er speciale e-sigaretten voor bijvoorbeeld beginners, gemiddeld en ervaren gebruikers. Zo kies je gemakkelijk zelf je moeilijkheidsgraad.

Welke e-liquid voor je e-sigaret kopen?

Wanneer je een e sigaret koopt, dien je nog losse e-liquid aan te schaffen om te verdampen. Dit met uitzondering van voor gevulde e sigaretten zoals de BluVype of HEXA. Deze liquid is verkrijgbaar in veel verschillende smaken en nicotine gehalte.

Liquid voor de e-smoker wordt over het algemeen e-liquid genoemd. E-liquid is de vloeistof die wordt verdampt bij het gebruik van de e-sigaret. Buiten de merken die hierboven zijn genoemd, kun je e-liquid kopen in alle verschillende smaken die je kunt bedenken. Van fruit naar tabak en mint en menthol smaken maar ook bijvoorbeeld toetjes, koekjes en andere zoete smaken.

Wanneer je net begint met elektronisch roken, is het belangrijk om op zoek te gaan naar de juiste smaak. Dit kan af en toe eventjes duren tot je de juiste smaak hebt gevonden. Misschien wil je daarnaast wel verschillende smaken mengen met elkaar. Op deze manier realiseer je een eigen geheel nieuwe smaak die helemaal naar jouw wensen is.

Daarnaast heb je de keuze om nicotine te gebruiken in je e-sigaret, dat gaan we uitleggen in de volgende paragraaf.

Hoeveel nicotine in je e-sigaret gebruiken?

Of je kiest voor een e-sigaret met of zonder nicotine is afhankelijk van je gebruik. Gebruik je momenteel sigaretten of een andere vorm van tabak? Dan kan het aan te raden zijn om eerst een hoger nicotinegehalte te nemen en daarna het nicotinegehalte af te bouwen naar een lager niveau.

Om te beginnen adviseren we mensen die stoppen met roken van tabak om te kiezen voor een e-liquid met een nicotinegehalte van bijvoorbeeld 12 mg/ml of misschien wel 18 mg/ml. Daarna kun je de nicotine langzaam maar zeker afbouwen zodat je uiteindelijk zelfs zonder nicotine kunt dampen.

Wil je graag weten welk nicotinegehalte bij jou past? Lees dan onze blog 'Nicotine in de e-sigaret'.

Direct Lung (DL) e-sigaret vs Mouth to Lung (MTL) e-sigaret

Er zijn verschillende manieren van elektrisch roken. Om de belangrijkste manieren te onderscheiden gebruiken we DL en MTL. Dit betekend, 'Direct over de Long' of eerst in de mond inhaleren en daarna pas verder inhaleren.

Wat voor manier van dampen het beste bij je past, is moeilijk te zeggen. Ben je op zoek naar een ervaring waarbij het inhaleren van een e-sigaret lijkt op het inhaleren van een normale tabak sigaret? Kies dan voor een MTL e-sigaret. Een Justfog Q16 is dan bijvoorbeeld een populair model.

Kies je liever voor een waterpijp ervaring? Kies dan voor een Direct Lung e-sigaret. Deze e-sigaretten produceren meer damp en daarvoor verbruiken ze ook meer vloeistof.

Echter is de smaak wel een stuk beter dan bij een MTL e-sigaret. Let op! Kies altijd voor een lager nicotinegehalte dan dat je normaal zou doen wanneer je kiest voor een DL e-sigaret.

Heb je vragen over het verschil tussen de modellen e-sigaretten, neem dan contact op met onze klantenservice voor meer informatie. Wij helpen je graag verder bij je keuze.

E-sigaret kopen informatie!

Ben je op zoek naar informatie over het kopen van een e-sigaret? Dan kunt u eens een kijkje nemen op onze hulp en advies pagina. Op deze pagina vind je veel informatie over je e-sigaret. Daarnaast vind je hier alles over de verschillende type e sigaretten en over bijvoorbeeld inhalatiemethodes zoals MTL en DL.

Staat uw vraag over uw elektronische sigaret er niet tussen? Neem dan contact op met onze klantenservice. Wij helpen u graag bij uw keuze.

Als je begint met de e-sigaret lijkt het allemaal erg ingewikkeld. Als je echter een tijdje bezig bent, lijkt het allemaal makkelijker te zijn dan verwacht.

Naast onze klantenservice ontvang je na het kiezen van een e-sigaret een e-mail met alle informatie waar je rekening mee kunt houden als het om onderhoud gaat.

FAQ

Wat is een e-sigaret

Een e-sigaret (elektronische sigaret) verdampt een vloeistof die een mengsel van smaakstoffen en andere stoffen bevat. De vloeistof, of e-liquid, wordt verhit zodat er damp ontstaat die de gebruiker kan inhaleren. De vloeistof bevat geen tabak, zoals een gewone sigaret, maar vaak wel nicotine. De e-sigaret is verkrijgbaar in allerlei modellen en smaken.

Is een e-sigaret veilig?

Alle e-sigaretten en e-liquids die worden verkocht in de betrouwbare dampwinkels zijn gecontroleerd onder de Nederlandse wet & regelgeving en zijn dus goedgekeurd voor verkoop. De media heeft de laatste tijd veel negatief nieuws uitgebracht over de e-sigaret/liquid wat volgens velen niet helemaal eerlijk is gegaan.

Is een e-sigaret beter dan reguliere tabak?

Elektronisch roken is een goed alternatief tegenover het roken van reguliere tabak. Dit wil niet zeggen dat het direct ‘’gezond’’ is en het zal nog steeds risico’s met zich meebrengen. Daarentegen is het wel een stuk minder schadelijk. Dit komt omdat er schadelijke stoffen zoals teer en koolstofmonoxide niet teruggevonden wordt in de e-sigaret. Deze stoffen voegen ze kunstmatig toe bij reguliere tabak om de nicotine goed in het lichaam op te laten nemen. Omdat de e-sigaret e-liquid verdampt en dus geen verbranding plaatst vindt zorgt dit ook voor een enorme afname van stoffen die eventueel vrij zouden komen. Hierdoor is de e-sigaret sterk in opkomst.

Hoe lang gaat een e-sigaret mee?

Afhankelijk van welk soort e-sigaret je koopt en natuurlijk het gebruik ervan kan dit in de praktijk verschillen. Maar om een maat staaf te pakken kan een e-sigaret van degelijke kwaliteit toch zeker 1 tot 2 jaar meegaan. Het zou kunnen dat je tussendoor de batterij eens zou moeten vervangen omdat deze zoals elke batterij zijn ‘’capaciteit’’ verliest na vaak opladen. Denk hier ook aan wanneer je een e-sigaret koopt met een interne batterij. Dit wil betekenen dat je na ongeveer 1 jaar een nieuwe nodig heeft.

Moet ik mijn e-sigaret onderhouden?

Om de e-sigaret optimaal te blijven gebruiken is het aan te raden om de e-sigaret regelmatig schoon te maken. Vaak kan dit gedaan worden wanneer de coil vervangen moet worden. De e-sigaret schoonmaken doet u door de onderdelen los te draaien en deze met lauw water schoon te maken. Zorg er goed voor dat de onderdelen goed droog gemaakt worden voordat u de e-sigaret terug in elkaar zet. Wees voorzichtig met het glaasje dat bij de e-sigaret zit, deze kan namelijk erg snel kapot gaan.

Welke soorten e-sigaretten zijn er?

Ze kunnen gespecificeerd worden in POD systemen , Cartridge systemen, Starterkits en MODS. Elk soort heeft zijn voor en nadelen dus lees jezelf een goed in voordat je er een wil bestellen. Even in het kort POD systemen zijn refillable met meestal 1 knop en een ingebouwde batterij. Cartridge systemen zijn voor gevuld vanuit de fabriek en dus nog makkelijker te gebruiken meestal zelfs zonder knoppen. Starterkits werken met clearomizers die zelf gevuld kunnen worden en hebben wat meer opties maar blijven beperkt, waarbij gebruik gemaakt wordt van een interne batterij. Mods daar in tegen hebben veel opties, meestal ook 2 batterijen die vervangen kunnen worden, de mods hebben veel opties en de mogelijkheid extreme weerstanden te bieden.

Ga ik verschil merken wanneer ik over stap naar een e-sigaret?

Ja, na zelfs een korte tijd zal uw zuurstofgehalte weer normaliseren. Dit komt omdat de e-sigaret geen gebruik maakt van koolmonoxide. Andere verschillen zullen zijn het terug krijgen van reuk en smaakvermogen , gemakkelijker ademen gepaard met een betere conditie.
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  NLDamp 9,3 / 10 - 2,588 Beoordelingen @ KiYoh
  ← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen